۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۳۰
کد خبر: 83305905
T T
۰ نفر
انتقاد ها از وزنه برداری زنان منصفانه نبود

تهران- ایرنا- اعضای تیم ملی وزنه برداری زنان، با حضور در ایرنا با اجماع بر حمایت همگانی از این رشته اعلام كردند: در صورت توجه ویژه به وزنه برداری زنان به عنوان یكی از رشته های نوپا شاهد تحول این رشته در جامعه خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، وزنه برداری زنان رشته ای نوپا است كه به حمایت ویژه مسئولان و تشویق مردم نیاز دارد؛ موضوعی كه در این میزگرد وزنه برداران بر آن بسیار تاكید داشتند و بر این باور بودند كه انتقادهای بی شماری كه از رده های كسب شده در مسابقات قهرمانی آسیا به این ورزشكاران شد، منصفانه نبوده است.
حضور دختران وزنه بردار برای نخستین بار در مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا به نوعی ابراز وجود این ورزشكاران به جهانیان برای مبارزه با پولاد سرد بود. این دختران موفق شدند با همه انتقادها و دشواری هایی كه در این مسیر طی كردند، مقام نهم آسیا را در میان 19 تیم كسب كنند.
گذر از مسیرهای دشوار برای شركت در مسابقات قهرمانی آسیا را نه تنها در رده بزرگسالان بلكه در رده سنی نوجوانان می توان مشاهده كرد. در واقع نخستین گروه دختران وزنه بردار اردیبهشت ماه سال گذشته در پیكارهای قهرمانی نوجوانان آسیا در شهر اورگنج ازبكستان حضور یافت و مقام نهم را به دست آورد.
شیرزنان ایرانی همچون مردان بر روی تخته رفتند تا مسیر افتخار آفرینی را هموار سازند اما هنوز هم تا مدال آوری و رسیدن به المپیك 2020بسیار فاصله دارند و نیازمند حمایت و توجه بیشتری هستند.
گروه ورزشی ایرنا در سلسله میزگردهای تخصصی با بررسی نخستین حضور زنان وزنه بردار در مسابقات قهرمانی آسیا، این مساله را با حضور «مریم امرالله» سرمربی تیم ملی وزنه برداری زنان و «ابریشم ارجمندخواه» وزنه بردار دسته 64 كیلوگرم و «پوپك بسامی» وزنه بردار دسته 59 كیلوگرم به بحث و بررسی گذاشت.
این 2 وزنه بردار در رقابت های قهرمانی بزرگسالان آسیا توانستند به ترتیب مقام شانزدهم و دوازدهم را كسب كنند.

** امرالله: دختران وزنه بردار حتما 2 سهمیه بازی های المپیك 2024 را كسب می كنند
وزنه برداری برایم مثل خانواده ای جدید است كه باید احساس مسوولیت بسیاری داشته باشیم و در غیر این صورت نتیجه نمی گیریم. هنگامی كه به این ورزش ورود كردم خانواده ام همواره مشوقم بودند و هیچگونه مشكلی با آن نداشتند.
هرگز تصور نمی كردم وزنه برداری در ایران برای زنان راه اندازی شود زیرا رشته سختی است. در بهمن ماه 96 فدراسیون وزنه برداری فراخوانی را برای ركوردگیری در استادیوم آزادی گذاشت و از طریق هیات استان تهران به عنوان مربی انتخاب شدم. در مرداد 97 مسابقات قهرمانی كشور در مشهد با شور و هیجان خاصی برگزار شد كه خانواده ها هم بسیار استقبال كردند.
پس از راه اندازی وزنه برداری زنان در فدراسیون، 70 درصد از دختران از خانواده های وزنه بردار وارد این عرصه شدند. اكنون اسم ورزش جدیدی را در دنیا می شنویم به نام «كراس فیت» كه ژیمناستیك، وزنه برداری و دو و میدانی در آن خلاصه می شود. تركیب این سه ورزش تمام ورزش های روی كره زمین را پوشش می دهد. این تبلیغ، وزنه برداری را در دنیا متحول كرد و دختران بسیاری به این عرصه روی آورده اند.
سه بار از قهرمانان اعزامی به مسابقات آسیا تست گرفتیم. از مهر 97 در اردو به سر می بریم و در ایران هیچ ورزشی مثل وزنه برداری اردو ندارد و تنها رشته ای است كه اردوی آن به صورت پیوسته برگزار می شود. اگر ورزشكاران برای مدتی از اردو خارج شوند دچار افت بدنی خواهند شد.
