به گزارش روز دوشنبه ايرنا، اين نشريه آلماني نوشت: مبادله مناطق مرزي و جابجايي هاي قوميتي، راه حل هايي هستند كه مقامات كشورهاي بالكان نظير صربستان، بوسني و هرزگوين، مونتنگرو، كوزوو، آلباني و مقدونيه شمالي به عنوان راهي سياسي براي حل اختلافات خود پيگيري مي كنند.
هر چند اين مسائل نگراني از تكرار جنگ هاي خونين پس از فروپاشي يوگسلاوي بين جمهوري هاي تازه استقلال يافته را زنده مي كند، اما يادآور طرح هاي مورد حمايت اتحاديه اروپا و آمريكا براي حل اختلافات بين صربستان و كوزوو نيز هست.
اكنون صدراعظم آلمان و رئيس جمهوري فرانسه قصد دارند با محوريت بررسي مسائل اين حوزه نزديك به اتحاديه اروپا، با يكديگر ديدار كنند.
به همين منظور «آنگلا مركل» و «امانوئل ماكرون» براي آگاهي بيشتر از مواضع كشورهاي بالكان، مقامات اين كشورها را به نشستي مشترك در برلين فراخوانده اند.
اين گردهمايي همچنين با هدف از سرگيري مذاكرات بين مقامات صربستان و كوزوو كه با وعده كمك هاي اقتصادي به اين منطقه همراه است، انجام مي گيرد.
اين در حالي است كه هر يك از شركت كنندگان در اين نشست، مسائل مورد نظر خود را نسبت به مسائل ديگر كشورها در اولويت مي داند.
به نوشته اشپيگل پيش از ديدار سران كوزوو و صربستان در برلين، انتظارات آنها از اين ديدار در رسانه هاي دو كشور مطرح شده است.
با اين حال مقامات و ديپلمات هاي مطلع آلماني از ارائه هر گونه جزئيات در اين خصوص خودداري كرده و نقش برلين را تنها در حد مشاور و راهنمايي بي طرف براي حل اختلافات منطقه اي عنوان كرده اند.
به گفته «دوسان رليژيچ» تحليلگر سياسي «بنياد علم و سياست»، آنچه كه بيش از هر چيز آلماني ها را نگران مي كند، بحث تغيير مرزها است.
يك سال پيش روساي جمهوري صربستان و كوزوو كوشيدند در مذاكرات محرمانه اي بر سر جايجايي مرزها و انتقال بخش هاي سرزميني به توافق برسند.
بر اساس اين طرح بخشي از شمال كوزوو كه ساكنان صرب نشين دارد با بخشي از صربستان در جنوب غرب اين كشور كه ساكنان آلبانيايي دارد معاوضه مي شود.
اين راه حلي است كه از سوي «الكساندر ووچيچ» رئيس جمهوري صربستان مطرح شده تا با اين كار بتواند نظر موافق بروكسل را براي پيوستن كشورش به اتحاديه اروپا جلب كند.
با اين حال مقامات اروپايي از جمله آلمان و فرانسه نگران اند كه چنين ايده اي بار ديگر به زبانه كشيدن آتش بحث هاي مليتي و قوميتي در بالكان منجر شده و بحران ديگري را در منطقه ايجاد كند.
هر چند بيشتر ديپلمات هاي كاركشته حوزه بالكان عملي شدن چنين طرحي را دور از ذهن مي دانند، اما حمايت كساني مانند «فدريكا موگريني» مسئول سياست خارجي و «يوهانس هان» كميسر گسترش اتحاديه اروپا و نيز كشورهاي اتريش، مجارستان و در نهايت آمريكا از اين طرح، اميدها براي به ثمر رساندن آن را زنده نگاه داشته است.
اروپام**6143**2040
به منظور حل اختلافات سرزميني؛
مركل و مكرون با مقامات كشورهاي بالكان رايزني مي كنند
۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۷:۳۸
کد خبر:
83296618
![مركل و مكرون با مقامات كشورهاي بالكان رايزني مي كنند مركل و مكرون با مقامات كشورهاي بالكان رايزني مي كنند](https://img9.irna.ir/old/Image/1398/13980209/83296618/N83296618-72996504.jpg)
تهران - ايرنا - نشريه اشپيگل با اشاره به وجود اختلافات سرزميني بين كشورهاي استقلال يافته يوگسلاوي سابق، از رايزني سران آلمان و فرانسه با مقامات اين كشور در اين خصوص خبر داد.