به گزارش ايرنا خسرو سايوند روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به بودجه هاي دانشگاه بويژه در حوزه عمراني، رفاهي و هزينه هاي جاري، جا دارد كه اين رقم افزايش پيدا كند.
وي افزود: بسيار خوش بين هستيم كه دانشگاه ملاير به عنوان دومين دانشگاه بزرگ استان و يك مركز جامع دانشگاهي بتواند در راه كمك به اقتصاد، صنعت و كشاورزي و كمك به مردم گام هاي بلند و مثبتي بردارد.
رييس دانشگاه ملاير با اشاره به استقلال اين دانشگاه در سال 83 از دانشگاه بوعلي سيناي همدان بيان كرد: در حال حاضر دانشگاه ملاير داراي پنج معاونت، هفت دانشكده و پژوهشكده، حدود 6 هزار دانشجو و 170 عضو هيات علمي زير نظر وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است.
سايوند با بيان اينكه دانشگاه ملاير با هفت هزار دانشجو، عضو هيات علمي و كاركنان و اساتيد به عنوان يك بنگاه اقتصادي است و مي تواند به چرخه اين شهرستان در امور مختلف كمك كند، از مسئولان اين شهرستان درخواست كرد: نگاه ويژه به اين دانشگاه داشته باشند و به رشد و پيشرفت اين محيط علمي كمك كنند.
وي با اشاره به سند راهبردي و چشم انداز توسعه اين دانشگاه خاطرنشان كرد: با توجه به تقسيم دانشگاه ها به نسل سوم و چهارم، رسالت دانشگاه ملاير اين است كه بتواند هزينه هاي خود را به سادگي تامين و به جامعه و مردم خدمت كند.
رييس دانشگاه ملاير ادامه داد: در اين راستا دانشگاه ملاير بر مبناي ارتباط با صنعت، پژوهش محور بودن و برآورده كردن نيازهاي جامعه پيش مي رود.
سايوند درباره افزايش رشته هاي تحصيلي در اين دانشگاه گفت: در صدد هستيم رشته هايي را براي دانشگاه جذب كنيم كه به توليد منابع و علم منتهي شود.
**جذب رشته مهندسي مبل و منبت
وي با اشاره به ملي شدن صنعت مبل و منبت ملاير بيان كرد: با توجه به ظرفيت هاي موجود در دانشگاه، دانشكده ها و مراكز تحقيقاتي و گروه هاي تخصصي، اين دانشگاه به راحتي مي تواند نيازهاي حوزه مبل و منبت را پاسخ دهد.
رييس دانشگاه ملاير ادامه داد: در همين رابطه كارهاي مقدماتي براي اخذ رشته مهندسي مبل و منبت انجام شده و به دنبال اخذ مجوز رشته و اعضاي هيات علمي آن هستيم.
سايوند ابراز اميدواري كرد: دانشگاه ملاير در كنار پژوهشكده ملي انگور و كشمش، متولي پژوهشكده ملي و بين المللي در حوزه مبل و منبت باشد.
وي خاطرنشان كرد: در كنار كارگاه ها و متخصصان حوزه مبل و منبت، اين صنعت بايد از يك برند دانشگاهي برخوردار باشد و بتواند در عرصه هاي ملي و بين المللي به اقتصاد شهرستان كمك كند.
رييس دانشگاه ملاير با اشاره به وجود 27 رشته كارشناسي، 31 رشته كارشناسي ارشد و 14 رشته دكتري در اين دانشگاه گفت: امسال به دنبال اخذ رشته هايي همچون نانو شيمي، نانو مواد، دكتري علوم كامپيوتر، مديريت و برنامه ريزي آموزش عالي، مشاوره، مديريت و تربيت بدني هستيم.
سايوند بهره برداري از طرح هاي عمراني دانشگاه را در اولويت دانست و گفت: عمليات اجرايي كتابخانه دانشگاه از سال 88 آغاز شده و به دليل كمبود اعتبار هنوز تكميل نشده و با پيشرفت فيزيكي 80 درصد اميدواريم هر چه سريعتر تكميل و راه اندازي شود.
وي افزود: سالن آمفي تئاتر دانشگاه با ظرفيت 600 تن نيز هم اكنون 85 درصد پيشرفت فيزيكي دارد كه 60 ميليارد ريال براي آن هزينه شده و براي تكميل حدود 30 ميليارد ريال اعتبار نياز دارد كه اميدواريم مهرماه امسال بهره برداري شود.
