۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۴۰
کد خبر: 83304700
T T
۰ نفر
دیلی تایمز: ایران ستیزی ترامپ خطر جدی برای خاورمیانه است

اسلام آباد - ایرنا - روزنامه «دیلی تایمز» پاكستان نوشت: سیاست دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در قبال جمهوری اسلامی ایران خطر جدی برای صلح و ثبات در خاورمیانه محسوب می شود.

به گزارش ایرنا، این روزنامه انگلیسی زبان روز دوشنبه در مقاله ای با عنوان «نقش ترامپ و روابط ایران-آمریكا»، افزود: از زمانی كه ترامپ بر مسند ریاست جمهوری نشست اوضاع ژئوپلیتیك خاورمیانه پیچیده تر و خطرناك تر شده است.
در این مقاله آمده است: ترامپ اولین رئیس جمهوری آمریكا نیست كه تمام تمركزش را روی ایران معطوف كرده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی شاه، روابط آمریكا با ایران با مشكلات زیادی همراه شد.
دیلی تایمز نوشت: ترامپ برای خشنودی صهیونیست ها و سعودی ها توافق هسته ای كه در سال 2015 و دور ریاست جمهوری اوباما با ایران انجام شده بود، را زیر پا گذاشت و تحریم های لغو شده علیه تهران را نیز دوباره اعمال كرد در حالی كه اوباما به رغم بی توجهی به مواضع اسرائیل و عربستان، توافق هسته ای را با ایران امضا كرده بود.
به نوشته این روزنامه پاكستانی، ترامپ دست به كارهایی زد كه حتی روسای جمهوری پیشین آمریكا نیز مرتكب آن نشده بودند مانند به رسمیت شناختن بیت المقدس اشغالی به عنوان پایتخت صهیونیست ها و مشروعیت دادن به اشغال اسرائیل بر بلندی ها جولان در سوریه. در حقیقت با آمدن ترامپ بر مسند قدرت خوشحالی برخی از كشورهای (مخالف ایران) منطقه قابل تعجب نیست.
در این مقاله آمده است: توافق هسته ای با ایران در دور اوباما یك تحول مهم سیاست خارجی بود اما حركت ترامپ برای خروج از این توافق نتایج خطرناكی برای منطقه در بر خواهد داشت.
ترامپ 18 اردیبهشت ‌ماه سال گذشته تحت تأثیر فشار لابی صهیونیسم خروج آمریكا از برجام را اعلام كرد و چهاردهم آبان، دور تازه تحریم‌های ضد ایرانی را كه عمدتاً صادرات نفت ایران، صنایع هوایی، كشتیرانی و بانكی را شامل می‌شد به اجرا گذاشت.
سایر كشورهای امضاكننده برجام یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محكوم كردن خروج این كشور از این توافق چندجانبه و بین‌المللی، تأكید كردند كه به برجام پایبند مانده و از تجارت شركت‌ هایشان با ایران حمایت می‌كنند.
واشنگتن چندی پیش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های به اصطلاح تروریستی خود قرارداد و هفته های اخیر نیز در بیانیه ‌ای اعلام كرد كه معافیت خریداران نفت ایران را دیگر تمدید نمی‌كند و به عبارتی هیچ كشوری حق ندارد از ایران نفت بخرد.
این تصمیم باز هم مورد انتقاد كشورهای عضو برجام و اتحادیه اروپا و همچنین برخی از خریداران عمده نفت ایران ازجمله چین و تركیه قرار گرفت.
اقدام یكجانبه آمریكا موجب نگرانی در بازارهای جهانی شد و بازار نفت با واكنش منفی به این صمیم، شاهد افزایش سه‌درصدی بود كه بیشترین میزان افزایش در سال 2019 است.
آساق*272*274**1663**