به گزارش روزدوشنبه گروه علمی ایرنا ازمعاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، محققان داخلی بعدازآنكه برای نخستین بار موفق به تدوین دانش فنی و ساخت پره متحرك ردیف اول توربین گازی 25 مگاواتی جنرال الكتریك شدند، اكنون در ابعاد گستردهتر موفق به طراحی و ساخت پرههای داغ ثابت و متحرك بیش از 18 نوع توربین گازی در كشور شدند.
محمدرضا قاسمی مدیرعامل شركت دانشبنیان مواد كاران، با اشاره به نیروهای متخصص وهمچنین برخورداری از امكانات و تجهیزات مناسب تحقیقاتی تولیدی در این شركت، بیان كرد: برای نخستین بار در ایران موفق به تدوین دانش فنی ساخت پره متحرك ردیف اول توربین گازی 25 مگاواتی جنرال الكتریك شدیم.
وی گفت: ساخت پرههای داغ توربین گازی و محفظه احتراق و قطعات داغ غیر پرهای توربینها، بازسازی، تخمین عمر و جوانسازی پره و قطعات داغ توربین گازی وهمچنین ساخت پرههای كمپرسور توربین گازی و پره از جمله اقدامات صورت گرفته در كشور است كه در مواردی موفق به بومیسازی قطعات نیز شدهایم.
مدیرعامل شركت دانشبنیان مواد كاران با تأكید به اینكه توربینهای گازی در صنایع نفت و نیرو دارای كاربرد استراتژیك و بااهمیتی هستند، بیان كرد: شریانهای اصلی نفت و گاز ضمن آنكه با توان توربینهای گازی درحركت بوده، محرك اصلی ژنراتورهای نیروگاههای حرارتی را تشكیل میدهند، لذا اهمیت كاركرد صحیح و بدون وقفه این توربینها بر همگان روشن است و بر همین اساس ما تولیدات خود را بر پایه دانش فنی در كشور بومیسازی كردیم.
*** 20 میلیون یورو صرفه جویی ارزی با تولیدات توربینهای گازی در كشور
این فعال حوزه فناوری با اشاره بهصرفه جویی ارزی حاصل از تولیدات توربینهای گازی دركشور بیان كرد: با توجه به ظرفیت تولیدی سالیانه پانزده هزار پره و محفظه احتراق، در سال 1396 این شركت موفق شد از خروج بالغبر 20 میلیون یورو ارز جلوگیری كند.
وی با اشاره به اشتغالزایی درروند تولیدات دانشبنیان بیان كرد: خوشبختانه درمسیر فعالیت خود، توانستهایم بهصورت مستقیم 270 نفر اشتغالزایی ( اشتغال در این شركت ) و بیش از 300 نفر اشتغالزایی غیرمستقیم ( اشتغال در شركتها و كارگاههای همكار ) داشته باشیم.
براساس این گزارش؛ فناوریهای پایه درساخت پره و قطعات داغ توربین، شامل مهندسی محصول وتدوین شناسنامه فنی پره و محفظه احتراق قطعات توربین، مدلسازی و طراحی فرایندهای ریختهگری دقیق تحت خلأ، طراحی و ساخت مدل موم، ماهیچههای سرامیكی و قالب سرامیكی و فناوری ریخته گری تحت خلأ، دانش فنی عملیات حرارتی و پرس ایزو استاتیك گرم HIP، همچنین تكنولوژی ایجاد مسیرهای خنك كاری در پرهها ازجمله فناوریهای پایه در ساخت پره و قطعات داغ توربینها هستند، كه این محققان داخلی توانستهاند به آن دست یابند.
علمی ** 9340**1485
تهران- ایرنا- محققان داخلی پس از تولید نخستین توربین گازی با توان 25 مگاواتی دركشور، موفق به بومی سازی پرههای داغ ثابت و متحرك برای بیش از 18 نوع توربین گازی در كشور شدند.