به گزارش ايرنا ابراهيم تقي زاده روز چهارشنبه در نشست خبري به مناسب 9 ارديبهشت روز شوراها افزود: در سنوات قبل به دليل انباشت نيروي انساني حدود 90 درصد بودجه صرف هزينه هاي جاري شهرداري و فقط 10 درصد به اعتبارات عمراني مي رسيد به همين دليل در 10 سال قبل شاهد حجم زيادي از پروژه هاي عمراني در شهر نبوديم.
وي يكي از علل كمبود بودجه در شهرداري ها را نابساماني در وضع عوارض و پرداخت نشدن مطالبات از سوي دستگاه هاي اجرايي عنوان كرد و گفت: سال گذشته با پيگيري هاي شهردار بيرجند و جلسات متعدد، مطالبات شهرداري از دولت تخصيص پيدا كرد و همين مسئله باعث افزايش قابل توجه بودجه بدون زياد شدن عوارض شد.
رئيس شوراي اسلامي شهر بيرجند ادامه داد: بهينه سازي بودجه، اغنا سازي و كنترل مديريت موجب شد كه سال گذشته 40 درصد بودجه شهري نسبت به سال 96 افزايش پيدا كند كه به تناسب تخصيص و تحقق بودجه نيز نسبت به سنوات گذشته بيشتر شد و نشان دهنده شتاب رو به جلو شهرداري است.
وي گفت: بودجه سال گذشته 78 ميليارد تومان پيش بيني شده بود كه با پيگيري هاي انجام شده 102 ميليارد تومان تخصيص پيدا كرد و امسال هم 120 ميليارد تومان بودجه براي شهرداري پيش بيني شده كه اميد است با كار جهادي تا مرز 150 ميليارد تومان تخصيص يابد.
تقي زاده با بيان اينكه رويه جديد در تخصيص بودجه شهرداري مشاركت دستگاه هاي اجرايي و كمك گرفتن از بودجه دولتي بوده است افزود: اين موضوع در رشد پروژه هاي عمراني شهر اثرگذار بوده به طوري كه زيباسازي آيلند خيابان ها، تعريض و تملك برخي معابر و احداث پارك هاي جديد از جمله اين پروژه ها است.
وي با اشاره به برنامه هاي پيش رو در حوزه مديريت شهري بيرجند بيان كرد: احداث پارك و فضاي سبز در خيابان انقلاب، تبديل كانال مهرشهر به بزرگترين پارك خطي، اجراي پروژه پياده راه خيابان جمهوري، تكميل فرهنگسرا تا پايان سال، اجراي پارك جنگلي در معصوميه، اجراي باغ ايراني در ابوذر و ساخت ميدان بزرگ اجتماعات از ديگر پروژه هاي مهم شهري است كه امسال تمركز شهرداري بر اجراي آنها خواهد بود.
رئيس شوراي شهر بيرجند يكي از خدمات مهم شهرداري در شمال شهر را توزيع مناسب امكانات عنوان كرد و گفت: با توجه به اينكه بيش از 70 درصد بودجه شهرداري توسط ساكنان منطقه جنوب شهر تامين مي شود، اما 70 درصد اعتبارات در شمال شهر هزينه شده تا توزيع امكانات متعادل شود.
وي اظهار داشت: اجراي خط انتقال لوله آب به فضاي سبز يكي از زيرساخت هاي مهم در منطقه شمال شهر بوده و ساخت چهارشنبه بازار با صرف سه ميليارد تومان اعتبار، آسفالت خيابان ها و كوچه هاي مهرشهر عليرغم اينكه راه و شهرسازي به برخي تعهدات خود عمل نكرده بود و تعيين تكليف شدن پروژه فرزان بعد از 14 سال از مهمترين اقدامات سال 97 شهرداري در منطقه شمال شهر بوده است.
تقي زاده يادآور شد: يكي از علت هاي تاخير در بهره برداري از پروژه فرزان و پل موسي بن جعفر (ع) كه بيش از 10 ميليارد تومان اعتبار براي آن هزينه شده همگام نبودن شركت هاي خدمات رسان با شهرداري است اما اميدواريم تا چند روز آينده با حضور مقام كشوري اين پروژه را افتتاح كنيم.
