به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس، این كاتتر رباتیك كه یك حسگر لمسی نوری بوده و به یك دوربین اندوسكوپ و یك لامپ LED مجهز است، توسط متخصصان بیمارستان كودكان بوستون ساخته شده است. هنگامی كه این دستگاه توسط یك موتور خارجی از دیوار داخلی بطن چپ قلب وارد آن میشد، دوربین موجود روی آن تصاویری را ارسال كرد كه توسط یك سیستم كنترل مبتنی بر هوش مصنوعی مورد پردازش قرار گرفتند. بدین ترتیب سیستم كنترل توانست برخورد دستگاه با دیواره قلب، خون، یا دریچه قلب را تشخیص دهد و میزان فشار وارد شده توسط دستگاه به بافت اطراف را اندازهگیری كند.
بر اساس تصویربرداریهای اولیه از قلب خوك، سیستم كنترل توانست این دستگاه را به گونهای هدایت كند كه دقیقا به هدف مورد نظر دست یابد. هدف این دستگاه یك دریچه مصنوعی در آئورت بود كه دچار نشتی شده و مستلزم ترمیم بود. به محض رسیدن كاتتر به دریچه، جراح توانست وضعیت آن را بررسی كند و با استفاده از یك ابزار جراحی كه از راه دور كنترل میشد و در انتهای كاتتر نصب شده بود، نقص دریچه را برطرف كند.
محققان امیدوارند با بهینهسازی این فناوری روزی بتوانند عملهای جراحی مشابه را به طور خودكار و بدون نیاز به دخالت انسان انجام دهند و این سیستمهای رباتیك در سراسر جهان بتوانند اطلاعات و تجربیات خود را با یكدیگر به اشتراك بگذارند.
علمی **9259**1485
تهران- ایرنا- محققان با استفاده از یك كاتتر رباتیك توانستند دریچه مصنوعی قلب یك خوك را از راه دور ترمیم كنند.