امیر سرتیپ عباسعلی منصوری آرانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا افزود: نیروهای مسلح ما همچنین بیشترین آمادگی را دارند و برروی تاكتیك های مختلف كار كرده اند و سلاح های متناسب با این تهدیدات را در دست دارند، اما فضا، فضای درگیری نیست و معتقدم رهبران ایران، آمریكا، منطقه خلیج فارس، اروپا و حتی چین و روسیه تمایل به درگیری ندارند.
وی گفت: آنچه كه به برجام موضوعیت داد، بیشتر در راستای این بود كه نقش سازمان ملل و قعطنامه های این سازمان در رفع تنش ها تبلور پیدا كند، لذا اینكه قعطنامه 1929 ملغی و 2231 جایگزین شد در همین راستا ارزیابی می شود، ایران هم طلایه دار مبارزه با تروریسم و با مواد مخدر بوده است.
وی ادامه داد: شرایطی كه در غرب آسیا و منطقه كشورهای اطراف ایران رخ داد و همینطور موضوعیتی كه بعد از حمله آمریكا به افغانستان و افزایش 30 برابری تولید مواد مخدر این كشور ایجاد شد، همه این موارد دست به دست هم داد تا ایران و 1+5 با موضوعیت هسته ای با همراهی سازمان بین المللی انرژی اتمی برای نظارت بر PMD، مذاكرات برجام را شكل دهند و در نهایت به سرانجام رسید.
عضو كمیسیون ویژه بررسی برجام، آثار و پیامدهای آن در مجلس نهم با اشاره به خروج ترامپ از برجام در یك سال گذشته خاطر نشان كرد: دولت جمهوری خواهان در آمریكا به دنبال ایجاد تزلزل در سازمان ملل و شورای امنیت بود و قصد داشت 4 كشور دیگر دارای حق وتو نیز در مسیر آمریكا قرار گیرند كه این اتفاق رخ نداد.
وی تصریح كرد: آنچه امروز شاهدیم این است كه اروپایی ها هم به تعهدات خود عمل نكردند .
« مسئله مواد مخدر و یا تنش های منطقه ای در خلیج فارس یا غرب آسیا به دلیل اینكه منطقه بسیار حساس، ژئوپلتیك و ژئواستراتژیك و از نظر سیاسی و اقتصادی هم بسیار مهم است و می تواند تاثیرات فراوانی در گام اول روی اروپا بگذارد چون منطقه اروپا تنش پذیر است.»
منصوری آرانی با اشاره به اینكه در این جنگ چه جنگ اقتصادی و چه نظامی، خسارت های فراوانی به اروپا وارد می شود، اظهار داشت: حتی طالبان و داعش تاكنون تلفات زیادی به اروپایی ها وارد كرده اند و بیشترین مهاجرت ها به گروه های تروریستی از سوی جوانان غربی بود ، بیشترین بازگشت را به سرزمین اصلی خود یعنی اروپا را داشتند و امروز به عنوان بمب های متحركی هستند كه امنیت را در كشورهای اروپایی به خطر انداخته اند.
وی به تولید گسترده مواد مخدر در افغانستان و استان هیرمند این كشور اشاره كرد و ادامه داد: اگر سدی در برابر ترانزیت مواد مخدر وجود نداشته باشد، مواد مخدر به سمت اروپا گسیل خواهد شد و بنابراین اگر اروپا در شرایطی كه آمریكا از برجام خارج شده بخواهد خود را كنار بكشد، اولین قربانی خواهد بود، به همین دلایل در مذاكرات وارد شدند و سعی در حفظ برجام دارند و می دانند كه قربانی اول موضوع مواد مخدر و تنش های منطقه ای و اقتصادی هستند.
این استاد علوم استراتژیك دانشگاه نظامی ارتش (دافوس) تصریح كرد: اگر تنشی در خلیج فارس شكل گیرد یا اگر سدهای مواد مخدر شكسته شود، قطعا اولین قربانی های آن اروپایی ها خواهد بود و معمولا بعد از هر تنش نظامی، سیل مهاجرت ها رخ خواهد داد و این سیل مهاجرت ها می تواند دامن اروپایی های را بگیرد.
وی گفت: ما و اروپا در سختی ها و مشكلات، همزاد هستیم و تاثیرات و مشكلات ما به صورت یكسان است ، اروپا باید نقش بارزتری را ایفا كند و اجازه ندهد آمریكا تنش را به سوی اروپا سوق دهد .
« این موضوع نشان می دهد كه آمریكا با اروپایی ها وارد مبارزه شده و لذا بین ما و اروپا در تنش های اقتصاد و مواد مخدر و بحث تروریست ها اشتراك منافع داریم و به همین دلیل ما بیشترین تلاش را برای دفع ترور در منطقه داشتیم. »
**آمریكا برآورد نظامی از توان جنگی ایران دارد
نماینده مردم كاشان، آران و بیدگل در مجلس نهم با طرح این سوال كه آیا منطقه خلیج فارس صحنه ای برای درگیری خواهد شد؟ افزود: اگر درگیری نظامی در خلیج فارس رخ دهد این درگیری بین دو كشور ایران و آمریكا نخواهد بود و بطور یقین شرایط ژئوپلیتیكی خلیج فارس ایجاب می كند كه جنگ منطقه ای یا یك چالش جهانی و فرامنطقه ای رخ دهد و به همین دلیل كشورهای اروپایی می دانند در این قضیه وادار به مداخله می شوند، سعی می كنند اقداماتی انجام داده و اجازه اقدام نظامی را ندهند.
