به گزارش ایرنا، دكتر مهدی پیر صالحی شامگاه سه شنبه در مراسم افتتاحیه بیست و دومین سمینار دانشجویان داروسازی ایران در زنجان افزود: هم اكنون نگرانی در بین دانشجویان داروسازی به دلیل شرایط اقتصادی، بازار كار و آینده بیش از گذشته مشاهده می شود.
وی اظهار داشت: همواره طی سال های گذشته بحث های مختلفی در ارتباط با شمار پذیرش دانشجویان داروسازی و داروخانه ها وجود داشته و این مباحث نیز اكنون به تبادل نظر گذاشته شده است.
پیر صالحی خاطرنشان كرد: معضل كنون داروسازی به قدمت 30 ساله باز می گردد چرا كه برای برای رفع آن از یك راه حل استفاده شده و همین مساله مشكلات را صد چندان كرده است.
وی اضافه كرد: هم اكنون سختگیری های در ارتباط با آئین نامه های مربوط به تاسیس داروخانه ها مبتنی بر رعایت فاصله و جمعیت اعمال می شود كه این مهم از سوی داروسازان با استقبال مواجه شده اما دانشجویان وفارغ التحصیلان این موارد را محدودیت عنوان می كنند.
این مسئول ادامه داد: اقتصاد دارویی كوچك بوده و این درحالی است كه در زمان حاضر 12 هزار داروخانه در سطح كشور فعالیت می كنند تا زمانی كه یك سیستم و پیكره واحدی شكل نگیرد معضلات پابرجا است.
وی اضافه كرد: طبق گزارش اعلام شده در 89 كشور دنیا به ازای هر 10 هزار نفر 6 داروساز فعالیت می كند در حالی كه در كشورمان به ازاری هر 10 هزر نفر سه دارو ساز وجود دارد.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ادامه داد: به این مهم باید توجه داشت كه 80 درصد هدف گذاری فارغ التحصیلان بر تاسیس داروخانه ها قرار دارد، در حالی كه هم اكنون 140 هزار تخت بیمارستانی در كشور وجود دارد كه حداكثر 500 داروساز دراین مراكز مشغول بكار هستند.
وی اظهار داشت: در صورت اجرایی شدن ائین نامه مربوطه، به ازای هر 30 تخت بیمارستانی یك دارو ساز باید فعالیت كند و با احتساب این تعداد به چهارهزار و 500 دارو ساز می رسد.
پیر صالحی خاطرنشان كرد: به ازای هر 100 تخت بیمارستانی یك داروساز بالینی و برای30 تخت یك دارو بیمارستانی تعریف شده كه با یك دوره كوتاه مدت تربیت و در این مراكز می توانند خدمت كنند كه انجام این مهم در كاهش هزینه های درمانی موثر است.
وی تاكید كرد: بر این اساس برای داروسازی باید خدمات جدید و تعرفه های متناسب نیز تعریف شود و البته این موضوع بارها از سوی وزاتخانه مطرح شده اما دیوان عدالت اداری آن را نقص كرده است.
این مسئول اعلام كرد: داروسازان به موضوع شركت های دانش بنیان نیز توجه داشته باشند و فعالیت خود را در این زمینه معطوف كنند، زیرا موفقیت هایی كسب كرده اند.
پیرصالحی یاد آور شد: هم اكنون سیل بخشی از استان های كشور را فرا گرفته و در این میان دولت به تنهایی توان رفع معضلات بوجود امده را ندارد و در این میان داروسازان با تشكیل گروه های خیریه به رفع شرایط كمك كنند.
به گزارش ایرنا، بیست ودومین سمینار دانشجویان دارو سازی ایران شامگام امروز/ سه شنبه/ در زنجان آغاز بكار كرد كه تا روز جمعه ادامه دارد.
9646/8068
زنجان - ایرنا - معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: سالانه حدود یكهزار و 500 دانشجوی رشته داروسازی در دانشگاه های كشور پذیرش می شوند كه طبق برنامه ریزی ها شمار آنها از سال 1400 روند كاهشی می یابد.