۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۰۲
کد خبر: 83316594
T T
۰ نفر

رسانه هندی: دهلی نو نباید تسلیم فشارهای آمریكا شود

۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۰۲
کد خبر: 83316594
رسانه هندی: دهلی نو نباید تسلیم فشارهای آمریكا شود

دهلی نو-ایرنا- تارنمای هندی ' نیوز كلیك' در مطلبی با عنوان دهلی نو نباید تسلیم فشارهای آمریكا شود، نوشت: روابط راهبردی هند با كشورهایی چون ایران، روسیه و چین به دلیل فشارهای آمریكا تحت تاثیر قرار گرفته است؛ آیا سیاست مداران حاكم هند كاملا تسلیم خواسته های آمریكایی ها شده اند؟.

تارنمای هندی 'نیوز كلیك' نوشت: سفر ناگهانی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به هند و دیدار او با 'سوشما سواراج' همتای هندی خود در زمانی كه دولت 'نارندرا مودی' نخست وزیر هند در روزهای پایانی فعالیت خود قرار دارد نشان دهنده سطح بسیار بالای نگرانی تهران از تسلیم دهلی نو در مقابل فشارهای آمریكا و توقف واردات نفت از ایران است.
این تصمیم غیرمنتظره دهلی نو در واقع تهران را كه دوست قدیمی و نزدیك هند است شوكه كرده است. با توجه به گزارش ها، سواراج خطاب به ظریف اعلام كرده كه تصمیم دهلی نو برای ادامه واردات نفت از ایران پس از پایان انتخابات سراسری این كشور اعلام خواهد شد. این پاسخ موضع هند را مشخص نمی كند. در واقع سواراج در موقعیتی قرار ندارد كه بتواند تصمیم گیری كند و تصمیم نهایی توسط مودی در صورت پیروزی مجدد او در انتخابات گرفته خواهد شد.
انتخابات سراسری هند در تاریخ 23 ماه مه به پایان خواهد رسید و نتیجه انتخابات نیز در همان تاریخ اعلام خواهد شد.
مودی دارای روابط بسیار نزدیك و دوستانه با تیم 'ب' از جمله بنیامین نتانیاهو(نخست وزیر رژیم صهیونیستی)، بن سلمان( ولیعهد عربستان) و بن زاید( ولیعهد امارات) است و تصمیم گیری او بسیار حساس خواهد بود. تیم 'ب' به همراه بولتون در واقع پروژه ایران را دنبال می كنند و آن هم تغییر حكومت در این كشور است.
مهمترین مساله این است كه در میان سه مشتری بزرگ نفتی ایران، تنها هند است كه تسلیم فشار های آمریكا شده است. برای دولت مودی كه ادعای قدرت ملی می كند اینگونه تغییر موضع غیر قابل قبول است. توافقات به دست آمده در طول دیدارهای راهبردی مودی با حسن روحانی رییس جمهوری ایران در روسیه و در حاشیه نشست سازمان همكاری شانگهای به نظر بی اثر شده اند و تهران حق دارد به كیفیت دوستی نارندرا مودی بیندیشد.
باید یادآوری شود كه هند یك توافق سه جانبه با ایران و افغانستان جهت توسعه بندر چابهار امضا كرده است.
دولت هند در بودجه پیشبینی شده خود برای سال جاری(2019) یك و نیم میلیارد روپیه معادل تقریبی 21 میلیون و 127 هزار دلار ( با نرخ 71 روپیه به ازای هر یك دلار آمریكا) برای توسعه بندر چابهار بودجه در نظر گرفته است.
تهران كنترل كامل اسكله شهید بهشتی در بندر چابهار را در اختیار شركت بنادر جهانی هند قرار داده است. بندر چابهار اولین بندر خارجی است كه هند كنترل آن را به دست گرفته است.
این درحالی است كه در سال جاری، هند مسیر كشتیرانی میان بنادر خود و بندر چابهار را افتتاح كرد. بر این اساس هند قصد دارد در هر دو هفته محموله های خود را از بنادر مومبای، كاندلا و موندرا به ایران ارسال كند.