دختران وزنه بردار باید در گام نخست تكنیك هایی را آموزش ببیند و پس از آن بدن یا مغز ورزشكار در فاز مقاومت قرار می گیرد و به ورزشكار اجازه وزنه زدن را نمی دهد. در واقع چالش ذهن و بدن برای وزنه زدن آغاز داستان وزنه برداری است. همه وزنه برداران در ابتدا باید با این چالش روبرو شوند.
در آذرماه 97 یك المپیاد استعداد یابی در سنندج برگزار كردیم. در این برنامه حضور دختران 12 تا 14سال تحولی را در وزنه برداری ایجاد كرد زیرا هنوز بدن شكل نگرفته، مفاصل و لیگامنت های ورزشكاران محكم نیست و وزنه برداران زیر وزنه لرزش دارند. با این وجود پدر یا عموی این ورزشكاران تكنیك ها را به خوبی به آنان آموزش می دهند. استعداد یابی جزء برنامه های هر سال فدراسیون است و باید از مردان وزنه بردار و پیشكسوتان بنام برای رشد در این رشته كمك بگیریم.
با توجه به اینكه دختران وزنه بردار برای نخستین بار در مسابقات قهرمانی آسیا حضور یافتند اما می توانند در مسابقات بعدی جایگاه خود را در آسیا و جهان پیدا كنند. در این رقابت ها عكس العمل های جالبی را از وزنه برداران آسیایی دیدم. بیشتر مربیان و كادر فنی كشورهای دیگر عنوان می كردند كه بالاخره زنان ایران وارد وزنه برداری شدند؛ آنها تكنیك دختران ایرانی را بسیار خوب توصیف می كردند گویی سالها منتظر این رویداد خوب بودند.
دختران وزنه بردار ایرانی باید در این مسابقات حضور داشته باشند تا چگونگی وزنه زدن ورزشكاران برتر آسیا را ببینند. در واقع این مسابقات برای كسب تجربه بود. لباس آنان نیز در این رقابت ها مناسب بود و وزنه برداران از همان روز اول برگزاری اردوها با پوشش اسلامی تمرین می كردند و بنابراین لباس جزئی از خودشان شد و مشكلی نداشتند.
در هنگام برگزاری مسابقات انتقادهایی را می شنیدیم كه از هر طرف سعی می كردند تا استرس را به ورزشكاران منتقل كنند اما دختران با تمام وجود تلاش كردند تا بدون توجه به این هجمه ها مسیر موفقیت را طی كنند.
وزنه برداری زنان در این مدت، تعجب بسیاری از ایرانیان را برانگیختند؛ در راه بازگشت از مسابقات قهرمانی آسیا، كسانی كه در هواپیما بودند، از ورزشكاران پرسیدند كه برای چه مسابقاتی راهی چین شده اند، وقتی متوجه شدند كه دختران ما وزنه بردار هستند، بسیار تعجب كردند و مورد تحسین آنان قرار گرفتند و احساس غرور توام با پیروزی به ما دست داد.
فدراسیون وزنه برداری بعد از این مسابقات برنامه های بسیاری را در نظر دارد كه از جمله این رقابت ها می توان به مسابقات جهانی جوانان در فیجی در خرداد ماه، رقابت های بزرگسالان جهان در شهریور ماه در تایلند و مسابقات نوجوانان آسیا در آبان ماه اشاره كرد.
فدراسیون برای بازی های المپیك 2024 برنامه ریزی كرده است و به یقین دختران می توانند 2 سهمیه را كسب كنند. برای رسیدن به المپیك باید آسیا را پشت سر بگذاریم زیرا تمام قهرمان های المپیك آسیایی هستند و اكثر ركوردهایی كه جا به جا شد توسط آسیایی هایی بود كه در وزنه برداری خیلی قوی تر هستند؛ اطمینان دارم وزنه برداران به طور حتم 2 سهمیه المپیك 2024 را كسب می كنند.

** ارجمند خواه: باید وزنه زدن ركوردداران جهان را دید، یاد گرفت و تجربه كسب كرد
10 سال پیش ورزش رزمی را در كیك بوكسینگ شروع كردم اما دوست داشتم ورزشی كار كنم كه المپیكی باشد. در بهمن ماه 97 در مسابقات ركوردگیری و قهرمانی كشور در مشهد در وزن خودم اول شدم. بعد از آن فدراسیون تصمیم گرفت تیم ملی را تشكیل دهد و برای اعزام به بازی های آسیایی اقدام كردم.