وي از بهره برداري 18 دستگاه اتوبوس جديد خريداري شده در هفته آينده خبر داد و گفت: بازنگري طرح تفصيلي شهر نيز با مشاركت حوزه شهري و شهرداري در دستور كار قرار گرفته است.
رئيس شوراي اسلامي شهر بيرجند يكي از برنامه هاي مهم شهرداري را اجراي طرح مديريت پسماندها عنوان كرد و گفت: قرداد اوليه با پيمانكار منعقد شده و اميدواريم با كمك استانداري بتوانيم از پساب فاضلاب مشكل آبياري فضاي سبز بيرجند را براي هميشه رفع كنيم.
وي تصريح كرد: شهرداري آمادگي دارد فضاي سبز مطلوبي را براي شهر در 450 هكتاري بلوار شهيد ناصري يا 38 هكتاري اراضي پادگان ايجاد كند.
تقي زاده افزود: شوراي شهر و شهرداري با نحوه بارگذاري واحدهاي مسكوني روي اراضي 450 هكتاري مخالف و معترض است چرا كه با توجه به خطر جدي سيلاب در اين منطقه آينده منازلي كه ساخته شود در خطر خواهد بود.
وي گفت: در صورت موافقت مي توان اين اراضي را به يك منطقه گردشگري مناسب تبديل كرد كه نياز است تصميم مشابه آنچه پيش از اين در خصوص بلوار صياد شيرازي گرفته شده در خصوص اراضي پادگان نيز اخذ شود.
وي يكي از رويكردهاي شوراي شهر را توجه به دغدغه شهروندان در خصوص نحوه مزايده هاي بنياد مستضعفان عنوان كرد و گفت: مزايده هاي بنياد مستضعفان عليرغم تاكيدات متعدد باعث افزايش قيمت اراضي شهري شده كه بايد تدبير اساسي براي آن انديشيده شود.
تقي زاده ادامه داد: از طرفي مبالغي كه بنياد مستضعفان از محل فروش املاك به دست مي آورد بايد مشخص شود كه كجا هزينه مي كنند اما هنوز گزارش قانع كننده اي در اين باره دريافت نكرده ايم.
وي با تاكيد بر اينكه فروش املاك بافت تاريخي و قديمي از جمله ارگ بهارستان توسط بنياد مستضعفان سياست مطلوبي به نظر نمي رسد گفت: همين رويكرد در خصوص بند دره را شاهد هستيم در صورتي كه اگر اين ميراث هاي شهر در اختيار ميراث فرهنگي يا شهرداري قرار گيرد به نحوه مطلوب براي استفاده شهروندان مي توان از آن بهره برداري كرد.
رئيس شوراي شهر بيرجند اظهار داشت: تاكنون آنچه مديران سابق و فعلي بنياد مستضعفان در خصوص هزينه كرد عوايد فروش املاك ارايه كرده اند، اقناع كننده نبوده است.
وي بيان كرد: دستور و ماموريت مقام معظم رهبري در خصوص املاك در اختيار بنياد مستضعفان اين است كه عوايد آن مصروف مردم مستضعف شهر شود و استناد به برخي بخشنامه ها توسط مدير سابق اين نهاد نشان مي دهد كه خروج سرمايه وجود داشته و تمام عوايد در استان مصرف نشده است.
تقي زاده گفت: فروش ساختماني كه ثبت ملي شده به بخش خصوصي به طوري كه پس از آن كسي اجازه ورود به ملك را نداشته باشد به اقتضاي اينكه سند مالكيت دارد، معقول و منطقي به نظر نمي رسد.
وي يكي از نيازهاي فعلي شوراي شهر و شهرداري را تعامل بيشتر دستگاه هاي اجرايي و شركت هاي خدمات رسان دانست و گفت: شوراها در جايگاه واقعي خود قرار نگرفته اند و بخشي از اختيارات شوراها كاهش يافته است.
رئيس شوراي اسلامي شهر بيرجند يادآور شد: سال گذشته اين شورا 160 جلسه رسمي و فوق العاده برگزار كرد كه ماحصل آن 425 مصوبه بوده است.
9893*3028
بيرجند - ايرنا - رئيس شوراي اسلامي شهر بيرجند گفت: بودجه عمراني شهرداري در گذشته 10 درصد كل بودجه سالانه بوده كه با تلاش هاي صورت گرفته اين رقم به 41 درصد رسيده است.