سايوند بيان كرد: پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه نيز با سه هزار و 500 مترمربع پس از ماه مبارك رمضان افتتاح مي شود.
وي با بيان اينكه نبايد نقش دانشگاه را در ثبت جهاني انگور ملاير ناديده گرفت ابراز داشت: وزير علوم، تحقيقات و فناوري به عنوان عضوي از پژوهشكده انگور و كشمش حمايت هاي لازم را از اين پژوهشكده داشت.
سايوند محوطه سازي دانشگاه با پنج هزار مترمربع، مهمانسراي دانشگاه با 730 مترمربع و پيشرفت فيزيكي 40 درصد، دانشكده فني و مهندسي با هفت هزار و 500 مترمربع، مرحله دوم تصفيه خانه پساب دانشگاه و مسجد را از ديگر طرح هاي عمراني در دست اجراي دانشگاه برشمرد.
رييس دانشگاه ملاير با اشاره به اهميت محيط زيست و توسعه فضاي سبز دانشگاه اظهار داشت: طي چند ماه گذشته پنج هزار اصله درخت در دانشگاه كاشته شد و پيش بيني ما اين است كه 50 هزار اصله درخت ديگر نيز نياز است.
سايوند همچنين تاسيس بنياد صيانت از خانواده را يكي از دستاوردهاي دانشگاه برشمرد و گفت: اين بنياد 20 متخصص تراز اول در حوزه روانشناسي و علوم تربيتي دارد و در صدد ارايه مشاوره تندرستي به همشهريان ملايري است.
وي با بيان اينكه يكي از رسالت هاي ما استفاده از توان و ظرفيت خيران براي توسعه بيشتر دانشگاه است بيان كرد: دانشگاه ملاير استانداردهاي بالايي دارد كه اصحاب رسانه مي توانند در معرفي اين دانشگاه اثرگذار باشند.
رييس دانشگاه ملاير با اشاره به ارايه خدمات رفاهي به دانشجويان گفت: در حال حاضر 19 خوابگاه شامل پنج خوابگاه ملكي و 15 خوابگاه استيجاري و خودگران زير نظر دانشگاه است كه 40 درصد دانشجويان ساكن خوابگاه ها هستند.
سايوند يادآور شد: سال گذشته 110 ميليارد ريال براي 9 ماه قرارداد طبخ غذاي مورد نياز دانشگاه را داشتيم كه افزايش كيفيت غذاي دانشجويان و نوآوري در صنعت پخت غذا از اولويت هاي دانشگاه است.
وي همچنين حوزه مديريت بين الملل دانشگاه ملاير را در حد قابل قبول و رو به رشد دانست و بيان كرد: در حال حاضر 16 دانشجوي خارجي از كشورهاي آسيايي و آفريقا در مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد داريم كه در ارتقاي رتبه بندي دانشگاه اثرگذار است.
رييس دانشگاه ملاير ادامه داد: هم اكنون چند طرح بين المللي داريم و در حال تبادل استاد و دانشجو هستيم.
سايوند با تاكيد بر تقويت و توسعه حوزه فرهنگي دانشگاه گفت: دانشگاه ملاير در تربيت حافظان قرآني رتبه نخست كشوري را دارد.
وي رشد و توسعه دانشگاه در حوزه فرهنگي را مثبت اريابي كرد و اظهار داشت: زماني موفق هستيم كه بتوانيم به ارزش هاي انقلاب و دانشگاه ها توجه كنيم تا مخاطبان بيشتري در عرصه فرهنگي داشته باشيم.
سايوند به فعاليت سه تشكل دانشجويي، انجمن هاي علمي، تشكل هاي اسلامي، فرهنگ و سياست جامعه اسلامي و قرآن و عترت در اين حوزه اشاره كرد كه همواره در حال يادگيري و كسب مهارت هستند.
به گزارش ايرنا، دانشگاه ملاير داراي حدود 6 هزار دانشجو است و در چهار كيلومتري محور ملاير به اراك واقع شده است.
7528/2090
همدان- ايرن- رييس دانشگاه ملاير گفت: امسال 560 ميليارد ريال بودجه براي اين دانشگاه اختصاص داده شد كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل اين رقم 25 درصد افزايش يافته است.