۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۱۰
کد خبر: 83287279
T T
۰ نفر
میزبانی ویژه نمایشگاه كتاب از چین؛ چشم‌انداز گسترش روابط فرهنگی

تهران- ایرنا- معاون مدیركل شركت صادرات و واردات ملی نشر چین مهمان ویژه بودن در نمایشگاه كتاب تهران را آغازی برای گسترش روابط انتشاراتی و فرهنگی خواند و برای تقویت روابط فرهنگی دو كشور از راه كتاب و كتابخوانی ابراز امیدواری كرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، خانم لین لیینگ روز دوشنبه در نشست خبری رسانه‌های ایرانی و چینی ضمن تشكر از ایران برای ایجاد مقدمات حضور چین در نمایشگاه كتاب تهران به‌عنوان مهمان ویژه، گفت: شعار ما «آشنایی با كشور چین» با این هدف است كه ملت بزرگ ایران و چین بتوانند زیبایی های یكدیگر را طریق «كتابخوانی» بشناسند.
وی افزود: چین در این نمایشگاه 600 مترمربع فضا در طبقه دوم سالن بین المللی نمایشگاه در اختیار دارد و در این فضا، 94 ناشر و50 تصویرگر چینی، 15 هزار عنوان كتاب را عرضه می كنند.
لیینگ اظهار داشت: از جمله كتاب های چینی ارائه شده در این نمایشگاه كتاب های تالیفی «شی جین پینگ» رهبر جمهوری خلق چین و كتاب های نوشته شده توسط سایر نویسندگان چینی در رابطه با وی با هدف آشنایی خوانندگان با چین مدرن است.
وی به ترجمه چینی آثار ادبیات كلاسیك ایران از جمله 23 جلد كتاب در 10 موضوع همانند بوستان سعدی، دیوان حافظ و غیره به منظور ارائه در نمایشگاه كتاب اشاره كرد و گفت: مدتی قبل از برگزاری نمایشگاه با ناشران ایرانی مذاكره و این كار صورت گرفت.
معاون مدیركل شركت صادرات و واردات ملی نشر چین به عرضه آثار ادبی نویسندگان معاصر چینی مثل «كشف رمز» و «دویدن در خیابان های پكن» در نمایشگاه اشاره كرد و افزود: 10 عنوان كتاب كودك با تصویرگری های ویژه هم از زبان چینی به فارسی ترجمه و عرضه شده است.
لیینگ معرفی نویسندگان، تصویرگران و دانشمندان چینی را از دیگر برنامه های فرهنگی چین در نمایشگاه كتاب تهران عنوان كرد و افزود: 21 نفر از نویسندگان چینی در نمایشگاه حضور می یابند كه «گه جیان شیونگ» پژوهشگر معروف چینی و « سائو ون شوان» نویسنده معروف ادبیات كودك چین از جمله آنها هستند.
وی نویسندگان را سفرای فرهنگی خواند و گفت: كتابخانه ملی، نمایشگاه كتاب و دانشگاه تهران محل برگزاری نشست های نویسندگان چینی و رویدادهای فرهنگی این كشور در نمایشگاه كتاب تهران است.
لیینگ افزود: در مجموع 50 رویداد از سوی هیات چینی حاضر در نمایشگاه كتاب تهران برای مدت 10 روز در نظر گرفته شده است كه سمینار «كمربند و جاده متصل با دلهای مردم»، با هدف اثرگذاری در هم پوشانی و همدلی تمام كشورهای حاضر و سهیم در جاده ابریشم، نشست مشترك «داستان چین، یادبود دوران؛ داستان چینیان» به مناسبت هفتادمین سال تاسیس جمهوری خلق چین با محوریت پیشرفت های چینیان در این 70 سال و بررسی نقش انسان، شهر و كشور به عنوان موثرترین عوامل در پیشرفت چینیان از جمله این برنامه هاست.
وی نشست هم اندیشی نویسندگان و محققان ایران و چین، مراسم امضای مشترك نسخه فارسی كتاب «داستان چین» و آیین گشایش همكاری های تازه دو كشور را از دیگر برنامه های چین در نمایشگاه عنوان كرد و گفت: همچنین حضور اساتید میراث فرهنگی چین برای نمایش هنر خود در زمینه صنایع دستی، نقاشی های جوانان، كتاب های دست ساز و آثار حكاكی و كنده كاری شده را در نمایشگاه خواهیم داشت.
لیینگ گفت: مهمان ویژه بودن در نمایشگاه یك شروع است كمااینكه در همین گام آغازین مذاكراتی با مراكز فرهنگی برای ارتباطات بعدی صورت گرفت.
وی ابراز امیدواری كرد: از طریق نمایشگاه روابط فرهنگی دو كشور توسط كتاب و كتابخوانی بیشتر شود و ایران عزیز و چین زیبا بیشتر یكدیگر را بشناسند.
احمدی شاكری مدیر بخش بین الملل سی و دومین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران نیز در این نشست اظهاركرد: ایران در سال 2017 مهمان ویژه نمایشگاه كتاب پكن بود و حضور ایران در این نمایشگاه یكی از قوی‌ترین حضورها در نمایشگاه های بین المللی بود.
وی افزود: این حضور با شعار «رویای غمگین جاده ابریشم» رقم خورد كه با استقبال طرف چینی مواجه و بر این اساس جاده ابریشم در نمایشگاه كنونی مورد توجه چین قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، سی و دومین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران با شعار «خواندن توانستن است» از تاریخ 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی(ره) در فضایی به مساحت 30 هزار متر مربع برگزار می شود.
دو هزار و 400 ناشر داخلی با 300 هزار عنوان كتاب و حدود 800 ناشر خارجی از 30 كشور جهان با 137 هزار عنوان كتاب در این دوره نمایشگاه حضور دارند.
چین به عنوان میهمان ویژه این دوره نمایشگاه كتاب، 94 ناشر را با چهارهزار عنوان و 15هزار جلد كتاب به نمایشگاه می آورد. همچنین قرار است 20 نویسنده، پژوهشگر، تصویرگر و 50 مدیر فروش رایت كتاب، امسال در غرفه میهمان ویژه (چین) حضوری فعال داشته باشند.
فراهنگ**3009** 9053