ایران آماده واگذاری 50 میلیارد دلار طرح در قالب «كمربند-راه» است

پكن- ایرنا- وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران آمادگی دارد بیش از ۵۰ میلیارد دلار طرح و پروژه را در بخش های مختلف برای سرمایه گذاری و تأمین مالی آن در چارچوب ابتكار 'كمربند-راه' واگذار كند.

به گزارش ایرنا «فرهاد دژپسند» روز پنجشنبه در دومین اجلاس بین المللی 'كمربند- راه' در پكن افزود: در این زمینه می توان با استفاده از ظرفیت و پتانسیل بانك سرمایه گذاری زیرساخت آسیا؛ منابع صندوق جاده ابریشم به عنوان بازوی تأمین مالی پروژه های كشورهای در مسیر جاده ابریشم و همچنین با حسن نظر و ایفای نقش مؤثر دولت چین، كشورها را در تحقق اهداف شان یاری كرد.
دومین اجلاس بین المللی 'كمربند-راه' با حضور هیأت هایی از 110 كشور از جمله جمهوری اسلامی ایران از امروز در پكن آغاز به كار كرد.
از سوی جمهوری اسلامی ایران نیز سه هیأت به سرپرستی 'فرهاد دژپسند' وزیر امور اقتصادی و دارایی، 'ناصر قاضی سراج' رییس سازمان بازرسی كل كشور و 'غلامعلی حداد عادل' عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این اجلاس شركت كرده اند.
وزیر اقتصاد در نشست هماهنگی در سیاست ها سخنرانی كرد و قرار است رییس سازمان بازرسی نیز در نشست راه ابریشم پاك و حداد عادل در نشست ارتباطات مردم با مردم شركت و سخنرانی كنند.
وزیر اقتصاد در ادامه سخنانش گفت: ابتكار 'كمربند-راه' شی جین پینگ رییس جمهوری چین برای پیوند و تعمیق همكاری های اقتصادی و سرمایه گذاری كشورهای در مسیر جاده ابریشم و استوار بودن آن بر پایه هایی چون هماهنگی در سیاست گذاری های اقتصادی؛ تسهیل ارتباطات و اتصالات بین كشورها، برقراری تجارت میان كشورها بدون مانع، یكپارچگی مالی و بانكی و همچنین تسهیل تماس مردم با مردم همواره مورد استقبال جمهوری اسلامی ایران بوده است.
دژپسند با اشاره به اینكه از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، اجرای برنامه 'كمربند-راه' نقش مهم و سازنده ای در راستای توسعه جهانی و مناسبات كشورها خواهد داشت، تصریح كرد: این ایده سبب همگرایی هرچه بیشتر در بین كشورهای مسیر جاده ابریشم شده و در نتیجه عامل ایجاد و تحكیم امنیت پایدار و صلح جهانی خواهد بود.
وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران افزود: در این راستا كشورها می توانند با استفاده از ابتكار 'كمربند-راه»، به برقراری ارتباطات بین المللی در زمینه های مختلف، ارتقای سطح همكاری در زمینه تجارت و سرمایه گذاری و پیشبرد همكاری در صنایع تولیدی با یكدیگر بپردازند.
او گفت: در حقیقت با اجرای این طرح، همكاری و همبستگی فراوانی میان دولت ها و ملت ها ایجاد خواهد شد.
دژپسند تأكید كرد: همانطور كه در سند منتشره توسط وزارت امور خارجه چین در سال ۲۰۱۵ میلادی نیز تأكید شده، افزایش هماهنگی های سیاستی، یك ضمانت مهم برای اجرای این طرح است و لازمه این امر، توسعه منافع مشترك و به اشتراك گذاشته شده و افزایش اعتماد سیاسی متقابل برای دستیابی به اجماع است.
وی گفت: اعتماد، كلید موفقیت است و بدون اعتماد، مبادلات بین انسان ها و كشورها میسر نمی شود؛ كشورهای امتداد جاده ابریشم در مبادلات پیش از دو هزار ساله به اعتماد، دوستی و همكاری دست یافته اند.
