به گزارش ایرنا حدود 300 هزار نفر در لرستان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند كه از خدمات مختلف این نهادها از مستمری گرفته تا خدمات درمانی آموزشی فرهنگی اشتغال و ازدواج استفاده می كنند.
در حالیكه خسارت سیل به لرستان صدها میلیاردها تومان براورد می شود و موج تخریب آن بخش های مختلف استان از جمله زیرساخت كشاورزی راه ساختمان صنعت معدن و حتی اشتغال را در برگرفته مددجویان تحت حمایت كمیته امداد و بهزیستی نیز از تلاطم های ویرانگر سیل در امان نمانده اند.
**پنج هزار واحدمسكونی مددجویان كمیته امداد لرستان از سیل آسیب دید
مدیركل تامین مسكن و امور مهندسی ساختمان كمیته امداد كشور گفت: بنا بر بررسی های انجام شده تاكنون پنج هزار واحد مسكونی مددجویان كمیته امداد در استان لرستان دچار آسیب و خسارت شده اند.
ابراهیم بازیان در بازدید از مناطق سیل زده لرستان اظهار داشت: از این تعداد یكهزار و 500 واحد بطور كامل تخریب شده اند و تعداد سه هزار و 500 واحد هم نیاز به تعمیر دارند.
وی با اشاره به خسارت سیل به منازل، منابع و زیرساخت ها افزود: مددجویان تحت حمایت این نهاد در 14 استان دچار آسیب شده اند كه بیشترین آسیب ها مربوط به لرستان و خوزستان است.
مدیركل تامین مسكن و امور مهندسی ساختمان كمیته امداد گفت: ارزیابی كارشناسان این نهاد در روستاهای فاقد راه همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به خسارت سیل در استان های شمالی كشور نیز افزود: هر چند گزارش ها فعلا قطعی نیست و راه زمینی بعضی روستاها هنوز بسته است ولی پیش بینی می شود بیش از 30 هزار واحد مسكن مدد جویان كشور مورد آسیب و تخریب قرار بگیرد.
بازیان افزود: از این تعداد 20 هزار واحد نیازمند تعمیرات جزئی و حمام و سرویس بهداشتی و دیوارهای حائل است و 10 هزار واحد هم باید مورد تخریب و بازسازی قرار بگیرد.
به گفته وی در استان های شمالی مثل خراسان شمالی ، مازندران و گلستان ، كار تعمیرات را شروع و از مرحله ارزیابی نیز عبور كرده ایم و ظرف هفته آینده هم تعمیرات در لرستان آغاز می شود.
وی تصریح كرد: برنامه زمانی كمیته امداد برای ساخت سه الی 9 ماهه است و بخشی كه مربوط به تعمیرات است سه ماهه در كل كشور انجام می دهیم.
**20 هزار خانوار تحت پوشش كمیته امداد در سیل لرستان آسیب دیدند
رئیس كمیته امداد امام خمینی (ره) كشور نیز در بازدید از مناطق سیلزده لرستان گفت: واحدهای مسكونی 20 هزار نفر از خانوارهای تحت پوشش این نهاد حمایتی در استان لرستان دچار آسیب و خسارت شده است.
پرویز فتاح اظهار داشت: در معمولان نیز تعداد 500 خانه مددجویی یا بطور كامل تخریب و یا اینكه دچار آسیب هایی شده اند.
وی بیان كرد: این اطمینان خاطر را به تمام مددجویان می دهیم كه بدون دغدغه و بدون نگرانی تامین لوازم منزل و ساخت و تعمیر واحد های مسكونی آنها را كمیته امداد انجام می دهد.
فتاح اضافه كرد: تمام واحدهای مسكونی آسیب دیده مستحكم و بهتر از قبل ساخته می شوند.
رئیس كمیته امداد كشورادامه داد: برای تمام این 20 هزار خانوار آسیب دیده سیل بر حسب تعداد افراد خانوار بین 300 هزار تومان تا یك میلیون تومان واریز شده و در پایان ماه نیز همین مبلغ به حسابشان واریز می شود.
وی با اشاره به پرداخت وام تا پنجاه میلیون ریالی به مددجویان آسیب دیده از سیل گفت: افرادی كه در شرایط آسیب بیشتری از سیل قرار گرفته اند و تحت پوشش كمیته امداد نیستند نیز بطور موقت پوشش داده می شوند.
فتاح افزود: آنهایی هم كه كسب و كار آنها دچار آسیب شده و وام گرفته بودند علاوه بر اینكه به آنها مهلت داده می شود مبلغ 20 تا 50 میلیون ریال وام بدون نوبت و در سریعترین زمان ممكن به آنها پرداخت می شود.
وی با اشاره به وسیع تر كردن پرداخت وام برای غیر تحت پوشش ها در حوزه كمیته امداد اظهارداشت: تمام كمك های مردمی به كمیته امداد برای استان لرستان می آید تا بتوان با نهایت همدلی مشكلات موجود را رفع كرد.
