۲۹ فروردین ۱۳۹۸، ۱۱:۱۰
کد خبر: 83283336
T T
۰ نفر

همايش بين المللي دكترين مهدويت در قم آغاز شد

۲۹ فروردین ۱۳۹۸، ۱۱:۱۰
کد خبر: 83283336
همايش بين المللي دكترين مهدويت در قم آغاز شد

قم – ايرنا – پانزدهمين دوره همايش بين الملل دكترين مهدويت با عنوان «مهدويت و چالش ها» با حضور آيت الله اراكي دبير مجمع جهاني تقرب مذاهب اسلامي و همچنين شخصيت هايي از كشورهاي مختلف جهان روز پنجشنبه درسالن قدس مجتمع آموزش عالي امام خميني(ره) قم آغاز به كار كرد.

به گزارش ايرنا، رئيس مركز تخصصي موعود حوزه علميه قم در آئين افتتاحيه اين همايش با بيان اينكه بايد صدها و هزاران همايش و برنامه با موضوع مهدويت در دنيا ترتيب مي يابد ، اظهار داشت: ياد مقدمه اي بر انتظار است و ذكر و ياد حضرت مهدي(عج) و انتظار منجي عالم بشريت(عج) وظيفه و رسالت مهم شيعه در دوران غيبت است.
حجت الاسلام والمسلمين سيد مسعود پورسيدآقايي اظهار داشت: فرهنگ انتظار بايد مانند خوني در رگ هاي جامعه ما همواره جاري باشد و بخش هاي و نهادهاي مختلف بر مبناي چنين انديشه اي به وظايف خود در تبيين و گسترش فرهنگ مهدوي و انتظار عمل كنند.
وي استفاده از ظرفيت هنر براي تببين فرهنگ انتظار و مهدويت را ضروري دانست و ادامه داد: امروزه همه وظيفه داريم تا انديشه انتظار را نه تنها در سبك زندگي خود اجرايي كرده بلكه به وظيفه خود در اين راستا عمل كنيم.

** دبير همايش بين المللي دكترين مهدويت نيز در اين همايش با بيان اينكه پيش نشست هاي مختلف حوزوي و دانشگاهي پيرامون موضوع اين همايش در ماه هاي گذشته برگزار شده است، گفت: از جمله ويژگي هاي برجسته اين همايش استفاده از ظرفيت هاي مراكز مختلف حوزوي و دانشگاهي به طور عملياتي در زمينه ترويج مهدويت است.
حجت الاسلام والمسلمين محمدصابر جعفري ادامه داد: 220 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده است كه 64 مقاله ها در چهار كميسيون هاي علمي تخصصي اين همايش در 2 بخش صبح و بعد از ظهر ارائه و مورد بررسي قرار مي گيرد.
وي با بيان اينكه مقالات ارائه شده به دبيرخانه اين همايش در 2 محور چالش ها اعتقادي و فرهنگي و چالش هاي اجتماعي و سياسي ارائه شده است اظهار داشت: بر اساس مقالات ارسال شده به دبيرخانه اين همايش، تعيين وقت براي ظهور، غفلت از مباني، برداشت هاي انحرافي، شتاب خواهي و استعجال از جمله چالش هاي اعتقادي و فرهنگي و مدعيان دروغين، مخالفت با فعاليت هاي سياسي و اجتماعي تشكيل حكومت و همچنين مسئوليت گريزي از جمله چالش هاي اجتماعي و سياسي پيرامون انتظار و مهدويت است.
جعفري ، ريشه آسيب هاي پيرامون انتظار و مهدويت دوري از انديشه ها و مباني اهل بيت(ع) پيرمون ظهور دانست و ادامه داد: اگر انتظار بر اساس مباني اهل بيت(ع) در جامعه ترويج يابد، انتظار و غيبت هيچگونه آسيبي نخواهد داشت.
اين همايش يك روزه با عنوان «مهدويت و چالش ها» با حضور شخصيت هايي از كشورهاي مختلف جهان آغاز شده تا عصر امروز با برگزاري چهار كميسيون علمي تخصصي، ارائه مقالات برگزيده و برنامه هاي مختلف به كار خود پايان مي دهد.
تجليل از 18 تَن از مهدي ياوران برتر كشور، رونمايي از پنج كتاب مهدوي و شماره هاي جديد مجله هاي علمي -تخصصي مهدوي از ديگر برنامه هاي اين همايش بود.
220 مقاله به پانزدهمين دوره همايش دكترين مهدويت ارسال شده است كه از اين تعداد مقاله 64 مقاله پذيرفته شده است.
7404/ 6133/