وی با بیان اینكه آمریكایی ها نیز در حال رصد و یا در اصطلاح نظامی، « برآورد نظامی» شرایط منطقه هستند، گفت: اگر قرار باشد در خلیج فارس جنگی رخ دهد این تنش یا چالش، یك درگیری بسیار مهیبی خواهد بود و آمریكایی ها می دانند ما چه سلاح، تاكتیك ها، روح جنگندگی و عمق استراتژیكی داریم و قطعا نظامی های آمریكایی به سیاسیون خود توصیه می كنند كه از هرگونه درگیری در خلیج فارس اجتناب كنند البته جنگ روانی در رفتارها، حركات، اعزام ناوها موضوعیت دارد.
استاد دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش ادامه داد:آمریكا سعی خواهد كرد بالاترین استفاده را از جنگ روانی ببرد اما با توجه به راهبرد نظامی، عده و ادوات نظامی ما، از برخورد نظامی پرهیز خواهد كرد و اروپایی ها با توجه به توضیحات داده شده، اجازه چنین اقدامی را نمی دهند چون قطعا این جنگ از مرزهای كشور ما خارج خواهد شد و كل منطقه غرب آسیا و یا دنیا را در برخواهد گرفت اما اقدامات اخیر آمریكا فقط جنگ روانی است.
**قطر سعی در كاهش بحران دارد
وی با اشاره به سفر تایید نشده امیر قطر و توقف چند ساعته وی در تهران اظهار داشت: قطر نشان داده كه در سال های اخیر رفتارهای هوشمندانه انجام داده و در شرایطی كه كاملا محاصره بود، ایران به این كشور كمك كرد و از محاصره خارج شد به همین دلیل مواضع دوستانه ای كه با ایران دارد.
امیر سرتیپ منصوری آرانی اظهار داشت: این ایران بود كه تمامی راه های زمینی و هوایی و دریایی خود را باز كرد و از بحران ایجاد شده نجاتش داد. قطر می داند كه تا ابد همجوار ما است و پاسخ این محبت ما را نمی تواند با جا دادن به دشمن ما جوابگو باشد، لذا سعی می كند كه در این بین به گونه ای رفتار كند كه عاقلانه باشد و سعی در میانجیگری میان دو طرف و یا سعی در كاهش تنش ها دارد.
وی با بیان اینكه زمانی كه عمان دچار بحران بود ایران به آنها كمك كرد، گفت: عمانی ها بیش از 40 سال است كه مدیون ایرانی ها هستند و در گذشته نزدیك هم كه به قطری ها كمك كردیم آنها مدیون ما شدند، لذا این رفت و آمد امیر قطر به ایران و گفت وگوهای بین ایران و قطر در راستای ارایه اطمینان از سوی این كشور است كه هرگز قطر مكانی برای استفاده دشمنان ایران نخواهد بود.
عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم افزود: شرایط منطقه ای خلیج فارس و امكانات و تجهیزاتی كه ایران دارد نشان دهنده درگیری بین دو خاكریز نیست بلكه شرایط فعلی جنگ بین دو كشور نخواهد بود بلكه فراتر از منطقه است، بنابراین دنیا و حتی خود آمریكایی ها پذیرش جنگ جدید را ندارد و در صورت جنگ، خسارت ها صدها برابر بدتر از اتفاقی خواهد بود كه بین آمریكا و عراق ایجاد شد.
وی با اشاره به اینكه آمریكا برای حمله به عراق مجوز سازمان ملل را گرفت ادامه داد: در موضوع برجام همه آمریكا را مقصر خروج از برجام می دانند و كشورهای حوزه خلیج فارس هم سعی خواهند كرد جنگی رخ ندهد و حتی كشورهای اروپایی نیز به دنبال درگیری در خلیج فارس نیستند، چون حتی ممكن است دامن خود آنها را بگیرد و همه این موضوعات در كنار هم این خروجی را دارد كه جنگی رخ نخواهد داد و بیشتر فضای روانی است و سعی می شود از این فضا بیشترین بهره را ببرند.
**9103**1601**
استاد دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش در گفت وگو با ایرنا :
تهدیدات اخیر آمریكا علیه ایران جنگ روانی است
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۹:۱۷
کد خبر:
83313303
تهران-ایرنا- استاد دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران (دافوس) می گوید: تهدیدات اخیر آمریكاعلیه كشورمان جنگ روانی است تا بتواند از آن برای چانه زنی بیشتر در موضوعات سیاسی استفاده كند.