۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۵۶
کد خبر: 83315139
T T
۰ نفر

در سوگ همسر رسول خدا (ص)؛

خديجه (س) دلباخته فضيلت ومعنويت

۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۵۶
کد خبر: 83315139
خديجه (س) دلباخته فضيلت ومعنويت

بندرعباس- ايرنا- حضرت خديجه (س) همسر و دلباخته فضيلت و معنويت پيامبراكرم(ص) بهترين ياور آن حضرت در همه سختي ها و مشكلات بود كه با ايمان و ثروتش دين پيامبرش را نجات بخشيد و اسوه پارسايي و سخاوت نام گرفت.

خديجه(س)، بزرگ بانوي اسلام، هنگامي كه از نامش ياد مي شود بايد به حرمت نامش باوضو بود چرا كه او تنها زني بود كه با ايمانش براي اسلام مادري كرد و پاي اين ايمان ايستاد و با ثروتت ياور دين توحيدي شد.
بانوي آفتاب، پيش از نزول وحي نبي اكرم (ص) را شناخت و بارها با دارايي اش در راه خدا، دين پيامبر(ص) و همسر خويش را نجات داد.
خديجه (س)، نخستين زن مجاهد اسلام كه بارها با ثروتش نجات بخش اسلام شد و در بين طوفان ها و حوادث روزگار، در كناراحمد ماند و با ثروتت لنگرگاه دين شد، الحق كه خديجه(س) تنها هم كفو محمد(ص) بود و پيغمبر خدا نيز به او ارادت داشت.
در تاريخ پرفراز و نشيب اسلام، كمتر بانويي پيدا شده كه چون خديجه دختر خويلد بن عبد العزّي از بزرگان قريش و پيرو آيين حضرت ابراهيم، از عفيف ترين زنان عرب قبل از اسلام و نخستين زن مسلمان بعد اسلام،عاشقانه همراه همسرش دين خدا را ياري كرده باشد.
خديجه(س)، بانوي آفتاب خانه سراج هدايت از اشراف مكه بود و بهترين زن قريش اما خردمندي، هوشمندي، تدبير، پارسايي و پاكدامني اش باعث شد كه در دوران جاهليت به «طاهره» و «سيده قريش» مشهور شود.
اسوه سخاوت و ايمان هرچند بزرگ زاده و ثروتمند بودي اما وقتي آوازه راستگويي و امانتداري محمدامين به گوشش رسيد، آنچه از مال دنيا در اختيار داشت همه را براي اعتلاي دين خدا چه سخاوتمندانه بخشيد و اندكي بعد وي را به عنوان قافله سالار كاروان تجارتي وسرپرست امور مربوط به داد وستدهاي خود برگزيد وچندي بعد پيوند مبارك خديجه (س) با بزرگمرد تاريخ اسلام شكل گرفت.
خديجه (س) اي مادر ام المومنين تو بهترين انيس و قويترين مددكار روزهاي سخت همسرت بودي و از بس مقام و جايگاه تو رفيع و بلند بود كه رسول خدا تو را بسيار دوست مي ‏داشت چنانكه در شان و فضيلتت فرموده است: «خدا شاهد است خديجه زني بود كه چون همه از من رو بر مي ‏گردانيدند، او به من رو مي ‏كرد و چون همه از من مي ‏گريختند، خديجه به من محبت و مهرباني مي ‏كرد چون همه دعوت مرا تكذيب مي ‏كردند، خديجه به من ايمان مي‏ آورد و مرا تصديق مي‏ كرد و در مشكلات زندگي مرا تسليت مي ‏داد و با مال خود كمك مي‏ نمود و غم از چهره من مي ‏زدود.»
مقام و منزلت تو اي ام المومنين چنان بزرگ است كه خداوند هرگز تو را رها نكرد و آن زمان كه وضع حمل تو نزديك بود برخلاف بي وفايي هاي زنان و مردان مكه چهار زن همانند خواهران و ياورانت براي كمك به سوي توفرستاده تا ياور و پرستار تو باشند.
«ساره» «آسيه دختر مزاحم » رفيق بهشتي ات ، «مريم دختر عمران» و «كلثوم خواهر موسي بن عمران» ، تو در كنار اين پرستاران شايسته، گوهري شايسته‌ تري به نام فاطمه به دنيا آوردي كه نورش جهان را نوراني كرد. تو با مهر و عطوفتت روشني بخش خانه پيامبرخدايي هستي كه از نسل پاك تو و رسول خدا(ص) تو يازده ولي به مقام امامت رسيدند.
خديجه، همسر رسول اكرم(ص) مقامش چنان شايسته است كه همچون وزير صدق و راستي براي همسر بود و نخستين زني بود كه با ايمان آوردنش امتياز و رتبه بزرگ به جامعه زنان بخشيد.
اما امان از سالي كه خديجه(س) همراه و ياور دوران سختي هاي رسول خدا(ص) صورت به خاك پوشيد، سال عام الحزن پيامبر(ص) و بي مادري فاطمه آغاز شد.
آري حضرت خديجه كبري(س) همسر محمدمصطفي(ص) و نخستين بانوي مسلمان تاريخ اسلام كه 68 سال قبل از هجرت ديده به جهان گشود، دهم رمضان سال دهم بعثت دعوت حق را لبيك گفت و از اين پس همنشين آسيه و مريم مقدس شد.
خديجه(س) مادر فاطمه زهرا(س) و همسرآخرين رسول خدا(ص) به تعبير بزرگان دين دانشمندي پرتجربه، روشن ‏بين و صاحب ‌كمال بوده كه بعد از 25 سال همراهي و فداكاري در مسيري كه پيامبر( ص) برگزيده بود، با كوله باري از رنج ها و پس از ساليان سال فداكاري، گذشت و ايثار در راه تثبيت دين مبين اسلام، در سن 65 سالگي، چشم از جهان فرو بست.
اين حادثه دردناك با فاصله اندكي پس از وفات حضرت ابوطالب(ع) حامي دلسوز و فداكار پيامبر (ص) اتفاق افتاد و آنچنان حضرت ختمي مرتبت را محزون ساخت كه آن سال را ˈعام الحزنˈ نامگذاري نمود و در ميان اندوه فراوان حضرت خديجه (س) را در محلي به نام ˈحجونˈ واقع در قبرستان ابوطالب به خاك سپرد.
حضرت خديجه (سلام الله عليها) از سوي پدر، با جدّ سوم پيامبر قصي و از جانب مادر با جدّ هشتم پيامبر لوّي هم نسب مي گردند كه در نهايت، اجداد هر دو به حضرت اسماعيل (ع) و ابراهيم خليل(ع) منتهي مي شود.
در طول تاريخ اسلام زنان بزرگي همچون حضرت خديجه كبري(س) نه تنها الگو و اسوه براي زنان هستند بلكه مثال و نمونه براي كل جامعه مي باشند. از اينرو بيان فضائل و مقامات خديجه سلام الله عليها مي تواند براي كل جامعه اسلامي راهگشا باشد و الگوي زيبايي براي جامعه ايماني قرار گيرد.
به شهادت پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله حضرت خديجه(س) از كاملترين زنان وبهترين الگوهايي است كه فضائل و مقامات او به حد كمال رسيده است.
فرنگيس حمزه يي