**00 2میلیارد ریال تسهیلات به سیلزدگان لرستان اختصاص یافت
مدیر شعب صندوق قرضالحسنه امداد ولایت لرستان نیز گفت: 200 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه با حداقل ضمانت به آسیب دیدگان سیل استان اختصاص یافت.
علیرضا اكبری اظهارداشت: صندوق قرض الحسنه امداد ولایت كمیته امداد امام (ره) این آمادگی را دارد تا با جذب سپردهگذاری خیران بهمنظور بازسازی مناطق سیل زده لرستان اقدام كند.
وی افزود: خیران حقیقی و حقوقی میتوانند با سپردهگذاری در شعب این صندوق مشاركت در بازسازی مناطق با حفظ اصل سرمایه اقدام كنند.
اكبری با اشاره به تأمین نیازهای اولیه جهت تأمین برخی وسایل ضروری آسیب دیدگان بیان كرد: اخذ درخواست وامهای قرضالحسنه پنج میلیون تومانی در محل ادارات شهرستانهای سیلزده و تشكیل پرونده در همان محل انجام میشود.
**بیش از 14 هزار مددجوی بهزیستی لرستان تحت تاثیر سیل قرار گرفتند
مدیركل بهزیستی لرستان نیز می گوید: بیش از 14 هزار مددجوی این نهاد در قالب هشت هزار و 651 خانوار تحت تاثیر تخریب های سیل قرار گرفته و دچار خسارت شده اند.
فاطمه زهرا توكلی افزود: تمامی مددجویان مستقر در این مناطق به فراخور بعد خانوار سه برابر مقرری خود را دریافت كرده اند و یارانه اردیبهشت ماه این افراد واریز شده است.
وی اظهار داشت: در راستای خدمات دهی به جامعه هدف قرار است وام های كم بهره تهیه وسایل زندگی و كمك های بلاعوض به سرپرستان خانوار برای ساخت مسكن اعطا شود.
توكلی تصریح كرد: تاكنون 17 استان كمك های غیرنقدی و چهار استان كمك نقدی برای مددجویان بهزیستی لرستان ارسال كرده اند.
مدیركل بهزیستی لرستان گفت: تاكنون هفت هزار بسته حمایتی شامل البسه، مواد غذایی، بهداشتی و پزشكی در مناطق سیل زده بین مددجویان آسیب دیده توزیع شده است.
**خدمات مشاوره تیم های محب بهزیستی لرستان به 700 سیلزده ارائه شد
مدیركل بهزیستی لرستان گفت: تیم های محب این نهاد از نخستین روزهای وقوع سیل در تمام استان حضور دارند و تاكنون خدمات مشاوره ای را به 700 نفر از سیلزدگان ارائه داده اند.
توكلی افزود: 94 تیم محب مداخله های حمایتی و روانی در بلایای طبیعی به مناطق سیلزده استان اعزام شده كه این تیم ها با بررسی 10 هزار نفر، مشاوره اولیه 700 نفر را انجام داده اند.
وی اظهار داشت: بعد از انجام مشاوره ها، مرحله غربالگری آغاز شده و افرادی كه مشكلات جدی داشته و نیازمند خدمات تخصصی هستند شناسایی و ارائه خدمات می شوند.
وی با بیان اینكه گستره خدمات تیم های محب بهزیستی محدود به مددجویان این نهاد نمی شود، بیان كرد: طرح غربالگری با هدف كاستن آسیب های اجتماعی در مناطق سلیزده اجرا می شود كه مددكاران و روانشناسان اداره كل بهزیستی لرستان و آموزش و پرورش تهران در این مناطق حضور یافتند تا بار آسیب های روانی و اجتماعی را در این مناطق كاهش دهند.
**21مهد كودك ثابت و سیار در مناطق سیل زده لرستان راه اندازی شد
مدیركل بهزیستی لرستان گفت: 21 مهد كودك ثابت و سیار با رویكرد ایجاد روحیه نشاط و امیدواری در مناطق سیل زده استان راه اندزی شده است.
توكلی اظهار داشت: به منظور ارتقای تاب آوری كودكان در برابر مشكل پیش آمده و با هدف اینكه كودكان كمتر در معرض آسیب های استرس بعد از حادثه قرار گیرند این مهدهای ثابت و سیار راه اندازی شده اند.
وی افزود: روزانه كاروان های شادی به مناطق سیل زده استان با حضور كارشناسان بهزیستی اعزام می شود و در كنار برنامه های مختلف برای كودكان، هدایا و اسباب بازی هایی نیز بین آنها توزیع می شود.
توكلی با شاره به اینكه برنامه ها با رویكردی اجتماعی در مناطق سیل زده اجرا می شود گفت: اجرای برنامه هایی همچون جشن بزرگ برای كودكان در مناطق سیل زده معمولان و پلدختر از جمله این موارد است.
مدیركل بهزیستی لرستان افزود: هدف از این برنامه ها، شادی و نشاط در كودكان ، حمایت روانی و اجتماعی و تخلیه هیجانی مراحل پس از بحران است.
