۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۴۸
کد خبر: 83310936
T T
۰ نفر
اعزام به بازی های آسیایی 10 میلیارد تومان اعتبار می خواهد

تهران- ایرنا- رئیس فدراسیون ورزش های ناشنوایان گفت: كاروان ورزشی اعزامی به بازی های آسیایی ناشنوایان در هنگ كنگ، صد درصد كیفی و مدال آور است، اما برای آماده سازی و اعزام این تیم نیاز به 10 میلیارد تومان اعتبار داریم.

«مهران تیشه گران» روز یكشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی و در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا افزود: با توجه به شرایط اقتصادی كشور و تحریم های سنگین به دنبال افزایش اعتبار از سوی وزارت ورزش و جوانان نیستیم زیرا چنین موضوعی میسر نیست.
وی ادامه داد: تیم های ورزشی ناشنوایان آبان ماه امسال باید به بازی های آسیایی اعزام شود و متعاقب آن تیم فوتسال مردان به عنوان قهرمان آسیا و جهان باید در رقابت های قهرمانی جهان در سوئیس شركت كند. بنابراین از وزارت ورزش انتظار داریم آنچه را به عنوان اعتبار سال 98 برای این فدراسیون در نظر گرفته در نیمه نخست سال برای اجرای برنامه ها پرداخت كند.
تیشه گران اظهار داشت: كاروان ورزشی ناشنوایان و كادر فنی و عوامل 105 نفر هستند و آماده سازی آنان برای حضور قدرتمندانه و افتخار آفرین نیازمند دریافت اعتبار در نیمه نخست سال 98 است. پرداخت این اعتبار در نیمه دوم كه تنها هزینه های جاری فدراسیون را داریم اهمیت چندانی ندارد.
وی با بیان اینكه در سال 97 اعتبار فدراسیون ناشنوایان سه میلیارد تومان بود، افزود: از اعتبار سال 97 ، حدود 80 درصد به فدراسیون تخصیص یافته و هنوز باقی آن پرداخت نشده است.
به گفته رئیس فدراسیون ناشنوان، كاروان ورزشی ناشنوایان چهار سال پیش و در دوره قبلی بازی های آسیایی ناشنوایان در سال 2015 و در چین تایپه با 162 ورزشكار توانست عنوان پنجمی آسیا را كسب كند و اكنون هدف همه مسئولان فدراسیون و ورزشكاران در گام نخست حفظ و تكرار این جایگاه و در گام دوم ارتقا جایگاه در آسیا است.
تیشه گران همچنین بیان كرد: در مذاكرات و نشست های مشترك این مساله را با وزیر ورزش و جوانان و معاونان وی بویژه «ژاله فرامرزیان» معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش برای دریافت اعتبار تخصیصی در نیمه نخست سال مطرح كردیم و امیدواریم مسئولان وزارت به اهمیت زمانی آن توجه كنند.
دبیر سابق فدراسیون ناشنوایان ادامه داد: نمی توانم ورزشكاری را كه با هدف حضور در بازی های آسیایی، چهار سال تلاش كرده ناامید و بی انگیزه كنم و به آنان بگوییم اعتبار نیست و این رشته ورزشی به مسابقات اعزام نمی شود.
وی افزود: به عنوان رئیس فدارسیون وظیفه دارم در مدت باقی مانده همه تلاشم را برای جذب اعتبار انجام دهم و اگر با یك درصد احتمال نتوانم شرایط را برای اعزام همه این نفرات فراهم كنم حداقل می دانم هیچ كوتاهی در این زمینه نداشته ام.
تیشه گران ادامه داد: برخی از مدیران قبلی این فدراسیون گفته اند كه در زمان تصدی در فدراسیون، كاروان بزرگتری را راهی بازی های آسیایی ناشنوایان كرده اند و اعزام یك كاروان كوچك تر به طور قطع ساده تر است. با احترام به آنان باید بگویم كه سال 2015 دلار به نرخ دولتی حدود سه هزار تومان بود و در حال حاضر قیمت دلار 15 هزار و 500 تومان است.
وی اضافه كرد: در صحبت هایی كه با «مسعود سلطانی فر» وزیر ورزش و جوانان داشتم، وی گفت با توجه به وضعیت اقتصادی و نوسان ارز، حتی اگر لازم است فقط 40 درصد كاروان فعلی را اعزام كنید. من و همكارانم می دانیم كه ورزشكاران ناشنوا با چه شرایطی در اردوهای آماده سازی شركت كردند و تا چه اندازه امیدوار هستند، بنابراین تا آخرین لحظه تلاش خود را برای جذب اعتبار و حامی مالی خواهیم كرد تا كاروان با 6 رشته راهی هنگ كنگ محل برگزاری بازی های آسیایی ناشنوایان شود.