دژپسند افزود: معتقدم گفت وگو و تبادل نظر مستمر در خصوص راهبردها، برنامه ها و سیاست های توسعه ی دو و چند جانبه عمده، تهیه و امضای اسناد همكاری بلند مدت میان كشورهای عضو با محوریت چین می تواند نقش مؤثری در زمینه افزایش اعتماد ایفا كند.
او، حمایت از ملاحظات اصولی كشورهای عضو را دومین عامل در جهت افزایش هماهنگی در سیاست ها عنوان كرد كه سبب ایجاد اجماع نظر، بیشتر شده و پایه محكم تری را برای همكاری ها ایجاد می كند.
وزیر اقتصاد و دارایی جمهوری اسلامی ایران اظهار امیدواری كرد؛ همچنین حمایت و همكاری های چندجانبه در سازمان ها و نهادهای بین المللی از جمله سازمان همكاری شانگهای و سازمان ملل متحد سبب تقویت روابط و هماهنگی در سیاست ها شده و محتوای روابط راهبردی را غنی تر كند.
دژپسند اظهار كرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان كشوری اثرگذار و مهم در جاده ابریشم باستانی، همواره خود را مرتبط با ابتكار 'كمربند-راه' می داند و از ابتدا در این برنامه مشاركت فعال داشته است.
او گفت: چشم انداز دولت جمهوری اسلامی ایران، همكاری و هماهنگی بسیار نزدیك با دولت جمهوری خلق چین برای رسیدن به هدف والای این طرح عظیم است كه تأثیر گذاری بسزایی در امنیت پایدار منطقه ای و جهانی خواهد داشت.
وزیر اقتصاد تصریح كرد: موقعیت ژئوپلتیك و ژئو استراتژیك ایران به عنوان یكی از امن ترین كشورهای منطقه، همسایگی با ۱۵ كشور در یك منطقه راهبردی از جهان كه می توان از آن به عنوان مركز تبادل تجارت منطقه ای تلقی كرد، ذخایر عظیم انرژی و وجود ظرفیت های سرشار در حوزه های حمل و نقل اعم از ریلی، دریایی و ترانزیت، گردشگری و سلامت، زمینه هایی است كه كشورهای مشمول ابتكار 'كمربند-راه' با محوریت این طرح عظیم می توانند از این فرصت بخوبی استفاده كرده و باعث شكوفایی اقتصاد كشورهای عضو و جهان شوند.
وی با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران نگاه همكاری بلند مدت با جمهوری خلق چین داشته و در حال تهیه برنامه بلند مدت برای همكاری با آن كشور در قالب ابتكار 'كمربند-راه' است، گفت: از تمامی امكانات خود برای پیشبرد این طرح استفاده خواهیم كرد و در این زمینه از همكاری تمامی كشورهای مرتبط با طرح به طور ویژه استقبال می كنیم.
دژپسند ادامه داد: در عصر جدید، زیربنای همكاری های اقتصادی، همكاری های مالی و بانكی است؛ به همین دلیل برای ایجاد همبستگی در سیاست های كلان اقتصادی ناگزیر به همكاری و همبستگی در حوزه همكاری های مالی و بانكی هستیم.
شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین سال 2013 میلادی در جریان سفر به قزاقستان و اندونزی، به ترتیب پیشنهاد ساخت 'كمربند اقتصادی جاده ابریشم' و ساخت 'راه ابریشم دریایی در قرن بیست و یكم' را مطرح كرد كه این طرح در نهایت با عنوان «كمربند- راه» به جهان معرفی شد.
این پروژه در ابتدا با سرمایه گذاری بیش از یكهزار میلیارد دلار توسط چین آغاز شد و تا مارس سال 2019 میلادی 125 كشور و 29 سازمان بین المللی 173 موافقت نامه همكاری با چین در این مورد امضا كرده اند.
نشست افتتاحیه این اجلاس نیز فردا با حضور شی جین پینگ رییس جمهوری چین در پكن برگزار می شود.
دومین كنفرانس بین المللی 'كمربند - راه' از امروز تا 7 اردیبهشت در پكن ادامه دارد.
شبس**آساق**1904**1859