به گزارش روز جمعه خبرنگار فرهنگي ايرنا از ستاد خبري سيودومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، «پانزدهمين رويداد استارتاپي حمل و نقلي شو» به همت دبيرخانه برنامه علمي شبكههاي ارتباطي و حملونقل دانشگاه آزاد اسلامي در بخش ناشران آموزشي سيودومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران برگزار شد.
در اين نشست علي شهابي دبير برنامه علمي شبكههاي ارتباطي و حملونقل دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به پانزدهمين استارتاپ حملونقليشو گفت: دانشگاه آزاد اسلامي واحد يادگار امام خميني (ره) شهرري براساس رسالتي كه براي خود تعريف كرده تلاش فراواني براي تغيير رويكرد اين دانشگاه به مسالهمحور و خروجيمحور بودن داشته است. نگاه اين دانشگاه در سال 98 نگاه متفاوت گفتمانسازي است.
وي در توضيح اين نگاه تصريح كرد: رويكرد ما اين است كه براساس آموزشهاي مختلف، فضايي فراهم كنيم تا كارآفرينان بتوانند در سال آينده كتابهاي خود را در نمايشگاه داشته باشند.
شهابي با تاكيد بر اين نكته كه استارتاپها كليد حل بحرانهاي كشور هستند، تاكيد كرد: با توجه به شرايط امروز كشور، تنها راه برون رفت از فضاي كنوني استارتاپها هستند. رشد كشورها در سالهاي اخير بهخوبي نشاندهنده اين است كه بخش مهمي از اين رشد، محصول فعاليت استارتاپها بوده است.
اين استاد دانشگاه آزاد اسلامي در ادامه عنوان كرد: حدود پنجاه سال است كه در دنيا كار بر روي فضاي استارتاپي شكل گرفته و از حدود سه دهه قبل اين استارتاپها به كشور ما نيز وارد شده است. صنعت انفورماتيك كه بهعنوان يكي از پنج صنعت مهم دنيا شناخته ميشود از بطن فضاي استارتاپها شكل گرفته است.
شهابي با اشاره به مغفول ماندن اين حوزه در كشور با وجود كارهاي انجام شده تا امروز گفت: شروع انتقال تجربه در زمينه فعاليتهاي استارتاپي از سال 90 و با عنوان رويدادهاي استارتاپي آغاز شد. در اين رويدادها تلاش بر اين است كه تجربه فعاليتهاي گذشته به نوجوانان و جوانان در راه گفتمانسازي استارتاپي منتقل شود.
وي ادامه داد: ما در كشورمان فرهنگ كسبوكار را بر ماندگاري يك صنعت يا سازمان بنا كردهايم و معمولا نيازي نميبينيم كه كسبوكارهاي جديد و پويا شكل دهيم. از ابتداي دهه 90 شاهد كسبوكارهاي استارتاپي هستيم كه به زندگي مردم كمك رسانده و خروجي بهتري را با تاكيد بر مليگرايي ايجاد كردهاند. كسبوكارهاي نوين به شكل آني درحال تغيير هستند و هر استارتاپي كه نتواند در فضاي امروز خود را پويا و چابك نشان دهد فضاي خود را از دست ميدهد.
وي افزود: رويدادهاي كارآفريني يا استارتاپي تمام توجه خود را بر اين گفتمانسازي معطوف ميكنند. جنس اين گفتمانسازي، انساني است و هر فرد همه آن چيزي را كه بلد است به ديگران انتقال ميدهد.
شهابي تاكيد كرد: در فضاي استارتاپي يكي از مهمترين قالبها بحث افزايش امنيت است، اين افزايش امنيت از طريق رصد كردن شكل ميگيرد و هر فردي ميتواند مقصود يا فعاليت خود را دنبال كند. از سوي ديگر كاهش هزينههايي كه استارتاپها فراهم ميكنند باعث شده كه واسطهها بهطوركلي حذف شوند.
شهابي در پايان صحبتهاي خود با اشاره به اين مساله كه استارتاپها براي تصحيح و راحتتر كردن زندگي ما آمدهاند، گفت: تلاش فعالان حوزه استارتاپ بر اين است كه چنين امكاني را تسريع كنند.
فراهنگ**9211** 9053
تهران- ايرنا- دبير برنامه علمي شبكههاي ارتباطي و حملونقل دانشگاه آزاد اسلامي با تاكيد بر اين نكته كه استارتاپها كليد حل بحرانهاي كشور هستند، تاكيد كرد: با توجه به شرايط امروز كشور تنها راه برون رفت از فضاي كنوني استارتاپها هستند.