۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۳۵
کد خبر: 83318506
T T
۰ نفر
شرایط بانك ها برای پرداخت تسهیلات به سیل زدگان سختگیرانه است

همدان- ایرنا- مدیركل مدیریت بحران استانداری همدان گفت: شرایط پیش بینی شده از سوی بانك ها برای پرداخت تسهیلات به آسیب دیدگان سیل اخیر سختگیرانه بوده و این موضوع نارضایتی هایی را به همراه داشته است.

علیمردان طالبی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: ضمانت زنجیرهای مورد تاكید دولت در مصوبه ها است اما بانك ها سلیقه ای عمل می كنند.
وی با بیان اینكه دستور العمل واحدی برای دریافت تضمین كافی وجود ندارد افزود: برخی بانك ها از وام گیرنده تقاضای 2 كارمند، برخی 2 كاسب معتمد و برخی اسناد ملكی برای رهن در بانك می كنند.
مدیركل مدیریت بحران استانداری همدان اضافه كرد: افرادی كه خانه آنها در سیل ویران شده برای تامین ضامن كارمند با مشكل مواجه هستند بنابراین نارضایتی هایی در این باره ایجاد شده است.
طالبی تاكید كرد: طبق مصوبه هیات دولت بانك ها بدون در نظر گرفتن بدهی و چك برگشتی فرد باید ضمانت زنجیره ای را پذیرفته و وام را پرداخت كنند.
وی گفت: با توجه به گزارش های ارسالی به وزارت كشور و درخواست تسهیلات بانكی، با ابلاغ بانك مركزی به بانك های استان مقرر شد 180 میلیارد ریال به همراه 30 میلیارد تسهیلات ارزان قیمت در اختیار آسیب دیدگان ناشی از سیل قرار گیرد.
مدیركل مدیریت بحران استانداری همدان افزود: برای بازسازی اماكن شهری تا سقف 500 میلیون و اماكن روستایی 400 میلیون ریال پرداخت می شود.
طالبی ادامه داد: همچنین برای تعمیر اماكن شهری، روستایی و تجاری آسیب دیده از سیلاب 150 میلیون ریال و تهیه لوازم معیشتی نیز 150 میلیون ریال وام بانكی پرداخت می شود.
وی اضافه كرد: برای جبران خسارت واحدهای تجاری، شهری و روستایی آسیب دیده، از محل تسهیلات معیشتی 450 میلیون ریال پرداخت می شود.
مدیركل مدیریت بحران استانداری همدان درباره كمك بلاعوض به آسیب دیدگان نیز توضیح داد: سقف پرداخت كمك بلاعوض برای بازسازی واحدهای مسكونی شهری 120 میلیون و روستایی 100 میلیون ریال است.
طالبی ادامه داد: همچنین كمك بلاعوض برای تعمیر واحدهای مسكونی شهری، روستایی و تجاری 50 میلیون ریال و برای تامین لوازم معیشتی هر واحد تا سقف 50 میلیون ریال پیش بینی شد.
وی گفت: كمك هزینه اسكان موقت برای افرادی كه به طور كامل مسكن آنها تخریب شده در شهرها 120 میلیون و روستاها 60 میلیون ریال است.
طالبی بیان كرد: افراد خسارت دیده از سیلاب پیشتر نسبت به تكمیل فرم و نامنویسی در سامانه اقدام كرده و فرمانداری ها و بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خسارت دیدگان را برای دریافت وام به بانك های عامل معرفی می كنند.
بر اساس آمارهای منتشر شده، سیل فروردین امسال 14 هزار و 829 میلیارد و 924 میلیون ریال به بخش های مختلف استان همدان از جمله مسكن، كشاورزی، راه ها، ارتباطات، میراث فرهنگی، شبكه گاز، صدا و سیما، واحدهای صنعتی و شهرداری ها خسارت زد.
7526**2090
۰ نفر