با حضور در ورزش وزنه برداری دوست داشتم خودم را به چالش بكشم كه یك ورزش جدید چگونه است و با كمك خدا تا الان پیشرفت خوبی داشتم اما وزنه برداری یك ورزش ركوردی است و نیاز به زمان دارد. وقتی تكنیك را یاد می گیرید باید ذهن نیز درگیر شود. در ورزش های دیگر وقت جبران هست اما در وزنه برداری از زمانی كه می توانید وزنه را بردارید تا به زمین بگذارید تنها یك دقیقه فرصت وجود دارد و در آن فرصت كوتاه با زمان وارد چالش می شوید و 10 ثانیه فرصت دارید تا با همراه كردن ذهن، خودتان را ثابت كنید.
هم مربی هستم و هم ورزشكار و بنابراین اگر در اردوی تیم ملی حضور پیدا كنم، نمی توانم مربی باشم. زندگی ما كامل تحت اختیار ورزش حرفه ای قرار می گیرد كه یك شغل است و تاكنون از آن راضی بودم. علاوه بر آن در این مسیر، خانواده ها باید با فرزند ورزشكار خود همسو باشند. اگر خانواده ای پشتیبان ورزشكار و مربی نباشد آن وزنه بردار به نتیجه نمی رسد.
هنگامی كه روی تخته رفتم و در كنار وزنه برداران برتر آسیا و جهان قرار گرفتم، دیدن وزنه برداری آنان بسیار كمكم كرد تا بتوانم مقامی را در این رقابت ها كسب كنم. در واقع در این مسابقات تجربه بزرگی را به دست آوردم. بر روی تخته ای كه ركوردار جهان وزنه می زد، وزنه زدن او را با دقت دنبال كردم؛ در حقیقت در این مسابقات باید وزنه زدن برترین های آسیا را دید، یاد گرفت و تجربه كسب كرد.
درخواستی كه از مردم ایران دارم این است تا همسو با ما باشند و وزنه برداران را درك كنند و به جای انتقاد مدام، مشوق ما باشند تا بتوانیم برای كشورمان افتخار آفرینی كنیم.

** بسامی: در مسابقات قهرمانی آسیا قدرت عجیبی را روی تخته حس كردم
وقتی در مسابقات آسیایی به روی تخته رفتم احساس قدرت عجیبی داشتم و بسیار فوق العاده بود. لحظه ای كه به بالای سكو رفتم و آن جمعیت را دیدم در تمام مدت (طول حركات یك ضرب و دو ضرب) باورم نمی شد كه توانستم برای نخستین بار در كنار برترین وزنه برداران آسیا حضور پیدا كنم. این مسابقات روی من بسیار تاثیر گذاشت. به وزنه برداران برتر جهان و آسیا نگاه كردم و یاد گرفتم و تجربه جدیدی را كسب كردم.
من پرستار هستم و برای مدت 6 ماه با اجازه رییس بیمارستان در تمرینات حضور پیدا كردم و سر كار نمی رفتم. پیش از آنكه به مسابقات بروم برای همكارانم عجیب بود كه در تیم ملی وزنه برداری حضور یافتم اما هنگامی كه به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام شدم و موفق به كسب مقام شدم، همه تبریك گفتند و مرا بسیار تحسین كردند.
انتقادی به منتقدان این رشته دارم. گرچه زنان وزنه بردار اكنون همپای مردان نتوانسته اند گام بردارند اما آیا نخستین وزنه برداران مرد كه برای اولین بار در این مسابقات حضور داشتند مقام اول را كسب كردند كه منتقدان چنین توقعی از ما برای كسب مدال طلا یا نقره در نخستین مسابقات آسیایی داشتند؟! در مسابقات قهرمانی آسیا تلاش كردیم تا همه تمركزمان روی وزنه زدن باشد اما انتقادهایی را می شنیدیم و ناراحت می شدیم. به نظرم می توانیم در سالهای بعدی حتما مدال كسب كنیم و لازم است همه همسو و مشوق وزنه برداران باشند تا ما با آرامش و اطمینان كامل در این مسابقات شركت كنیم نه اینكه به ما استرس وارد كنند.
اكنون رقابت تنگاتنگی میان وزنه برداران برای كسب سهمیه المپیك وجود دارد و هر كدام از ما تمام تلاش خودمان را برای بدست آوردن این سهمیه انجام می دهیم.
ورزشی**9128**1828**9118**