به گزارش ايرنا، آيين بيل گرداني نماد تشكر از الهه آب است و ريشه در فرهنگ آب و آبياري مردم اين خطه حاصلخيز دارد و به اعتقاد مردم منطقه نيم ور، اين آيين به بركت و فراواني آب در فصل بهار كمك ميكند.
اقشار مختلف مردم شهرستان محلات در آيين كهن و پهلواني بيل گرداني حضور پرشور دارند و با برگزاري اين آيين در آخرين جمعه فروردين ماه به استقبال كشت بهاره مي روند.
در گذشته مردم شهر تاريخي نيم ور براي حفظ اين آيين معنوي هر سال در مواقعي كه مسير جويهاي آب توسط گل و لاي و يا رشد گياهان و علف هاي هرز مسدود ميشده، با اعلام بزرگان شهر و با مشاركت و ياري يكديگر به پاكسازي حريم جوي ميپرداختند.
پس از لايروبي جوي هاي آب، بيل گردانان شامل ورزشكاران منطقه به نوبت، هفت بيل مخصوص كه به تعبيري براي اسبار باغ هاي انگور به كار مي رفته را در 2 دسته چهار و سه تايي به يكديگر بسته و بيل گردانان اين بيل ها را با مهارت و قدرت در 2 جهت مخالف به صورت ضربدري بالاي سر ميچرخانند.
در برگزاري اين آيين در حال حاضر ورزشكاران يا بيل گردانان 2 دسته بيل به وزن 32 كيلو گرم را بين پنج تا 30 بار بالاي سر خود مي چرخانند و در اين هنگام با دعا و نيت به حركت در آمدن هفت آسمان و نزول رحمت الهي قدرتمندي خود را براي مردم اين منطقه به نمايش ميگذارند.
پهلوانان بيل ها را دور سر ميچرخانند و شعار « اگر خسته جاني بگو يا علي» سرمي دهند و معتقدند اين آيين موجب افزايش بركت و نزولات آسماني ميشود.
گرداندن بيلها در اين آيين نشان از پهلواني و بستن بيلها نشان از اتحاد و وحدت و چرخاندن بيلها دور سر، نشان از چرخيدن دور يك محور بوده است.
اين آيين كهن چندين روز طول ميكشد، و قبل از شروع بيل گرداني، لايروبان همراه با بيلهاي خود رژه اي را تا محل برگزاري كه بر روي سكويي مخصوصي در مركز شهر نيم ور است، انجام مي دهند.
محلات در كمربند جنوبي استان مركزي با 55 هزار نفر جمعيت است.
9930/3075
خمين - ايرنا - آيين كهن و 2 هزار ساله بيل گرداني عصر روز جمعه با حضور جمعي از مسئولان استاني و شهرستاني در سكوي بيل گرداني شهر تاريخي نيم ور از توابع محلات برگزار شد.