به گزارش روز يكشنبه ايرنا از پايگاه اطلاع رساني پدافند غير عامل، نخستين نشست مديران پدافند غيرعامل 51 شهرداري كشور با حضور سردار غلامرضا جلالي رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور، اسدالله كريمي معاون امور شهري و تهران سازمان پدافند غيرعامل و مجيد عبدالهي رييس مركز مطالعات برنامه ريزي شهري و روستايي در محل سالن كنفرانس شهيد آبشناسان سازمان پدافند غيرعامل كشور برگزار شد.
سردار سرتيپ پاسدار غلامرضا جلالي رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور به عنوان سخنران اصلي اين گردهمايي با اشاره به تذكرات رهبر معظم انقلاب در خصوص پدافند غيرعامل گفت: شهرداران بايد اهميت پدافند غيرعامل را به خوبي درك كنند، مديران پدافند غيرعامل شهري بايد با جديت و بنا به اقتضاعات خود فعاليت هاي پدافند غيرعامل را دنبال كنند و اين مهم را در همه عرصه ها و در همه سطوح گسترش دهند.
وي اظهار داشت: موضوع تهديدات موضوع محوري سازمان پدافند غيرعامل است، لذا بايد به اين نكته توجه كرد كه لزوم پيشگيري و مقاوم سازي برابر تهديدات طبيعي بر عهده سازمان مديريت بحران و دفاع برابر تهديدات انسان ساخت بر عهده سازمان پدافند غير عامل است.
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور با بيان اين كه تهديداتي كه ما با آن درگير هستيم تهديداتي پويا است، افزود: اين تهديدات علاوه بر پويايي از قابليت دانش پايه بودن بهره مي برند، انسان در آن ها دخيل هستند و اختلاط شديد در فرصت و تهديد در آن ها مشاهده ميشود.
سردار جلالي افزود: هدف از تهديدات غير نظامي دشمن، ناتوان سازي، ايجاد درگيري مردم با حكومت و ايجاد فشار بر حكومت ها است.
رييس قرارگاه پدافند سايبري كشور هشدار داد: يكي از بسترهاي اين نوع تهديدات فناوري ها نوين هستند كه بايد به شدت مراقب اين نوع فناوري ها بود در تهديدات فناورانه، تعامل و تبادل داده، قابليت فرماندهي و كنترل از راه دور وجود دارد كه مقابل اين قابليت ها آسيب هايي از قبيل نفوذ، دستكاري اطلاعات، دستكاري نرم افزاري و دسترسي به داده ها را مي توان در آن متصور شد.
وي ادامه داد: استفاده از فناوري هاي نوين و هوشمندسازي شهري بايد با دقت مديران پدافند شهري و در نظر گرفتن تمامي الزامات و ملاحظات بايد صورت بگيرد، يك شهر هوشمند را ميتوان به وسيله ويروس سايبري بمب باران كرد.
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور با تبيين برنامه هاي مديران عنوان كرد: مديران پدافند غيرعامل شهري بايد درمحورهاي انجام اقدامات عمومي و تخصصي، برگزاري كلاس ها و دوره هاي آموزشي در سطوح مختلف، تهيه برنامه جامع شهري، انجام رزمايش ها و مانورهاي عمومي و تخصصي در شهر و زيرساخت هاي شهري، بازديد، بازرسي و پيگيري حسن انجام كار، خارج كردن زيرساخت هاي خطرناك از شهرها، تدوين طرح تخليه اضطراري شهر، وجود زير ساخت هايي با كاركردهاي دو يا چند منظوره در شهر، در اولويت قرار گرفتن حفاظت از مردم و جمعيت در شهرها، مصون سازي زيرساخت ها در برابر هر نوع تهديد، مشخص نمودن ميزان تاب آوري هر يك از زير ساخت ها و ارائه كشف و راحل مصون سازي وابستگي زيرساخت ها براي جلوگيري از تخريب آبشاري در شهرها برنامه هاي پدافند غيرعامل را پيگيري و اجرايي كنند.
در ادامه امير عزيزي مدير پدافند غيرعامل شهرداري مشهد از اقدامات شهرداري مشهد در جريان كمك به سيل زدگان و ايفاي نقش استان خراسان رضوي به عنوان استان معين در كمك به سيل زدگان گلستاني گزارشي ارائه كرد.
