۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۱۸
کد خبر: 83294796
T T
۰ نفر
مديرحفظ نباتات كشاورزي: همدان براي مبارزه با ملخ آماده است

همدان- ايرنا- مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي همدان گفت: هجوم ملخ هاي مهاجم كشورهاي حاشيه خليج فارس به ايران هفت استان كشور را درگير كرده اما تاكنون در اين استان مشاهده نشده اند با اين حال با تمهيدات لازم، در آماده باش كامل هستيم.

شهرام پيشه‌ ور روز يكشنبه در جمع خبرنگاران با بيان اينكه بروز آفت ملخ صحرايي به دليل برودت هوا در اين استان بسيار كم است افزود: ديده بان هاي جهاد كشاورزي همدان با سركشي از مزارع هجوم آفت ها را گزارش مي دهند و تمهيدات لازم براي مبارزه شيميايي احتمالي با اين آفت انديشيده شده و سمپاش و سم فراهم شده است.
وي در خصوص مبارزه با سن مادر كه در استان نيز شروع شده است گفت: تاكنون 63 هزار هكتار از مزارع غلات استان همدان تحت مبارزه با سن مادر قرار گرفته است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي همدان اظهار داشت: مبارزه با سن غلات سال گذشته در 33 هزار هكتار از مزارع بوده كه در سال جاري اين سطح از مبارزه افزايش يافته است.
پيشه‌ ور بيان كرد: بيش از 689 هزار و 891 هكتار گندم و 108 هزار و 311 هكتار جو آبي و ديم در مزارع استان همدان كشت شده است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي همدان با بيان اينكه تاكنون در بيش از 800 هزار هكتار از اراضي استان مبارزه با علف‌هاي هرز نيز صورت گرفته است، ادامه داد: سطح مبارزه با علف‌هاي هرز در استان 808 هزار هكتار است كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 35 هزار هكتار جلوتر هستيم و بيشترين ميزان مبارزه مربوط به شهرستان نهاوند با 24 هزار و 500 هكتار است.
پيشه‌ ورهمچنين با اشاره به اينكه آفت كرم خراط در اين استان مشاهده نشده است ادامه داد: آفت كرم خراط در درختان گردو، سيب و گلابي رسوخ مي كند.
وي با اشاره به اينكه آفت كرم خراط چوب خوار بوده و در بافت درخت زندگي مي‌كند، ادامه داد: پروانه‌هاي كرم خراط‌ها از ارديبهشت ماه ظاهر مي‌شوند.
مدير حفظ نباتات جهاد كشاورزي استان همدان با اشاره به اينكه بعد از تخم‌گذاري پروانه خراط لارو ايجاد شده و بعد حركت كرده و وارد درخت مي‌شود، افزود: كرم خراط هر 2 سال مي‌تواند يك نسل داشته باشد و در استان‌هاي سردسير مانند همدان هر 2 سال يك نسل دارند.
پيشه ور با اشاره به اينكه كرم خراط مي‌تواند خسارت سنگيني وارد كند، افزود: كرم خراط به صنعت مبل و محيط زيست هم خسارت وارد مي‌كند.
مدير حفظ نباتات جهاد كشاورزي استان همدان با اشاره به اينكه درختان ضعيف آماده هجوم موارد بيماري‌زا هستند، اظهار داشت: اصول مديريت و بهداشت باغ مهمترين روش مبارزه با آفت است و درختان بايد از نظر آبياري تقويت شوند و هرس سرشاخه‌ها و تنه آلوده بايد براي مبارزه با آفت كرم خراط انجام شود و بعد از هرس بايد قسمت‌ها قطع شده در خارج از باغ سوزانده شود.
وي خاطرنشان كرد: هر آفتي در باغ‌ ها يكسري دشمنان طبيعي دارند و حشراتي مانند سن شكارگر، زنبور شكارگر و مورچه‌ها دشمنان طبيعي كرم خراط هستند و سمپاشي بي‌رويه باعث از بين بردن اين حشرات مفيد مي‌شود.
وي همچنين با اشاره به فعاليت شركت دانش بنيان كنه شكارگر اظهار داشت: در سال جاري 30 هزار هكتار از گلخانه هاي زير پوشش كنه شكارگر هستند.
پيشه ور به فعاليت واحد پرورش حشرات مفيد در استان نيز اشاره كرد و افزود: اين واحد يك هزار و 300 هكتار از مزارع گوجه فرنگي و يك هزار و 200 هكتار از مزارع ذرت را زير پوشش قرار مي دهند.
7523/2087