«فرهاد رمضان» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به وضعیت معاملات بورس در هفته اي كه گذشت اشاره و بیان كرد: هفته گذشته شاهد یك فراز و نشیبی در بازار بودیم كه در نهایت شاخص به كانال موردنظر و نیز رقم پیش بینی شده رسید.
وي با بیان اینكه تغییر در سمت و سوی صنایع و فراهم شدن یك شرایط مساعد برای سهامداران زمینه ایجاد نوسان سینوسی در بازار را فراهم كرد، افزود: شناسایی سود، زمینه ساز تغییر مسیر سرمایه گذاران براي خرید سهام بود؛ حجم زیادی از سرمایه ها جذب صنایعي همچون خودور و بانكی ها شد و صف خرید زیادی را در بازار هفته گذشته تجربه كردند.
به گفته این كارشناس بازار سرمایه، صنایع غذایی، معدنی، دارویی، كشاورزی از جمله سهم هایی بودند كه هفته گذشته اقبال بر آنها زیاد بود و فعالان قدیمی بازار تمركز زیادی را بر روی آنها داشتند.
** آهنگ رشد شاخص بورس آرام می شود
وي پیش بیني خود از روند بازار در هفته جاري را اینگونه بیان كرد: با توجه به اینكه در آستانه ورود به ایام ماه مبارك رمضان هستیم، تا حدودی از آهنگ رشد بازار كاسته می شود.
رمضان معتقد است، اكنون شاخص به حدی رسیده كه نمي توان دیگر در انتظار تكرار روند بازار همانند روزهای گذشته باشیم كه رشد 4 یا 5 هزار واحدی را به صورت روزانه تجربه كند.
این كارشناس بازار سرمایه افزود: آهنگ رشد بازار از این به بعد منطقی تر و رو به مثبت است؛ همچنین معاملات به طور حتم بیشتر به سمت سهام های ریشه ای در حركت خواهد بود.
**سرمایه گذاران تمایلی به ورود بازار طلا و ارز ندارند
این كارشناس بازار سرمایه با اعلام اینكه براساس پیش بینی های صورت گرفته تا پایان فصل مجامع، سرمایه گذاران تمایلی به خروج از بازار سهام و ورود به دیگر بازارها را ندارند، گفت: بازارهای موازی مانند طلا و ارز اكنون اشباع شده و دیگر سرمایه گذاران تمایلی برای ورود به این بازارها ندارند.
وي با اشاره به اینكه بازار سرمایه برخلاف دیگر بازارهاي مالي، كامل و از یك شفافیت و معقولیتی برخوردار است، افزود: ورود و خروج به بورس نسبت به دیگر بازارها راحت تر است كه دلیل آن، بالا بودن میزان نقدشوندگی در این بازار است.
** جذب سرمایه های سرگردان به بورس
رمضان افزود: در صورت كوتاهتر شدن زمان توقف نمادها و نیز اطلاع رسانی دقیق مدیران شركت ها به سهامداران، به طور حتم میزان نقدشوندگی با افزایش همراه می شود و این موضوع كمكي در راستاي جذب سرمایه های سرگردان به سمت بازار سرمایه خواهد بود.
این كارشناس بازار سرمایه گفت: به رغم اینكه شاخص كل در تمامی روزهای هفته گذشته مثبت بود، روز یكشنبه و سه شنبه اكثر سهم ها مانند سیمانی ها، بانكی ها و خودرویی ها روند منفی را در پیش گرفتند.
وی اظهار داشت: از روز چهارشنبه روند بازار دوباره مثبت و به مسیر افزایشي خود بازگشت كه به نظر مي رسد بازار در هفته جاری هم به همین روند ادامه دهد.
رمضان با تاكید بر اینكه از این به بعد شاخص بورس به صورت پلكانی در حركت خواهد بود، افزود: بازار در حال تطبیق خود با نرخ دلار جدید است؛ اكنون شاخص با رقم 220 هزار واحد با چارچوب فعلی بازار و نیز قیمت ارز و نفت مناسب است.