توكلی با اشاره به راه اندازی سامانه ثبت خسارت در سازمان بهزیستی كشور نیزگفت: تا كنون 676 خانوار از مددجویان در پلدختر و معمولان كه دچار خسارت شده اند در سامانه مذكور ثبت شده اند ولی با ادامه مراحل شناسایی افراد خسارت دیده این میزان بیشتر خواهد شد.
**كمك هزینه معیشت به كودكان بی سرپرست سیل زده پرداخت می شود
معاون امور اجتماعی بهزیستی لرستان نیز گفت: با پیگیری های سازمان بهزیستی كشور كمك هزینه معیشتی تا سه برابر به كودكان بی سرپرست مناطق سیل زده استان پرداخت می شود.
سلمان كریمیان اظهار داشت: با توجه به حجم خسارات سیل بخصوص در نورآباد، دوره چگنی و پلدختر ، كمك هزینه سه برابری برای كودكان بی سرپرست و افراد سیل زده تحت پوشش بهزیستی در این مناطق پرداخت می شود.
وی افزود: سایر مناطق استان كه دچار خسات های سیل شده اند و تحت پوشش بهزیستی هستند شناسایی می شوند تا این كمك هزینه معیشتی برای آنها نیز در نظر گرفته شود.
كریمیان با اشاره به راه اندازی مهد كودك های سیار در مناطق سیل زده استان گفت: در راستای كاهش آسیب های روحی و روانی ناشی از سیل و با توجه به آسیب پذیر بودن كودكان در این حوادث، مهدهای كودك سیار در استان راه اندازی شده است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی لرستان تصریح كرد: تلاش می شود در مهدهای كودك سیار محیط های مفرح و شادی برای كودكان فراهم شود تا ذهن آنها كمتر درگیر مسائل و مشكلات ناشی از سیل شود.
كریمیان با اشاره به حضور نیروهای اورژانس اجتماعی در مناطق سیل زده گفت: تیم كارشناسان اورژانس اجتماعی در قالب طرح 'محب' كه شامل مجموعه حمایت های روانی در بلایای طبیعی است در مناطق آسیب دیده حضور پیدا می كنند.
**سه هزار واحد مسكونی مددجویان بهزیستی تخریب شد
رئیس سازمان بهزیستی در سفر به لرستان نیز گفت: بر اساس برآوردهای اولیه 3 هزار واحد مسكونی مددجویان بهزیستی بر اثر سیل تخریب شده كه بایستی عملیات احداث آنها توسط بنیاد مسكن آغاز شود.
قبادی دانا با بیان اینكه هزینه معیشتی افراد تحت پوشش در مناطق سیلزده به سه برابر افزایش پیدا كرد افزود: كارت این افراد به میزان سه برابر مستمری دریافتی از 500 تا 1 میلیون و 500 هزار تومان شارژ شده است.
به گفته وی وظیفه سازمان بهزیستی پیشگیری از حوادث و بلایا در معلولان ذهنی، جسمی حركتی، ضایعات نخاعی، سالمندان و فرزندان آنهاست.
قبادی دانا با بیان اینكه در مناطق سیل زده كشور این افراد به محلهای امن منتقل شدند گفت: 96 مركز شبانهروزی این سازمان در برابر سیل در سطح كشور ایمن سازی شدند.
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: از 800 مركز نگهداری سازمان بهزیستی در كشور چهارده مركز خسارتی بالغ بر 12 میلیارد تومان دیدند كه بایستی جبران شود.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات قرضالحسنه پنج میلیون تومانی برای تأمین مایحتاج زندگی به مددجویان سیلزده كشور اظهار داشت: این تسهیلات از طرف بانك رفاه و بانك توسعه تعاون به مددجویان پرداخت میشود.
رئیس سازمان بهزیستی در خصوص مسكن مددجویان نیز اظهار داشت: بر اساس مصوبه هیات وزیران، خانههای آسیبدیده از سیل در مناطق شهری 50 میلیون تومان تسهیلات كمبهره و 12 میلیون تومان كمك بلاعوض دریافت میكنند.
قبادی دانا گفت: سازمان بهزیستی 10 میلیون تومان كمك بلاعوض را برای ساخت مسكن مددجویان آسیب دیده از سیل علاوه بر كمكهای دولت در نظر گرفته كه به محض شروع عملیات ساختمانی توسط بنیاد مسكن به مددجویان پرداخت میشود.
وی با بیان اینكه دولت 40 میلیون تومان تسهیلات كمبهره و 10 میلیون تومان كمك بلاعوض برای مسكن روستایی تعیین كرده، افزود: سازمان بهزیستی برای روستاها نیز 10 میلیون تومان كمك بلاعوض اختصاص داده است.
7269/6060
خرم آباد - ایرنا - سیل فروردین 98 لرستان حادثه ای ناگوار بود كه با گذشت حدود یكماه همچنان این استان درگیر تبعات آن است اما در این میان اقشار كم بضاعتی همچون مددجویان نهادهای حمایتی، آسیب های بیشتری را متحمل شده اند.