بندر چابهار كه در دریای عمان قرار گرفته، دسترسی هند به افغانستان از طریق دریا را آسان می كند. دولت هند متعهد به سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری برای توسعه بندر چابهار و همچنین سرمایه گذاری 1.5 میلیارد دلاری برای ساخت مجموعه ای از جاده ها و راه آهن شده است.
سال گذشته هند دو محموله گندم را از طریق بندر چابهار به افغانستان صادر كرد. این اقدام با هدف اثبات اعتبار این مسیر و گسترش ورود محموله های جهانی پیش از فعال شدن كامل بندر چابهار انجام شد.
رسانه های هند اعلام كرده اند كه واشنگتن پس از حمله پلواما كه در آن دستكم 41 نظامی هندی كشته شدند، از هند در مقابل پاكستان حمایت كرده است و همچنین برای قرار گرفتن نام مسعود اظهر سركرده گروه موسوم به جیش محمد در لیست تروریستی سازمان ملل تلاش كرده و اكنون از هند انتظار دارد تا با خواسته های آمریكا در خصوص ایران موافقت كند. راستی این ادعا هیچگاه ثابت نخواهد شد زیرا آمریكایی ها به هیچ وجه مسئولیت تخریب روابط میان هند و ایران را بر عهده نخواهند گرفت.
از سوی دیگر آمریكا تنها در مورد مسعود اظهر تاثیر گذار نبوده است. قرار گرفتن نام وی در لیست تروریستی سازمان ملل، در واقع یك تلاش مشترك از سوی انگلیس، چین و همچنین رایزنی های پشت پرده دهلی نو با پكن بوده است. زمانی كه اتفاقی خوب رخ می دهد آمریكایی ها بلافاصله آن را به خود نسبت می دهند و متاسفانه رسانه های هند نیز بدون تحلیل این ادعاهای آمریكا را منتشر می كنند.
اكنون آمریكا 'دیپلماسی فشار' خود بر هند را در دو مسیر ادامه می دهد؛ اول اینكه این كشور هند را تهدید كرده است كه وضع تعرفه های گمركی برای كالاهای آمریكایی برای دهلی نو عواقب خواهد داشت.
ویلبر راس وزیر بازرگانی آمریكا كه دو هفته پیش در دهلی نو حضور داشت، در اخطاری به هند اعلام كرد كه وضع هرگونه تعرفه های متقابل گمركی برای كالاهای آمریكایی در پاسخ به تصمیم آمریكا جهت لغو برخی از امتیازهای تجاری هند می تواند برای این كشور عواقب داشته باشد.
آمریكا همچنین هند را از «نظام عمومی ترجیحات» (GSP) خارج كرده است؛ از آنجا كه هند به‌طور میانگین در حدود 5.6 میلیارد دلار كالا بدون احتساب حقوق گمركی به آمریكا صادر می‌كند، به‌عنوان بزرگ‌ترین كشور منطقه جنوب آسیا در جهان به‌حساب می‌آید كه از توافق برنامه «نظام عمومی ترجیحات» (GSP) منفعت می برد.
مسیر دوم فشارهای آمریكا در خصوص روسیه است. این كشور از دهلی نو خواسته تا طرح خرید سامانه موشكی اس 400 از روسیه را لغو كرده و در مقابل سامانه موشكی 'تاد' را از آمریكا خریداری كند، اما سیستم های نظامی آمریكا بسیار گران تر هستند و آنها دارای قابلیت های مشابه سامانه اس 400 نمی باشند.
این رسانه هندی در خاتمه نوشت: متاسفانه هند در مقابل خواسته های آمریكا تسلیم شده و خرید نفت از ایران را متوقف كرده است. این تصمیم درحالی گرفته شده كه نبود نفت ایران به اقتصاد هند صدمه می زند. آیا دولت هند به منافع اقتصادی و امنیت انرژی این كشور بی تفاوت شده و استقلال ملی هند را تسلیم خواسته های آمریكا ساخته است؟
آساق**267**1275