۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۶:۰۵
کد خبر: 83303819
T T
۰ نفر

افزایش 70 درصدی قیمت ماكارونی

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۶:۰۵
کد خبر: 83303819
افزایش 70 درصدی قیمت ماكارونی

تهران- ایرنا- دبیركل كانون انجمن های صنایع غذایی ایران گفت: با افزایش دو برابری قیمت گندم آسیابانی و دروم، مجوز افزایش 70 درصدی قیمت ماكارونی صادر شد.

«كاوه زرگران» روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره علت افزایش قیمت ماكارونی در بازار مصرف افزود: مجوز افزایش قیمت برای صنعت ماكارونی توسط سازمان حمایت تولید كنندگان و مصرف كنندگان صادر شده است.
وی اظهارداشت: پیش از این قیمت هر كیلوگرم گندم آسیابانی 950 تومان بود كه دولت بابت آن یارانه پرداخت می كرد، اما با توجه به مشكلات دولت در تامین بودجه مورد نیاز خود و افزایش قیمت گندم، این یارانه برای بخش صنف و صنعت قطع شده است.
وی تصریح كرد: بنابراین سازمان حمایت تولید كنندگان و مصرف كنندگان با تعیین نرخ یك هزار و 850 تومان برای هركیلوگرم گندم آسیابانی (گندم نرم)، مجوز افزایش 70 درصدی قیمت ها را برای این صنف از جمله صنعت ماكارونی صادر كرده است.
در این ارتباط، «سید داود موسوی» معاون نظارت بر كالاهای مصرفی و شبكه های توزیع اقتصادی سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان به خبرنگار ایرنا گفت: قیمت ماكارونی به دلیل بررسی مجددی كه اتحادیه مربوطه باید انجام دهد، به فردا موكول شده است؛ هرچند افزایش قیمت حدود 70 درصدی كه تقریبا قطعی است.
به گفته این مقام مسئول، نرخ گندم مورد استفاده برای تولید ماكارونی كه تا پارسال كیلویی 900 تومان بوده، از آغاز امسال به حدود یك هزار و 800 تومان افزایش یافته كه با احتساب سایر هزینه ها به یك هزار و 900 تومان رسیده و همین موضوع بر افزایش قیمت این ماده غذایی تاثیرگذار شد.

** امسال دولت گندم دروم در اختیار صنعت ماكارونی قرار نمی دهد
دبیركل كانون انجمن های صنایع غذایی ایران با تاكید براین كه دولت امسال گندم دروم در اختیار صنعت ماكارونی قرار نمی دهد گفت: درسالهای گذشته نیز به دلیل حجم پایین تولید گندم دروم در كشور، این محصول توسط دولت در اختیار صنعت ماكارونی قرار می گرفت.
وی اظهارداشت: در سال های گذشته نیز به دلیل حجم كم تولید گندم دروم، این محصول با گندم معمولی مخلوط می شد و در اختیار صنعت قرار می گرفت، اما امسال هنوز مشخص نیست دولت چه تصمیمی برای تامین گندم دروم مورد نیاز صنعت ماكارونی دارد.
دبیر كل كانون انجمن های صنایع غذایی اضافه كرد: پیش از این نیز صنعت ماكارونی گندم دروم را به طور مستقیم خریداری نمی كرد، بلكه دولت آن را با سهمیه بندی در اختیار این صنعت قرار می داد.
زرگران بر این باور است كه با توجه به نیاز صنعت ماكارونی به گندم دروم، نیاز است كه دولت برای تامین آن از محل واردات چاره ای بیندیشد تا مشكل این صنعت مرتفع شود.
زرگران به افزایش هزینه های تمام شده تولید صنعت ماكارونی از جمله دستمزد كارگری، كارتن و بسته بندی اشاره كرد و ادامه داد: ماكارونی از محصولاتی است كه توسط دولت قیمت گذاری می شود و این افزایش 70 درصدی قیمت بدون احتساب افزایش هزینه های تمام شده تولید برای این صنعت است.
به گزارش ایرنا، قیمت آرد مصرف خبازی و صنف و صنعت جداگانه است و برای نانوایی‌های آزادپز و دولتی تغییر قیمتی صورت نگرفته است، اما در صنایع به دلیل افزایش قیمت گندم، شاهد افزیش قیمت ها هستیم.
طبق مصوبه سازمان حمایت از تولید كنندگان و مصرف كنندگان قیمت هر بسته ماكارونی ۷۰۰ گرمی با 70 درصد افزایش، به پنج هزار و 450 تومان می رسد.
این درحالیست كه قیمت هر بسته ماكارونی بستگی به وزن آن از 6 هزار تومان تا 10 هزار تومان در بازار افزایش قیمت پیدا كرده است كه حتی در برخی از فروشگاه های سطح شهر نیز یافت نمی شود.
پیش از این، قیمت ماكارونی با توجه به وزن و نشان آن، هر بسته 500 گرمی دو هزار تومان و هر بسته 700 گرمی 2 هزار و 700 تومان بود.
اقتصام**9186**3065**9189