بورس، اقیانوسی با عمق یك سانتی متر
رمضان با بیان اینكه بازار سرمایه در سال 98 از چارچوب قیمتي خود خارج می شود، گفت: همیشه اعلام كرده ایم كه بازار سرمایه، اقیانوسی به عمق یك سانتی متر است كه عمق این بازار در سال جدید بیشتر می شود و مردم بیشتر تمایل به سرمایه گذاری در این بازار پیدا می كنند.
این كارشناس بازار سرمایه در پایان با بیان اینكه بورس می تواند به عنوان یكی از بازارهاي مهم در كشور مطرح شود، گفت: هر چقدر بازار سرمایه مورد تقویت قرار گیرد كنترل نقدینگی و تورم در كشور آسانتر خواهد شد كه امیدواریم دولتمردان كشور توجه خود را نسبت به رشد این بازار معطوف كنند.
** تلاش بازار سرمایه برای جبران عقب ماندگی ها
در ادامه «سلمان نصیرزاده» كارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بازار در هفته ای كه گذشت تحت تاثیرجریان پول بود كه به عنوان یكي از عوامل مهم حفظ روند مثبت بازار محسوب مي شود.
وي ادامه داد: گزارش 12 ماهه شركت ها و نیز عملكرد فروردین ماه آنها نشان دهنده قرار گرفتن بازار در شرایط مطلوب و مساعد است.
نصیرزاده افزود: آنچه كه مهم است تلاش بازار سهام براي جبران عقب ماندگی های خود نسبت به سایر بازارهای مالی مانند ارز و سكه است.
** تاخیر زمانی در رشد شاخص بورس
این كارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینكه در طول یك سال گذشته بازار سكه بیش از 200 درصد، بازار ارز 190 درصد و بورس 120 درصد بازدهی را ثبت كرد، گفت: طبق بررسی های صورت گرفته بازار سرمایه با یك تاخیر زمانی نسبت به بازار ارز حركت خود را آغاز كرده است.
وي با بیان اینكه با توجه به وجود فضای تورمی و نیز شرایط حاكم در اكثر بازارهاي مالي، بورس مي تواند یه عنوان یك بازار پیشرو در سال 98 باشد، گفت: بحث ریسك های سیاسی مانند تشدید تحریم ها و اثرات جانبی آن بر كاهش فروش نفت و معافیت ها از جمله فاكتورهایي است كه مي تواند زمینه بهم ریختگي بازار را فراهم كند.
نصیرزاده اظهار داشت: ورود ریسك مازاد ناشی از تشدید فضای تحریمی به بازار باعث ایجاد یك اثر تورمی بر بازار می شود كه از لحاظ اقتصادی می توان این اتفاق را در بازار سرمایه به عنوان عاملی مثبت تلقی كرد در حالی كه به لحاظ اجتماعی نكته بسیار منفی است.
** اولویت بورس نسبت به سایر بازارها
این كارشناس بازار سرمایه با بیان اینكه بازار سهام نسبت به سایر بازارها مثبت است، اظهار داشت: رشد تورم در كشور باعث افزایش قیمت ها در بازار ارز مي شود كه به مراتب شاخص بورس تحت تاثیر تورم و نرخ ارز رشد بیشتری را تجربه مي كند.
به گفته این كارشناس بازار سرمایه، هفته گذشته شركت های دارایی محور و گروه هایی مانند سیمان، انبوه سازی و خودرو كه از بازار داخلی برخوردارند با اقبال سهامداران مواجه شد و توجه بیشتري به آنها صورت گرفت.
نصیرزاده گفت: در سال 98 علاوه بر شركت های صادرات محور كه تحت تاثیر كاهش نرخ ارز قرار می گیرند، گروه هایی مانند دارویی و غذایی تحت تاثیر تورم، نرخ ارز و افزایش قیمت محصولات با رشد همراه می شوند.
