به گزارش روز چهارشنبه ایرنا ، احمد برجعلی اظهار كرد: این همایش با هدف بررسی مسائل فراروی خانواده های اتیسم و چالش هایی كه در مواجه با آن روبرو هستند با حضور استادان، محققان و صاحب نظران این حوزه برگزار می شود.
این همایش نهم اردیبهشت ماه در محل سالن اجتماعات دانشكده روان شناسی و علوم تربیتی دانگاهش علامه برگزار می شود.
وی با اشاره به اینكه چالشهای داشتن كودك با اختلال اتیسم، فقط محدود به خانواده نبوده، بلكه به گونهای پیكره اجتماعی را نیز متاثر كرده است، افزود: در بین افراد با مشكلات و معلولیتهای جسمی و ذهنی، بیشترین سخن درباره اختلال اتیسم است به طوری كه خط اول پژوهش و مطالعات علمی را به خود اختصاص داده و این نگرانی به جایی رسید كه سازمان ملل در سال 2008، برای مهار، كنترل و كاهش این وضعیت ناگوار، روز دوم آوریل را روز آگاهسازی جهانی اتیسم و ماه آوریل را، ماه اتیسم نام گذاری كردند.
دبیر علمی این همایش با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی سازمانهای مسئول برای درمان و توان بخشی مبتلایان اتیسم خاطرنشان كرد: كشور ایران هم به موازات اقدامات جهانی برای مدیریت این وضعیت ناگوار، اقدامات درخور توجهی در قالب پایش، ساماندهی، درمان و توان بخشی انجام داده است و ماحصل آن تأسیس و راهاندازی مراكز و مدارس متعدد توان بخشی و آموزشی بوده است.
وی گفت : به نظر می رسد بیشترین اقدامات سازمانهای ذی نقش در این خصوص متمركز بر خود اختلال اتیسم و كودكان مبتلا به اتیسم بوده است، اما مهمتر از آن گرفتاری و چالشهای بیشمار خانوادههای افراد مبتلا بوده است كه در بهت و استرس توجه غالب به خود اختلال اتیسم، مغفول مانده است.
برجعلی در این خصوص افزود: تا كنون نشستها و همایشهای زیادی در خصوص كودكان با اختلالهای مختلف از جمله اتیسم، برگزار شده است اما به طور مشخص به مسائل و چالشهای متعددی كه این خانوادهها دچارش هستند، پرداخته نشده است.
وی افزود: نرخ و فراوانی بسیاری از مشكلات اجتماعی و روانشناختی از جمله افسردگی، استرس و اضطراب، گوشهگیری، سردی و گسلش عاطفی، طلاق، ترك خانواده، مهاجرت، حاشیه نشینی، بیكاری و حتی خودكشی در بین خانوادههای دارای كودك اتیسم بیشتر گزارش شده است كه لازم است از جنبه های علمی بررسی و پیگیری شوند.
وی با بیان اهمیت برگزاری این همایش برای بررسی ابعاد مختلف این موضوع با حضور استادان و محققان این حوزه اضافه كرد: با درك و آگاهی از این مشكلات و چالشها، گروه روان شناسی بالینی این دانشكده بر آن است تا با برگزاری این همایش ملی؛ با طرح موضوعات و مطالبات مهم خانوادههای كودكان با اختلال اتیسم از زبان خود این خانوادهها و جنبههای دیگر این موضوع از نگاه محققان، درمانگران و مربیان در حضور مسئولان و قانون گذاران بپردازد.
به گفته وی، زندگی فردی، زندگی اجتماعی، زندگی خانوادگی، مسائل پزشكی و حقوق- قانون محورهای این همایش یك روزه است.
**9221**1601**
به میزبانی دانشگاه علامه ؛
همایش ملی خانواده، اختلال اتیسم برگزار می شود
۲۸ فروردین ۱۳۹۸، ۱۸:۰۷
کد خبر:
83282626
تهران - ایرنا - رئیس دانشكده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی از برگزاری همایش ملی «خانواده، اختلال اتیسم و چالشهای همراه» به منظور آگاهسازی اجتماعی و كمك به خانوادههای این كودكان برای اولین بار خبر داد .