به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال نيوز، اين مطالعه با بررسي اطلاعات 49 هزار و 143 فرد نشان ميدهد تناسب اندام بر كاهش احتمال ابتلا به سرطان موثر است.
تناسب اندام به حالت سلامتي و تندرستي عمومي گفته ميشود و از طريق تغذيه مناسب، تمرينات جسماني متوسط و استراحت كافي حاصل ميشود. از طرفي در اين مبحث تناسب دستگاه گردش خون كه شامل سيستم تنفسي و گردش خون ميشود، يك روش موثر براي ارزيابي سلامت است.
سرطان ريه، كشندهترين شكل سرطان است و تعداد قربانيان آن از مجموع سرطان هاي سينه و پروستات بيشتر است. سالانه حدود يك ميليون و 800 هزار مورد سرطان ريه در سراسر جهان تشخيص داده ميشود كه از اين ميان 1.5 ميليون نفر جان خود را از دست ميدهند.
سرطان روده بزرگ سومين عامل مرگ و مير ناشي از سرطان در آمريكا و دومين عامل در اروپاست.
عوامل متعددي از جمله عدم تحرك، سيگار و مصرف بيش از اندازه گوشت قرمز، در افزايش احتمال بروز سرطان روده بزرگ موثرند. روده بزرگ آخرين بخش از سيستم گوارشي است. در اين بخش از روده، آب و نمك و ضايعات غذا خارج ميشوند و ضايعات آماده دفع ميشوند. سرطان روده بزرگ از رشد غير قابل كنترل سلولها ناشي ميشود. معمولا اولين مرحله سرطان روده بزرگ، ايجاد تومورهاي كوچك به نام پوليپهاي آدنوماتوز است كه در ديواره داخلي روده بزرگ تشكيل ميشوند. ممكن است اين پوليپها به سرطان بدخيم تبديل شوند. سلولهاي سرطاني ميتوانند از طريق سيستم گردش خون و لنف در سراسر بدن گسترش يابند و سبب متاستاز شوند.
بر اساس اين مطالعه تناسب اندام و آمادگي جسماني احتمال ابتلا به سرطانهاي ريه و روده را كاهش ميدهد و احتمالا بر سرطان هاي ديگر نيز موثر است كه نيازمند مطالعه و بررسي بيشتر است.
علمي **9259** 9053
تهران – ايرنا – مطالعات محققان مدرسه پزشكي جان هاپكينز نشان ميدهد تناسب اندام و آمادگي جسماني احتمال ابتلا به سرطانهاي روده بزرگ و ريه را كاهش ميدهد.