۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۴۶
کد خبرنگار: 2203
کد خبر: 83303406
T T
۰ نفر
۱۰۰۰ میلیارد تومان در خراسان جنوبی سرمایه‌گذاری می‌شود

بیرجند - ایرنا - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: امسال ۱۰ طرح بزرگ صنعتی و معدنی به میزان یکهزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان اجرا، تکمیل و به بهره برداری می رسد.

به گزارش ایرنا داوود شهرکی روز یکشنبه در نشست شورای اداری خراسان جنوبی افزود: پارسال در مجموع ۲۹۴ میلیارد تومان تسهیلات در بخش های مختلف پرداخت شد.
وی ادامه داد: اکنون ۱۲ واحد صنعتی بزرگ (بیش از ۱۵۰ شاغل)، ۱۶ واحد متوسط و ۵۱۳ واحد کوچک در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی رتبه چهارم معادن فعال را در کشور داراست اظهار داشت: همچنین از نظر ذخایر قطعی رتبه هفتم و اشتغال رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از فعالیت ۵۰ هزار بافنده فرش دستباف در استان خبر داد و گفت: سالانه ۱۶۰ هزار متر مربع فرش دستباف در استان تولید و میانگین صاردات فرش ۹۰ هزار متر مربع در سال است.
وی با اشاره به میزان سرمایه گذاری ایجاد شده در حوزه های صنعتی معدنی و تجاری بیان کرد: ابتدای دولت یازدهم ۱۱ هزار و ۷۳۲ میلیارد ریال سرمایه گذاری در پایان سال قبل به ۴۳ هزار و ۳۴۸ میلیارد ریال رسید که ۶۱ درصد رشد را نشان می دهد.
شهرکی ادامه داد: همچنین میزان اشتغال ایجاد شده در استان از ۶۳ هزار و ۱۶۰ نفر در ابتدای دولت یازدهم با ۴۴ درصد افزایش در پایان سال ۹۷ به ۹۱ هزار و ۲۳ نفر رسید.
وی از افزایش ۸۱ درصد ذخایر قطعی معادن خبر داد و یادآور شد: میزان ذخیره قطعی معادن استان ابتدای دولت یازدهم ۲ هزار و ۴۲ میلیون تن بود که به پارسال به سه هزار و ۷۰۰ میلیون تن افزایش یافت.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به افزایش ۸۷ درصدی پروانه های بهر برداری معدنی در استان گفت: اکنون برای ۵۶ هزار و ۲۸۵ هزار خانوار استان کارت مبادلات مرزی صادر شد که نسبت به ابتدای دولت ۱۹۸ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: سهم خروجی کالا از خراسان جنوبی به افغانستان ابتدای سال ۹۶ به میزان ۳۰ درصد بود که اسفندماه گذشته به ۲۱ درصد کاهش یافت و علت آن نیز بخاطر محدودیت های صادراتی از جانب افغانستان بوده است.
شهرکی بیان کرد: در مجموع ۴۷۴ مورد تسهیلات رونق به مبلغ چهار هزار و ۴۳۹ میلیارد ریال و ۹۸۸ مورد تسهیلات مستقیم به مبلغ ۲ هزار و ۸۱ میلیارد ریال در استان پرداخت شده است.
وی عنوان کرد: در راستای توسعه معدن اقدامات متعددی از جمله انجام بیش از ۴۰ درصد عملیات ژئوفیزیک هوایی مصوب و در حال اجرا در کشور بالغ بر وسعت تقریبی ۲۰۰ هزار کیلومتر خطی در استان در راستای شناسایی ذخایر سطحی و زیرسطحی فلزی و غیرفلزی توسط سازمان های زمین شناسی و ایمیدرو انجام شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از شناسایی ذخایر مهم معدنی از جمله طلا در استان خبر داد و گفت: چند معدن طلا با ذخیره قطعی ۲۰ تن قابل استحصال و کانسنگ مس با ذخیره قطعی یک میلیون تن در استان شناسایی و عملیات اجرایی آن امسال آغاز می شود.
وی افزود: همچنین صدور گواهی کشف پهنه پلایای میانی با ذخیره ۱.۲ میلیارد متر مکعب شورابه با عیار چهارگرم در لیتر پتاس توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از دیگر اقدامات است.
شهرکی بیان کرد: تاکنون ۳۵ هزار کیلومتر مربع از محدوده های اکتشافی راکد و غیر فعال در سطح استان شامل ۲۶۲ محدوده و ۱۰ پهنه اکتشافی آزادسازی شده است.
وی در ادامه به توزیع کالاهای اساسی تنظیم بازار در استان اشاره کرد و گفت: پارسال ۲ هزار و ۱۲۳ تن برنج، سه هزار و ۴۲۱ تن شکر، یکهزار و ۳۳۱ تن گوشت مرغ منجمد، ۴۳۹ تن گوشت مرغ گرم، ۳۳ تن گوشت گوسفند لاشه گرم، ۷۶۵ تن گوشت گوساله منجمد و ۵۹ تن گوشت گوساله سرد در استان توزیع شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: در سال جاری نیز تاکنون ۸۸۴ تن شکر، سه هزارحلقه لاستیک، ۴۶ تن گوشت گوسفند لاشه گرم، ۵۰ تن گوشت گوساله منجمد و ۲۰ تن گوشت گوساله سرد در استان توزیع شده است.
وی اظهار داشت: خراسان جنوبی از نظر پروانه بهره برداری معدنی صادر رتبه سوم، گواهی کشف صادره رتبه ششم، پروانه اکتشاف رتبه هفتم، سرمایه گذاری جواز تاسیس صادره رتبه ۱۲، اشتغال رتبه ۱۸ و میل به سرمایه گذاری در صدور جواز تاسیس نسبت به سال قبل رتبه دوم کشور را داراست.
شهرکی به شعار سال با عنوان «رونق تولید» اشاره کرد و گفت: توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل، توسعه صادرات غیرنفتی، توسعه معادن و صنایع معدنی، مدیریت بازار و اماندهی لجستیک تجاری تامین منابع مالی و توسعه سرمایه گذاری از جمله محورهای رونق تولید در وزارت صمت است.
وی به برنامه های عملیاتی سازمان صمت در راستای رونق تولید اشاره کرد و افزود: تمرکز بر تکمیل طرح های نیمه تمام صنعتی و صنایع معدنی استان با اولویت طرح های شاخص و مهم و صدور جواز تاسیس و پروانه بهره برداریصنعتی برای ظرفیت های بالقوه و پتانسیل دار از جمله این برنامه هاست.
شهرکی ادامه داد: همچنین رفع موانع تولید در بخش های صنعت، معدن و تجارت، تامین منابع مالی برای تکمیل و راه اندازی طرح ها از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه منابع داخلی بانک ها و یارانه سود کارمزد و سایر اعتبارات و شناسایی و تهیه طرح های صنعتی و معدنی قابل اجرا بر اساس مزیت ها و قابلیت های استان از دیگر برنامه ها است.
۷۵۵۷ * ۶۰۵۴