۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۶:۵۴
کد خبر: 83298030
T T
۰ نفر
معاون وزیر: پزشك خانواده جزو طرح های مترقی نظام سلامت است

تبریز- ایرنا- معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: طرح پزشك خانواده جزو طرح های مترقی نظام سلامت است و در اولویت طرح های وزارت خانه قرار دارد.

دكتر قاسم جان بابایی روز سه شنبه در بازدید از بیمارستان 64 تختخوابی هریس به ایرنا گفت: طرح پزشك خانواده در كنار ایجاد پرونده الكترونیكی و نظام ارجاع یكی از مهمترین طرح های وزارت بهداشت است.
وی با بیان اینكه دانشگاه علوم پزشكی تبریز به عنوان یكی از دانشگاه‌های پیشرو در این زمینه می باشد گفت: این دانشگاه مسئولیت اجرای طرح پزشك خانواده، ارجاع و پرونده الكترونیكی شمال غرب كشور
را به عهده گرفته است.
وی اظهار امیدواری كرد: بزودی شاهد راه اندازی نظام ارجاع الكترونیكی و پزشك خانواده در استان آذربایجان شرقی و استان های مجاور با هماهنگی دانشگاه علوم پزشكی تبریز باشیم.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اشاره به اینكه 9رشته تخصصی از جمله جراحی زنان، اطفال و داخلی در بیمارستان هریس فعال شده است، گفت: كمبودهایی از جمله دستگاه سونوگرافی، اكو قلب، آندوسكوپی، لاپاروسكوپی و معاینات چشم وجود دارد كه به زودی رفع خواهد شد.
صومی رییس دانشگاه علوم پزشكی تبریز هم در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینكه در استان 150 طرح بهداشتی و درمانی بخش سلامت در دست اجراست، ادامه داد: زمینه برای اجرای طرح پزشك خانواده، ارجاع و پرونده سلامت الكترونیك فراهم شده و تمامی تلاش دانشگاه و وزارت بهداشت و درمان این است كه خدمات درمانی را با كمترین هزینه و در نزدیكترین محل درمان ارائه كند.
بیمارستان هریس از مصوبات سفر دكتر روحانی ریاست جمهوری اسلامی به آذربایجان شرقی بود كه در محوطه قبلی بیمارستان این شهرستان كه در اثر زلزله سال 91 تخریب شده بود در مساحتی بیش از هشت هزار و 500 متر مربع در 4 طبقه احداث شده است.
بیمارستان 64 تختخوابی امام حسین(ع) شهرستان هریس توسط دانشگاه علوم پزشكی تبریز با اعتبار 320 میلیارد ریال و در طول 2 سال احداث و در سال 96 بهره برداری شده است.
این بیمارستان دارای بخش اورژانس، درمانگاه تخصصی، آزمایشگاه، داروخانه، بخش همودیالیز، رادیولوژی، زایمان، بخش مراقبت از نوزادان، سه اتاق عمل و پانسیون پزشكان است كه روزانه 200تا250 بیمار را در بخشهای اورژانس و درمانگاه های تخصصی پذیرش می كند.
نظام ارجاع خدمات پزشكی شیوه ای از ارائه خدمات درمانی و بهداشتی است كه در آن بیمار باید طبق یك سلسله‌ مراتب به پزشكان و مراكز درمانی مراجعه كند، به طوریكه در قالب این طرح پزشك خانواده آغازگر این سطح بندی است.
با این رویكرد بخش زیادی از خدمات در سطح یك و توسط پزشكان خانواده یا پزشكان عمومی قابل ارائه است كه در صورت نیاز، بیمار به پزشكان متخصص و فوق تخصص ارجاع داده می شود و بدین طریق از سرگردانی مردم و اتلاف هزینه ها كاسته خواهد شد.
طرح ارجاع اكنون به صورت آزمایشی در برخی از شهرهای كشور در حال اجراست و افرادی كه از مسیر پزشك خانواده به سطوح بعدی مراجعه كنند، در مناطق روستایی از حمایت 95 درصدی و در مناطق شهری از حمایت 90 درصدی بهره مند خواهند شد.
افراد ساكن در روستاها اگر از مسیر ارجاع به سطوح بعدی خدمات ارجاع داده شوند، تنها پنج درصد و افراد ساكن در شهرها 10 درصد هزینه های خدمات را پرداخت خواهند كرد.
در اجرای برنامه نظام ارجاع، اگر بیماری خارج از مسیر پزشك خانواده به طور مستقیم به پزشك متخصص مراجعه كند، هزینه بیشتری را باید پرداخت كند.
/3071/7227