به گزارش ايرنا ، برداشت از معدن بوكسيت شاهوار از 6سال پيش آغاز شد، در اين مدت گروه هاي حامي محيط زيست و نيز برخي دستگاه هاي اجرايي نسبت به عواقب آن اعتراض هايي كردند تا اين كه اواخر سال گذشته پس از اتمام قرارداد شركت بهره بردار، ادامه فعاليت آن ممنوع اعلام شد.
اين تعطيلي را بسياري از دوستداران محيط زيست موقتي خوانده و به مناسبت هاي مختلف از مسوولان منطقه و استان در خواست تعطيلي دايم آن را كردند.
به همين دليل گروه هاي حامي محيط زيست شاهرود از چند روز پيش اعلام كردند، روز يكشنبه در فرمانداري اين شهر حضور يافته و مراتب اعتراض خود را اعلام مي كنند.
اين افراد كه بيش از 30 نفر بودند، معتقد هستند برغم اعلام تعطيلي معدن ، شواهدي در دست دارند كه نشان دهنده فعاليت معدن بوكيست تاش است .
معترضان كه بيشتر عضو سمن هاي مختلف هستند ، عكس و فيلم هايي با خود داشتند كه بيانگر تداوم فعاليت اين معدن است.
حسن حلاجي يكي از اين فعالان زيست محيطي در نشستي كه با حضور فرماندار شاهرود برگزار شد، گفت: روز گذشته با حضور در منطقه تاش شاهوار شاهد فعاليت بيل هاي مكانيكي و تريلي هاي حمل بار بوديم.
وي افزود: با مراجعه به پايانه شركت حمل و نقل شاهرود مشخص شد از 15 اسفند تا 17 ارديبهشت يكهزارو610 بارنامه براي استفاده معدن صادر شده است.
امير حسين وليان دبير ستاد مردمي حفاظت از طبيعت شاهرود هم گفت : اگر فعاليت شركت بهره بردار ادامه داشته باشد، اعتماد عمومي نسبت به عملكرد مسوولان از بين خواهد رفت.
وي با بيان اين كه دوستداران محيط زيست شاهرود از تصميم فرماندار اين شهرستان براي تعطيلي معدن حمايت مي كنند، افزود: مسوولان شهرستان و استان سمنان بايد براي تعطيلي دايم اين معدن تصميم جدي بگيرند.
محمد كرم محمدي فرماندار شاهرود هم گفت: پيگيري اين موضوع در اولويت برنامه هاي فرمانداري قرار دارد.
وي در پاسخ به اعتراض برخي مبني بر تداوم بهره برداري از معدن هم گفت: فعاليت هايي كه اكنون در شاهوار انجام مي شود، مربوط به انتقال خاك هاي باطله و دپو شده است.
فرماندار شاهرود تعطيلي اين معدن را يكي از توفيقات مسوولان شهرستان خواند و گفت : تلاش مي شود چنانچه حقوقي از مردم شهرستان شاهرود تضييع شده جبران شود.
به گزارش ايرنا ، كوه شاهوار با ارتفاع سه هزار و 945 متر بلندترين قله در قسمت شرقي رشتهكوه البرز است ، شاهوار در شمال شهرستان شاهرود و در مرز 2 استان گلستان و سمنان واقع شده است .
اين كوه علاوه بر آنكه از مهمترين تامين كنندگان آب شهرستان شاهرود و روستاهاي كوهپايه آن است ، يكي از رويشگاههاي ارزشمند سروكوهي يا اُرس و زيستگاه حيوانات وحشي در معرض انقراض نيز محسوب ميشود، از سوي ديگر، اين قله نزد اهالي شاهرود به عنوان يكي از نمادهاي طبيعي اين شهرستان شناخته ميشود و همواره مورد توجه است.
مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي در گزارش خود در تاريخ 25 شهريور پارسال با عنوان ' بررسي چالش هاي زيست محيطي و اجتماعي معدن بوكسيت تاش ' اعلام كرد: ادامه فعاليت معدن بوكسيت تاش به اين شكل، مي تواند علاوه بر وارد كردن ضربه هاي جبران ناپذير به طبيعت منطقه، حيات مردم را نيز در معرض تهديد قرار دهد.
اين مركز در گزارش خود در سه بخش به معرفي معدن بوكسيت تاش، چالش هاي زيست محيطي و اجتماعي اين معدن و بررسي روند قانوني اكتشاف و بهره برداري از آن پرداخته و در نهايت راهكار ارائه كرده است.
تهديد منابع آب زيرزميني منطقه، آلودگي آب هاي سطحي و زيرزميني، از بين رفتن مراتع، در خطر قرار گرفتن حيات وحش منطقه، ايجاد ريزگرد و گرد و غبار، از بين رفتن جاذبه اصلي گردشگري منطقه، از بين رفتن پوشش گياهي و درختان و نيز چالش مديريت پسماند و ايجاد سيلاب در اثر تلنبار مواد باطله در مسير آب و دره ها از جمله سرفصل هاي بخش دوم اين گزارش است.
1023/6167
اعتراض دوستداران محيط زيست شاهرود نسبت به برداشت معدن شاهوار
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۵۴
کد خبر:
83311499
شاهرود - ايرنا - جمعي از دوستداران محيط زيست شاهرود روز يكشنبه با حضور در فرمانداري اين شهرستان نسبت به آنچه كه برداشت غيرقانوني از معدن بوكسيت شاهوار اعلام كردند، اعتراض نمودند.