۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۵۶
کد خبر: 83294752
T T
۰ نفر
70 درصد شركت هاي دانش بنيان از صندوق نوآوري خدمات گرفتند

اصفهان - ايرنا - عضو هيات عامل صندوق نوآوري و شكوفايي رياست جمهوري گفت: تا كنون حدود 70 درصد از شركت هاي دانش بنيان فعال در كشور ازخدمات مالي اين صندوق استفاده كرده اند.

محمدصادق خياطيان روز يكشنبه در جمع خبرنگاران در شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان افزود: اين خدمات در قالب تسهيلات مالي، ضمانتنامه، سرمايه گذاري و توانمند سازي به شركت هاي دانش بنيان ارائه شده است.
وي با اشاره به فعاليت بيش از چهار هزار و 200 شركت دانش بنيان در كشور، اظهار داشت: صندوق نوآوري و شكوفايي اواخر سال 91 با هدف حمايت از شركت هاي دانش بنيان و توسعه فناوري هاي پيشرفته با سرمايه 30 هزار ميليارد ريال تشكيل شد.
خياطيان مهمترين خدمت اين صندوق را پرداخت تسهيلات مالي عنوان كرد و افزود: سرمايه گذاري يكي ديگر از خدمات صندوق نوآوري است كه در سال هاي گذشته به خوبي از آن استفاده نشد و اميدواريم با تعريف الگوهاي جديد و با توجه به نياز كشور به اولويت امسال تبديل شود.
وي يكي ازعامليت هاي همكار با صندوق نوآوري كشور را صندوق هاي پژوهش و فناوري در استان ها خواند و گفت: تا كنون 45 صندوق پژوهش و فناوري مجوز گرفته اند كه از بين آنها حدود 25 صندوق فعالند.
خياطيان با بيان اينكه صندوق هاي پژوهش و فناوري تا 9 برابر منابع مالي خود مي توانند براي پرداخت تسهيلات به شركت هاي دانش بنيان، اعتبار دريافت كنند، تاكيد كرد: هرچه سرمايه اين صندوق ها بيشتر باشد، اعتبار آنها براي ارائه خدمات مالي نيز افزايش مي يابد.
عضو هيات عامل صندوق نوآوري و شكوفايي رياست جمهوري از مسوولان اجرايي و بخش هاي علمي استان ها خواست تا در افزايش سرمايه صندوق هاي پژوهش و فناوري مشاركت جدي داشته باشند تا منابع بيشتري از محل صندوق نوآوري به آنها تعلق گيرد.
به گفته وي از 20 اسفند سال گذشته تا 20 فروردين امسال، 2 هزار و 160 ميليارد ريال تسهيلات و هفت هزار و 500 ميليارد ريال خط اعتباري به 12 صندوق پژوهش و فناوري كشور از جمله اصفهان، مشهد، يزد و قم اعطا شده است.
وي با اشاره به اينكه صندوق هاي پژوهش و فناوري مجاز به پرداخت تسهيلات مالي تا سقف 18 درصد به شركت هاي دانش بنيان يا فناور و استارتاپ ها هستند، خاطرنشان كرد: شركت هاي دانش بنيان كه كمتر از پنج ميليارد ريال اعتبار نياز دارند مي تواند از طريق خط اعتباري از تسهيلات منابع صندوق نوآوري كشور استفاده كنند.
خياطيان به رشد شركت هاي دانش بنيان اشاره و خاطرنشان كرد: حدود سه هزار شركت در سال هاي 92 تا 97 ايجاد شد و به واسطه تعداد بالاي آنها، صندوق نوآوري ظرفيت هاي خوبي را براي پاسخگويي به شركت ها فراهم كرد.
عضو هيات عامل صندوق نوآوري و شكوفايي رياست جمهوري با بيان اينكه موج مراجعه شركت هاي دانش بنيان براي دريافت تسهيلات از سال 97 كاهش يافت، اضافه كرد: تعدادي از شركت ها از صلاحيت دانش بنيان بودن خارج شدند و برخي نيز پيش از اين تسهيلات گرفته بودند.
وي با تاكيد بر اينكه صندوق نوآوري و شكوفايي طبق قانون فقط مجاز به ارائه خدمات به شركت ها با مجوز دانش بنياني است، تصريح كرد: براي حل اين مساله از ظرفيت و توانايي صندوق هاي پژوهش و فناوري و شتاب دهنده ها استفاده مي شود زيرا آنها مي توانند به شركت هاي فناور و استارتاپ ها نيز تسهيلات پرداخت كنند.
خياطيان با بيان اينكه تسهيلات صندوق هاي پژوهش و فناوري به طرح هاي با قابليت بازار مناسب و قابل تاييد از نظر فني پرداخت مي شود، اضافه كرد: هيچ سقفي در صندوق نوآوري و شكوفايي كشور براي پرداخت تسهيلات وجود ندارد.
وي يكي از مشكلات شركت هاي دانش بنيان را بازار محصولات آنها عنوان و خاطرنشان كرد: صندوق نوآوري تلاش مي كند علاوه بر پوشش طرف عرضه، طرف تقاضا و خريداران محصولات دانش بنيان را نيز پوشش دهد و ريسك خريدار را متقبل مي شود.
عضو هيات عامل صندوق نوآوري و شكوفايي رياست جمهوري، صندوق پژوهش و فناوري اصفهان را يكي از صندوق هاي فعال كشور خواند و افزود: اميد است با توجه بيشتر مسوولان و سرمايه گذاران در استان ها به اين صندوق و افزايش سرمايه آنها، سرعت توسعه فناوري و نوآوري در كشور شتاب بيشتري بگيرد.
نهاد مالي صندوق نوآوري و شكوفايي در اواخر سال ۱۳۹۱ در راستاي تحقق اقتصاد دانش بنيان و فناوري محور و تكميل زنجيره ايده تا بازار تاسيس شد.
اين صندوق به منظور تجاري سازي نوآوري ها و اختراعات، كاربردي كردن دانش و دستاوردهاي پژوهشي و تكميل زنجيره ايده - محصول - بازار از شركت هاي دانش بنيان پشتيباني و حمايت و خدمات مالي و اعتباري از جمله كمك، تسهيلات و مشاركت براي آنها تامين مي كند.
صندوق نوآوري و شكوفايي، شخصيت حقوقي مستقل و داراي استقلال استخدامي، اداري، مالي و معاملاتي است كه بر اساس سياست ها و مصوبات هيات امنا و زير نظر مستقيم رييس‌جمهوري (به عنوان رييس هيات امنا) به مدت نامحدود تشكيل شد و بر طبق اساسنامه مصوب هيات وزيران و مورد تاييد شوراي نگهبان، توسط هيات عامل اداره مي ‌شود.
6022/ 3011
۰ نفر