**كادر فنی تیم های اعزامی 2 هفته آینده معرفی می شوند
تیشه گران افزود: ستاد اعزام كاروان به بازی ها آسیایی ناشنوایان برای هماهنگی و آماده سازی تیم ها تشكیل شده و طی 2 هفته آینده تمامی سرمربیان و اعضا كادر فنی معرفی خواهند شد.
وی ادامه داد: كاروان اعزامی شامل تیم های فوتسال، فوتبال، والیبال ساحلی، تكواندو، جودو و دو و میدانی است كه زنان ناشنوا تنها در 2 رشته تكواندو و دو و میدانی اعزام می شوند و بین 18 تا 20 درصد كاروان اعزامی را تشكیل می دهند.

**بدنبال تحقق وعده ها به ناشنوایان ورزشكار هستم
تیشه گران همچنین گفت: وقتی به عنوان ریاست فدراسیون انتخاب شدم 2 قول به ورزشكاران ناشنوا دادم و مهم ترین هدفم تلاش برای تحقق این وعده ها است. بحث معیشت ورزشكاران ناشنوا و یكسان سازی پاداش قهرمانان المپیك ناشنوا با قهرمانان المپیك و پارالمپیك یا حداقل افزایش آن از جمله برنامه های من در فدراسیون است.
رئیس فدراسیون ناشنوایان اضافه كرد: متاسفانه بنا بر خواست فدراسیون جهانی، ورزش ناشنوایان نه جزو كمیته المپیك و نه پارالمپیك است بنابراین نمی توانیم از حمایت های این 2 نهاد برخوردار شویم. وقتی یك نابینا عنوان قهرمانی پارالمپیك را بدست می آورد، 300 سكه دریافت می كند اما یك ورزشكار ناشنوا با كسب همین عنوان، فقط 70 سكه می گیرد.
تیشه گران، استخدام رسمی قهرمانان المپیك و پارالمپیك را امتیاز دیگری برای المپیكی و پارالمپیكی ها عنوان كرد و ولی این امتیاز شامل قهرمانان ناشنوا نمی شود.
وی افزود: بنابراین گرفتن این امتیازات برای ورزشكاران ناشنوا مهم ترین دغدغه ام در فدراسیون است و در این خصوص با وزیر و معاونانش صحبت هایی شده و امیدوارم بتوانم تا پایان ماموریتم در فدراسیون این 2 مهم را محقق كنم تا انگیزه ورزشكاران افزایش یافته و كمی از مشكلات آنان مرتفع شود.
رئیس فدراسیون ناشنوایان همچنین در خصوص اینكه ورزش ناشنوایان جزو ورزش های پارالمپیك می شود یا خیر؟ گفت: با توافق فدراسیون جهانی قرار است در پارالمپیك 2020 توكیو، 4 رشته ورزشی ناشنوایان به صورت آزمایشی حضور داشته باشد تا در صورت امكان مسابقات المپیك ناشنوایان در پارالمپیك 2024 افزوده شود.

**نمایندگان مجلس به توسعه ورزش كمك كنند
تیشه گران در پایان بیان كرد: متاسفانه با وجود تعامل وزیر ورزش و جوانان با نمایندگان مجلس، توجه زیادی به ورزش و افزایش اعتبار در این زمینه نمی شود و این مساله خسارت جبران ناپذیری به ورزش همه اقشار وارد می كند.
ورزشی**1828**1067**
۰ نفر