این كارشناس بازار سرمایه معتقد است كه در هفته گذشته این دسته از صنایع در امتداد هفته های گذشته مورد توجه بودند و به نظر می رسد در هفته جاری هم این روند ادامه دار باشد.
نصیرزاده گفت: روند مثبت بازار همراه با نقدینگی های پرقدرت احتمال كاهش قدرت رشد بازار و نیز تجربه اصلاحي را فراهم مي كند تا از این طریق زمینه ایجاد رشد جدید در بازار فراهم شود.
** ریزش بازار در هفته جاری
این كارشناس بازار سرمایه معتقد است كه احتمال اصلاح و نیز ریزش بازار طي چند روز آینده وجود دارد كه این ریزش در مسیر رشد ارزش بازار و تنفسی برای شاخص است تا بتواند با حركت و نقدینگی جدیدتر فعالیت خود را آغاز كند.
وي با بیان اینكه با توجه به موئلفه های موجود به نظر می رسد كه مي توان نسبت به رشد بازار امیدوار بود، گفت: از اسفند ماه تاكنون بسیاری از شركت ها با بازدهي بیش از 50 درصدي همراه بودند.
نصیرزاده پیش بیني خود از صنایع برتر در هفته جاري را اینگونه بیان كرد: برای هفته جاری گروه خودرو، فلزات اساسی، كانه های فلزی و پتروشیمی با اقبال بیشتری نسبت به سایر صنایع مواجهند و حركت بازار را این گروه ها پیش خواهند برد.
** رشد شاخص ادامه دار است
«محمد علی زاده آرانی» كارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هیجان برای خرید سهام در بازار سرمایه هفته گذشته زیاد و مورد استقبال سرمایه گذاران قرار گرفته بود.
به گفته وی، شاخص بورس در هفته منتهی به 11 اردیبهشت ماه نزدیك به 17 هزار واحد نسبت به ابتدای هفته رشد داشت.
علی زاده آرانی با اعلام اینكه امكان استراحت شاخص وجود دارد، گفت: با توجه به اینكه عدم انتشار گزارش های حسابرسی شده شركت ها و نیز اطلاعیه آنها در سامانه كدال رشد شاخص ادامه دار خواهد بود.
این كارشناس بازار سرمایه با بیان اینكه بازار از پویایی و استقبال سهامداران برخوردار شده است، افزود: شواهد و قرائن از گزاش های حسابرسی شده نشان دهنده رشد سهام شركت ها و همچنین افزایش سوددهی و بازده شركت ها نسبت به دوره قبل بوده است.
** احتمال رشد شاخص تا 260 هزار واحد
وی روند بازار را مورد پیش بینی قرار داد و گفت: نمودارهای ترسیم شده از شاخص نشان می دهد كه شاخص حداقل تا 260 هزار واحد رشد می كند كه ممكن در این مدت شاخص در برهه ای از زمان استراحت و از آن رشد هیجانی كاسته شود اما برآیند این است كه اگر تمام شرایط سیاسی و اقتصادی به قوت خود باقی بماند شاخص تا 260-270 هزار واحد افزایش خواهد یافت.
علی زاده آرانی با تاكید بر اینكه طی یك ماه گذشته صنایع سیمانی لیدری بازار را برعهده داشتند، افزود: در هفته جاری ممكن است صنعت خودرو از جمله صنایعی باشد كه به عنوان صنایع پیشرو در بورس باشد و سهام آن با رشد خوبی همراه خواهد بود.
این كارشناس بازار سرمایه در پایان افزود: صنایعی كه در طول این مدت از رشد و بازده كمتری نسبت به صنایع برخوردار باشند سهامداران به سمت آن صنایع می روند و آنها را به عنوان لیدری بازار قبول می كنند.
اقتصام**9206**9189
تهران- ایرنا- پرونده معاملات بازار سرمایه در هفته دوم اردیبهشت ماه با هشت درصد رشد بسته شد و شاخص كل بورس از 203 هزار و 777 واحد به 220 هزار و 108 واحد یعنی قله نخست پیش بینی ها رسید.