سپس خانم رياحي مدير اداره پدافند غيرعامل شهرداري همدان، گزارشي از اقدامات پيشگيرانه شهرداري همدان در رابطه با جلوگيري از بروز حوادث ناشي از سيل با انجام لايروبي و تشكيل ستاد بحران قبل از بروز سيل و پس از دريافت هشدارهاي سازمان هواشناسي را ارائه كرد.
در ادامه اين گردهمايي كريمي نيا معاون بهداشت و درمان قرارگاه پدافند زيستي سازمان به تشريح پيامد هاي زيستي ناشي از سيل پرداخت.
وي پيامدهاي زيستي شايع از حادثه سيل را پيامد هاي بيماري هاي واگيردار مثل هپاتيت A، پيامدهاي پرتويي، نشت پرتويي از دستگاه هاي ct scan وچشمه هاي پرتوزا، پيامد هاي مردم محور، تاثيرات روحي و رواني ناشي از خسارات وارده به اموال مردم و عمليات هاي رواني دشمنان نظام در جهت تشديد اين تاثيرات، پيامدهاي اجتماعي ناشي از سيل، سرقت، تجاوز، مصرف مواد مخدر، خسارت به صنايع، تفرقه انگيزي دشمنان عنوان كرد و به بررسي راهكارهاي مناسب براي مواجه و جلوگيري از اين پيامدها پرداخت.
مجيد عبدالهي رييس مركز مطالعات برنامه ريزي شهري و روستايي از منظر نظري پديده سيل را بررسي كرد و انواع سيل اعم از سيل تدريجي و سيل ناگهاني را براي حاضران تشريح كرد، وي همچنين تعيين حريم بستر رودخانه و جلوگيري از ساخت ساز در بستر ممنوعه را لازمه شهرسازي دانست.
در ادامه اين نشست اسدالله كريمي معاون امور شهري و تهران سازمان پدافند غيرعامل كشور با تاكيد بر لزوم پيگيري و تسريع در انجام مطالعات شهري اظهار داشت:23 شهر مطالعات شهري در حوزه پدافند غيرعامل را آغاز كرده اند و در سال جاري 27 شهر ديگر نيز اين مطالعات را بايد شروع كنند از ديگر برنامه هاي حوزه شهري كه توسط مديران پدافند هر شهر بايد مورد پيگري و اجراي متداوم باشد برگزاري رزمايش ها است.
وي گفت: آموزش تخصصي آتش نشانان، آموزش بخش خصوصي در شهرسازي و همچنين آموزش مديران فضاي سبز از برنامه هاي شهرداري ها در سال 98 بايد باشد.
كريمي اظهار داشت: در سال جاري جلسات معاونت امور شهري و تهران سازمان پدافند غيرعامل به صورت دوره اي در شهر هاي كشور برگزار ميشود، در همين راستا جلسه بعدي در شهر مقدس مشهد و در جوار بارگاه منور ثامن الحجج برگزار خواهد شد.
چهارمين سخنران از استان هرمزگان و از شهر بندرعباس گزارش خود را از اقدامات شهرداري بندرعباس در بارش هاي ابتداي سال ارائه داد و اهم تهديدات انسان ساخت اين شهر را بازگو كرد.
در پايان اين نشست، نمايندگان شهرداري ها و مديران پدافند غيرعامل 51 شهرداري كشور مشكلات، موانع و پيشنهادات خود را به رياست سازمان پدافند غيرعامل انتقال دادند و سردار جلالي نيز در اين باره قول همكاري و مساعدت داد.
اين نشست به منظور بررسي پيامدهاي سيل اخير در استان هاي سيل زده كشور و همچنين اقدامات انجام شده و اشتراك تجربيات مديران پدافند غيرعامل تشكيل شد.
سيام**1751**9121
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور:
پيشگيري و مقاوم سازي برابر تهديدات طبيعي بر عهده سازمان مديريت بحران است
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۶:۴۴
کد خبر:
83303868
تهران - ايرنا - رييس سازمان پدافند غير عامل كشور گفت: پيشگيري و مقاوم سازي برابر تهديدات طبيعي بر عهده سازمان مديريت بحران و دفاع برابر تهديدات انسان ساخت بر عهده سازمان پدافند غير عامل است.