۲۸ فروردین ۱۳۹۸، ۲۰:۴۹
کد خبر: 83282834
T T
۰ نفر
رييس دادگستري: حريم رودخانه هاي اهر تصرف غيرقانوني شده است

تبريز-ايرنا- رييس دادگستري شهرستان اهر گفت: متاسفانه طي سال هاي اخير حريم و بستر رودخانه هاي اين شهرستان تصرف غيرقانوني و به اراضي كشاورزي و خانه باغ ها تبديل شده است.

محمدعلي نظري روز چهارشنبه در جلسه پيشگيري از وقوع جرم اهر با اشاره به اينكه دستگاه قضايي براي آزادسازي حريم و بستر رودخانه‌ها و مسيل‌ها به‌ منظور جلوگيري از حوادث غيرمترقبه مصمم است، افزود: در صورت بارش سيل‌ آسا و وقوع سيلاب در محدوده رودخانه اهرچايي خسارت به باغاتي كه به صورت غيرقانوني در حريم بستر رودخانه ايجاد شده‌اند، وارد خواهد شد.
وي اضافه كرد: محدوده بيشتر رودخانه‌هاي شهرستان اهر به تصرف غيرقانوني برخي افراد و اشخاص درآمده است و لازم است تا به متصرفان از هم ‌اكنون هشدار دهيم و سپس به آزادسازي حريم بستر رودخانه‌ها اقدام كنيم.
نظري با هشدار نسبت به اينكه خطر احتمالي وقوع سيلاب، نقاط تصرف شده رودخانه اهرچايي را تهديد مي‌ كند، گفت: لايروبي رودخانه كيچيك‌ چاي با آنكه توسط شهرداري اهر انجام مي ‌شود اما هنوز كافي نيست و بايد برنامه‌ اي تدوين شود تا هنگام وقوع سيلاب از خسارت‌هاي مالي و جاني جلوگيري كنيم.
دادستان عمومي و انقلاب شهرستان اهر نيز در اين جلسه با تاكيد بر اينكه در آزادسازي حريم و بستر رودخانه‌ها و رفع تصرف از اراضي ملي با كسي تعارف نداريم، اظهار داشت: دستگاه قضايي بيش از دستگاه‌هاي ذيربط نسبت به آزادسازي حريم بستر رودخانه‌ها مصمم است.
رحيم عبدالهي اضافه كرد: بنده به عنوان مدعي‌العموم در احيا و دفاع از حقوق عامه مردم، نه با كسي تعارف دارم و نه از حقوق مردم كوتاه مي‌ آيم.
وي در رابطه با انسداد مسيرهاي تردد غيرمجاز از جمله زيرگذرهاي سه راهي روستاي خونيق و ديزبين، گفت: حفر چاله و خاكريزي براي انسداد مسيرهاي تردد غيرمجاز از جمله پل‌هاي مزبور اقدامي كارساز نيست و بايد ريشه‌يابي كرد كه چرا مردم از زير اين پل‌ها تردد مي ‌كنند.
عبدالهي بر لزوم شناسايي نقاط سيل‌ خيز در اين شهرستان تاكيد كرد و ادامه داد: دستگاه‌هاي مسوول ملزم به شناسايي و اعلام نقاط سيل ‌خيز شهرستان اهر به دادستاني هستند و براي اين كار يك ماه فرصت دارند و اين درخواست به منزله ابلاغ رسمي دستگاه قضايي به ادارات مرتبط است.
به گزارش ايرنا، رييس اداره امور آب شهرستان اهر نيز در اين نشست با بيان اينكه اهر جزو شهرستان‌هايي است كه در استان از تعدد رودخانه برخوردار بوده و به تبع آن سرشاخه‌هاي بسياري دارد، گفت: به همين دليل تصرفات نيز بيشتر است.
اسماعيل عطازاده با اشاره به اينكه در طول چهار سال گذشته حدود 250 پرونده شكايت در رابطه با تصرف حريم و بستر رودخانه‌ها منجر به نتيجه و صدور حكم شده است، افزود: در سطح شهرستان 60 رودخانه مشخص داريم كه طول مجموع آنها حدود 1500 كيلومتر برآورد شده است و برخورد با متصرفان حريم بستر رودخانه‌ها به لحاظ وسعت و گستردگي رودخانه‌ها كار آساني نيست.
وي با اشاره به اينكه از تصرفات جديد حريم و بستر رودخانه‌ها جلوگيري شده است، گفت: اما برخورد با تصرفات قديمي مستلزم هماهنگي بين ‌بخشي امور آب و دستگاه قضايي است.
عطازاده با انتقاد از برخي دستگاه‌هاي اجرايي كه در رفع تصرف حريم رودخانه‌ها همكاري لازم را ندارند، ابراز اميدواري كرد پس از وقايع اخير در كشور و وقوع سيلاب هاي سنگين، از اين پس همكاري دستگاه‌ها در اين زمينه با امور آب تسريع شود.
وي از آزادسازي حريم بستر رودخانه اهرچايي در بالادست و پايين‌دست سد ستارخان در آينده نزديك خبر داد و گفت: مجوز آزادسازي 18 كيلومتر از حريم بستر رودخانه اهرچايي در بالادست و پايين ‌دست سد ستارخان را گرفته‌ايم و 10 كيلومتر نيز در حريم اين رودخانه روپرگذاري مي‌شود.
شهرستان اهر با جمعيت 135 هزار نفر در فاصله 110 كيلومتري شمال شرقي تبريز واقع است.
7225/3038/3071