به گزارش روز دوشنبه روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان غلامرضا فرخي افزود: تعدادي از كارگاههاي مرمت بناهاي تاريخي همچنان فعال هستند.
وي ادامه داد: اين كارگاهها از محل اعتبارات ملي و استاني تامين اعتبار شده و با بودجه اي بالغ بر 18 ميليارد تومان آغاز به كار كردند.
وي بيان كرد: آثار تاريخي نيازمند مرمت و نگهداري هستند و مرمت و حفاظت از اين آثار وابسته به همكاري بخش خصوصي و دوستداران ميراث فرهنگي است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان تصريح كرد: در حال حاضر 10 بناي تاريخي توسط بخش خصوصي با حجم سرمايه گذاري 30 ميليارد تومان در دست مرمت قرار دارد و پيشرفت فيزيكي اين پروژه ها در مجموع بين 30 تا 85 درصد است كه مرمت و بازسازي اين پروژه ها به جز كاروانسراي وكيل تا پايان سال جاري به پايان مي رسد.
وي با بيان اينكه بناهاي تاريخي از طريق صندوق احيا بناهاي تاريخي سازمان ميراث فرهنگي كشور به بخش خصوصي واگذار مي شود افزود: واگذاري بناهاي تاريخي، اشتغالزايي پايدار و استفاده بهينه از بناهاي تاريخي را به دنبال دارد.
فرخي با اشاره به همكاري خوب شركتهاي بزرگ صنعتي و معدني استان در ايفاي نقش اجتماعي اين موسسات در خصوص مرمت بناهاي تاريخي استان بيان كرد: پنج بناي تاريخي با همكاري اين شركتها در حال مرمت است كه تاكنون 70 تا 80 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
استان كرمان داراي هفت اثر ثبت جهاني، 700 اثر ثبت ملي و هفت هزار اثر تاريخي شناخته شده است.
3029/7437
كرمان - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان از راه اندازي 46 كارگاه مرمت بناهاي تاريخي طي سال 1397 در اين استان خبر داد.