قاسم جوادزاده روز شنبه در گفت وگو با ايرنا بيان داشت: پس از تهيه چك ليست هاي موجود ابتدا جلسات توجيهي و هماهنگي با كارشناسان مربوطه در پهنه هاي مراكز خدمات انجام و سپس عمليات اجرايي اين طرح از شهريورماه سال 97 با آمارگيري و ثبت ركوردها با پرسشنامه ها در كارخانه هاي شاليكوبي شروع شد و ساختارهاي فيزيكي، توليدي و فرايندهاي خشك كردن و تبديل و بسته بندي موجود در آنها مورد ارزيابي و بررسي قرار گرفت.
وي با اشاره به اينكه تاكنون براي 421 واحد تجهيز و نوسازي شده برنامه رتبه بندي هدف گيري شده، گفت: پس از طي مراحل مربوطه بر اساس موارد موجود و حتي فاكتورهاي رسمي سال زراعي كه براي كشاورزان مربوطه صادر شده بود، امتيازدهي شد و بر اساس امتيازات 95 كارخانه تاكنون در رتبه هاي برتر قرار گرفتند كه اين عدد با توجه به سطوح معيارها و بروزرساني اطلاعات در حال تغيير مي باشد.
مدير صنايع تبديلي و غذايي سازمان جهاد كشاورزي گيلان اظهار اميدواري كرد كه بتوان با تداوم برنامه هاي پايش و رتبه بندي كارخانجات طي سال هاي آينده، ضمن نظارت هاي فني بيشتر در كارخانجات شرايط و تمهيدات لازم براي استقرار خطوط تبديل مدرن تر و مجهز در كارخانجات ايجاد شود تا ضمن كاهش ضايعات برنج در كارخانجات، محصولي با كيفيت و درجه عالي در بسته بندي هاي خوب با برند رسمي گيلان در سطح كشور ارائه شود.
سالانه يك ميليون و 200 هزار تن شلتوك از اراضي شاليزاري استان برداشت مي شود. گيلان بزرگترين توليدكننده ارقام بومي و باكيفيت برنج در كشور است كه با 238 هزار هكتار اراضي شاليزاري، رتبه اول كشور را از لحاظ سطح زيركشت و همچنين رتبه دوم توليدكننده برنج را به خود اختصاص داده است.
در استان گيلان يك هزار و 800 واحد شاليكوبي وجود دارد كه از اين تعداد، يك هزار و 500 واحد آن فعال است.
هر ساله كار آماده سازي زمين هاي شاليزاري از اواخر آذرماه با شخم زمين در سه مرحله انجام و در ادامه، كار خزانه گيري برنج در نيمه فروردين ماه صورت مي گيرد و در اوايل ارديبهشت نيز با نشاء و در مرحله پاياني با برداشت برنج كه اوايل مردادماه است، به پايان مي رسد.
7296/2007
رشت - ايرنا - مدير صنايع تبديلي و غذايي سازمان جهاد كشاورزي گيلان گفت: بر اساس تصميم كميته فني برنج در تابستان سال گذشته، ملزم به اجراي طرح رتبه بندي شاليكوبي ها هستيم.