به گزارش عصر جمعه ایرنا، رویترز نوشت:منابع آگاه در صنایع می گویند كه صادرات نفت ایران در ماه مه (اردیبهشت-خرداد) با افزایش فشار آمریكا بر منابع درآمدی این كشور كاهش می یابد.
كاهش صادرات ایران كمبود عرضه در بازار نفت را كه در اثر تحریم های آمریكا علیه ونزوئلا و توافق اعضای سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) برای كاهش تولید به وجود آمده، تشدید می كند.
یك مقام ایرانی آگاه از سیاست های نفتی این كشور به رویترز گفت كه ممكن است صادرات نفت به 700 هزار بشكه در روز و از ماه مه به بعد به 500 هزار بشكه در روز كاهش یابد.
همچنین یك منابع آگاه در اوپك پیش بینی كرد كه صادرات نفت ایران با وجود تشدید تحریم های آمریكا در حجمی بین 400 هزار تا 500 هزار بشكه در روز ادامه یابد.
به گزارش ایرنا، مایك پمپئو وزیر خارجه آمریكا ماه گذشته با وجود نگرانی جامعه جهانی ازاختلال در بازار نفت، دراقدامی یكجانبه و در دشمنی دیرینه با جمهوری اسلامی، لغو معافیت از تحریم ها علیه كشورهای خریدار نفت ایران را اعلام كرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا اردیبهشت ماه سال گذشته ضمن اعلام خروج كشورش از برجام، تحریم های رفع شده توسط این توافق را علیه مردم ایران بازگرداند اما مجبور شد به 8 كشور مشتری نفت ایران معافیت از تحریم ها اعطا كند.
مقام های كشورمان از جمله دكتر حسن روحانی رئیس جمهوری و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه تاكید كرده اند كه با وجود تهدیدهای آمریكا، ایران به یافتن مشتریان و فروش نفت خود ادامه خواهد داد.
كاخ سفید همچنین با مخالفت جدی برخی كشورهای خریدار نفت ایران از جمله تركیه و چین با تحریم های واشنگتن مواجه است.
مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه تركیه هفته گذشته در توئیتی نوشت: ما تحریم های یكجانبه آمریكا و همچنین تحمیل های این كشور درباره چگونگی روابطمان با همسایگان را نمی پذیریم.
سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در همان روز با اعلام مخالفت كشورش با تحریم های یكجانبه آمریكا، تاكید كرد كه همكاری پكن با تهران شفاف، قانونی و مشروع است و باید مورد احترام قرار گیرد.
شبد**9416**1010
تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز گزارش داد كه تمدید نشدن معافیت خریداران نفت ایران صادرات این كشور را تا حدی كاهش می دهد، اما هرگز فروش نفت تهران را قطع نمی كند.