به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، عطيه اسحاقي روز دوشنبه در آيين افتتاحيه كارگاه آموزشي تخصصي پايش و ارزيابي خطر حوادث و بلايا براي سازمان هاي ايراني افزود: حوادث ياد شده نسل هاي مختلف را در فقر گرفتار مي كند و هزينه هاي اقتصادي را افزايش مي دهد، علاوه بر اين آثار تغييرات آب و هوايي، اين فجايع فزآينده را تشديد مي كند و مرز نمي شناسد.
وي گفت: گزارش حوادث و بلايا در منطقه آسيا و اقيانوسيه در سال 2017 كه توسط كميسيون اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل در آسيا و اقيانوسيه (اسكاپ) منتشر شده است اشاره مي كند كه سرعت رشد خطر بلايا بيش از سرعت ايجاد تاب آوري است به ويژه در كشورهايي كه ظرفيت و توانايي هاي محدودي براي آمادگي و پاسخگويي در برابر بلايا دارا است.
عضو هيات علمي مركز تحقيقات وزارت راه و شهرسازي اضافه كرد: از جمله بلاياي طبيعي كه اخيرا با آن روبرو بوده ايم، مي توان به زلزله سرپل ذهاب يا سيل اخير كه كماكان ادامه دارد، اشاره كرد. در سيل هاي اخير در ايران شاهد تغييرات گسترده در نوع، تراكم و گستردگي ريسك حوادث و بلايا بوديم كه نيازمند توانايي جديد براي درك، پايش و پيش بيني حوادث مربوط به آن است.
اسحاقي گفت: درك كافي از خطر حوادث و بلايا نخستين اولويت اقدام در چارچوب سنداي براي كاهش خطر بلايا در سال هاي 2015 تا 2030 ميلادي است و درك و اطلاع كافي از توزيع مكاني و زماني زيان ها و خسارات ناشي از مخاطرات گوناگون نخستين گام مهم براي توليد اطلاعات و دانش كاربردي است.
عضو هيات علمي مركز تحقيقات وزارت راه و شهرسازي و شبكه ملي شتابنگاري ايران افزود: برگزاري اين كارگاه گام مهمي براي تحقق اهداف و نتايج مورد نظر است و مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي به عنوان يك مركز تحقيقاتي كه داراي 25 بخش تحقيقاتي در زمينه هاي مختلف است از ابتداي راه اندازي اپديم در ايران با اين مركز وابسته به سازمان ملل متحد همكاري داشته است و به اين همكاري ادامه مي دهد.
به گفته وي، اين مركز كه در زمينه كاهش بلايا نيز فعال است و انواع آيين نامه هاي اجرايي از جمله آيين نامه 2800(براي طراحي سازه هاي مقاوم در برابر زلزله) يا آيين نامه مربوط به آتش در اين مركز تدوين و به روز رساني مي شود و اين مركز آمادگي دارد براي كاهش ريسك بلايا و تقويت ظرفيت هاي ارزيابي ريسك و خسارات بلايا با همه سازمان هاي ايراني و نيز اپديم و ديگر آژانس هاي سازمان ملل متحد همكاري نزديك و سازنده داشته باشد.
كارگاه آموزشي تخصصي پايش و ارزيابي خطر حوادث و بلايا براي سازمان هاي ايراني با حضور 50 مقام مسئول از وزارتخانه ها و سازمان هاي مختلف و سازمان ملل متحد از امروز دوشنبه دوم تا چهارم ارديبهشت ماه در مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي آغاز شد.
اين كارگاه آموزشي تخصصي به همت مركز آسيا و اقيانوسيه براي توسعه مديريت اطلاعات بلايا كه اخيرا در ايران تاسيس شده و با همكاري دفتر سازمان ملل براي كاهش خطر بلايا و برنامه عمران ملل متحد سازمان هاي برنامه و بودجه و مديريت بحران كشور آغاز شده است.
هدف از برگزاري اين كارگاه تخصصي، ارتقاي ظرفيت و توانايي سازمان هاي ايراني براي پايش دقيق و ارزيابي جامع خطر حوادث و بلايا در كشور است.
در اجرا و برگزاري اين كارگاه 2 روزه متخصصين و مدرسين بين المللي مربوطه در چارچوب همكاري هاي اپديم آموزش هاي خود را در اين كارگاه ارائه خواهند كرد.
در اين كارگاه آموزشي 2 روزه شركت كنندگان با «استانداردها و روش هاي نوين بين المللي براي ارزيايي خطر و آثار منفي حوادث و بلايا»، «ايجاد شبكه منطقه اي همكاري ميان كشورها براي كاهش خطر و اثرات منفي حوادث فرامرزي مانند گرد وغبار و خشكسالي»، چارچوب هاي جهاني و منطقه اي كاهش خطر بلايا (UNISDR)، «اطلاعات ريسك براي تقويت درك ريسك حوادث»، نقش آمار و پايگاه هاي داده اي خسارات حوادث و بلايا (UNDP - UNISDR)، «تبادل تجارب در مورد توسعه و نهادينه سازي پايگاه هاي اطلاعات خسارات حوادث و بلايا» و آموزش عملي ايجاد پايگاه هاي داده خسارات حوادث و بلايا براساس چارچوب سنداي و مدل (Desinventar) آشنا خواهند شد.
به گزارش ايرنا، «اپديم» (APDIM) يك مركز وابسته به كميسيون اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل متحد براي آسيا و اقيانوسيه (اسكاپ) است كه به پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران و به طور اخص سازمان برنامه و بودجه كشور، با گذشت بيش از يك دهه پيگيري مداوم، رايزني و مذاكره با طرفهاي مرتبط داخلي و خارجي؛ سرانجام در تهران افتتاح شده است.
اجتمام*7029*9105
عضو هيات علمي مركز تحقيقات وزارت راه و شهرسازي:
منطقه آسيا و اقيانوسيه حادثه خيز ترين منطقه جهان است
۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۱۱
کد خبر:
83287131
تهران- ايرنا- عضو هيات علمي مركز تحقيقات وزارت راه و شهرسازي و شبكه ملي شتابنگاري ايران گفت: منطقه آسيا و اقيانوسيه حادثه خيز ترين منطقه جهان است سيل ها، گردبادها، زمين لرزه ها و طوفان شن و گرد و غبار منجر به نابودي غم انگيز حيات انسان ها در اين قاره مي شود.