به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود برومند سه شنبه در نشست با فعالان علم و فناوری و شركت های فناور و دانش بنیان مستقر در پارك علم و فناوری استان فارس در شیراز بیان داشت: كیفیت محصولات، اصل مهمی است كه باید مد نظر شركت های دانش بنیان و فناور قرار گیرد تا مشتری از كالاهای تولیدی این شركت ها رضایت كامل داشته باشد.
وی، با تاكید بر عزم راسخ دولت در حمایت از شركت های دانش بنیان و فناور اظهار داشت: دولت با هدف پشتیبانی از پارك های علم و فناوری، اقدامات بی نظیری در سال 98 انجام داده كه یكی از آنها افزایش 74 درصدی بودجه این پارك هاست و بیشترین افزایش بودجه امسال را این حوزه داشته و این بیانگر اهمیت حوزه فناوری برای دولت است.
برومند ادامه داد: هم اینك 62هزار نفر در پارك های علم و فناوری كشور شاغل هستند و 17سال است كه از عمر فعالیت این پارك ها سپری می شود.
وی افزود: در حال حاضر 42 پارك علم و فناوری و 196مركز رشد در ایران وجود دارد و شمار واحدهای فناور مستقر در پارك های علم و فناوری كشور بیش از شش هزار شركت است كه حدود یك سوم از آنها دانش بنیان است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان كرد: توسعه كسب و كارهای دانش بنیان كار دشواری است و بسیاری از كشورها در این مساله ناموفق عمل كرده اند.
برومند، به پاره ای از موانع فراروی شركت های دانش بنیان در كشورمان اشاره كرد و گفت: یكی از موانع اصلی این است كه این شركت ها نمی توانند از تسهیلات بانكی استفاده كنند و منابع مالی پارك های علم و فناوری هم بسیار اندك است و قادر به حمایت كافی از این شركت ها نیستند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه كرد: شركت های دانش بنیان و فناور اگر مشكلی در حوزه اخذ تسهیلات بانكی دارند می توانند این موارد را مطرح و نسبت به طرح شكایت اقدام كنند تا سریعا به این موارد رسیدگی شود.
وی، موضوع تجاریسازی محصولات را یكی دیگر از مشكلات شركت های دانش بنیان و فناور برشمرد و اظهار داشت: بعضی از شركت های بزرگ در كشور ما به شركت های دانش بنیان مستقر در پارك های علم و فناوری به چشم رقیب می نگرند در صورتی كه شركت های بزرگ و كوچك می توانند با هم افزایی فناورانه، نقش مكمل یكدیگر را بازی كنند و این مساله ای است كه در كشورهای پیشرفته در حوزه فناوری نهادینه شده است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از نداشتن شجاعت تصمیم گیری در برخی از مدیران، به عنوان یكی از موانع پیش روی شركت های دانش بینان یاد كرد و گفت: محدودیت های ناخواسته و خود خواسته ای در حوزه فناوری وجود دارد كه باید حل شود تا مسیر پیشرفت شركت های دانش بنیان هموار و توسعه اقتصادی در كشور محقق شود.
وی ادامه داد: یكی از مشكلات شركت های دانش بنیان در حوزه تولید دارو، اخذ مجوزهاست كه این مساله در كشورهای دیگر هم وجود دارد و باید نگرش بدبینانه در این باره كنار گذاشته شود.
برومند، همچنین به برخی از اظهارات مطرح شده در مورد ایجاد پارك های علم و فناوری تخصصی در حوزه پزشكی در كشور اشاره و بیان كرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، نه می تواند و نه منطقی است كه زنجیره ای جداگانه مانند پارك های علم و فناوری كه اكنون در كشور فعال هستند، ایجاد كند و تنها راه حل موجود در این زمینه افزایش هم افزایی و همكاری با پارك های علم و فناوری است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: ارتباط گیری وزارت بهداشت با پاركهای علم و فناوری باید افزایش یابد تا شركت های تخصصی و دانش بنیان بخش درمان و بهداشت نیز در این محیطی كه اكنون وجود دارد، فعالیت خود را گسترش دهند.
وی اظهار داشت: یكی از سیاست های وزارت علوم مبتنی بر این است كه ارتباط پارك های علم و فناوری با دانشگاه های علوم پزشكی و سایر دانشگاه ها افزایش یابد و حتی اگر این امكان وجود داشته باشد باید محل برخی از پارك های علم و فناوری را به كنار دانشگاه ها انتقال داد.
برومند در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیشترین شكایت های شركت های دانش بنیان و فناور مستقر در پارك های علم و فناوری در سال 97 مربوط به حوزه شناسایی و دانش بنیان بودن شركت ها و همچنین مشكلات گمركی بود.
او بیان كرد: حوزه دانش بنیان، نیازمند صبوری است و باید ارتباطات شركت های فعال در این حوزه نیز تقویت شود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین بیان كرد: این وزارتخانه در حال كوتاه كردن فرآیندها در حوزه فناوری است و حتی اختیارات و كارهای اجرایی در این زمینه به استانها واگذار خواهد شد.
**لزوم توجه به تحقیق و پژوهش در تولیدات دانش بنیان
رئیس پارك علم و فناوری استان فارس نیز این نشست اظهار داشت: شركت های دانش بنیان نیاز دارند كه رابطه بین دانشگاه ها و پارك علم و فناوری به ویژه در حوزه تحقیق و پژوهش افزایش یابد.
فرید مُر افزود: برخی از موانعی كه در حوزه فناوری وجود دارد باید با انجام كارهای فرهنگی برطرف شود تا همافزایی فناورانه به ویژه در بین فعالان این عرصه افزایش یابد.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه، اخذ مجوز برای ساخت دارو، نیازمند دریافت 19مجوز است در صورتی كه وارد كننده به راحتی اقدام به واردات حجم زیادی از همان دارو می كند.
رئیس پارك علم و فناوری استان فارس اضافه كرد: تا زمانی كه این گونه تعارضات در كشور ما وجود دارد نمی توان انتظار داشت كه شركت های دانش بنیان به راحتی بتوانند كار و پیشرفت كنند و امیدواریم كه دولت مسیر پیش روی شركت های دانش بنیان را هموار كند.
**شركت ها ماموریت گرا شوند
رئیس پارك علم و فناوری استان فارس همچنین بر لزوم توجه به ماموریت گرا كردن فعالیت اینگونه پاركها تاكید كرد و افزود: اكنون شركت های مستقر در این پارك ها، عرضه گرا هستند و محصولاتی را تولید می كنند كه بعد به مرحله تجاری سازی رسانده و در نهایت روانه بازار كنند در صورتی كه می توان با سفارش محصولات و ماموریت گرا كردن فعالیت این شركت ها گام موثری در موفقیت آنها و در نتیجه توسعه اقتصادی كشور برداشت.
مُر بیان كرد: هم اینك 321 شركت فناور در پارك علم و فناوری استان فارس مستقر است كه از این تعداد 57 شركت دانش بنیان است و در مجموع این شركت ها موجب ایجاد اشتغال برای یك هزار و 626 نفر شده و در سال 97 نیز شش میلیون و 850 هزار دلار صادرات داشتند.
9873 /6118 /2027
معاون وزیر علوم: 260 میلیون دلار محصول دانش بنیان از كشور صادر شد
۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۰:۱۹
کد خبر:
83289494
شیراز-ایرنا- معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: 260 میلیون دلار از محصولات تولیدی شركت های دانش بنیان مستقر در پارك های علم و فناوری كشور، ظرف یك سال گذشته به خارج صادر شده است.