به گزارش روز دوشنبه ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، شركت آرچر اكسپلوريشن (Archer Exploration) موفق به چاپ و الگودهي جوهرحاوي آنتيبادي انسان روي نانوزيستحسگر شد. در فرمولاسيون اين جوهر از آنتيبادي ايمونوگلوبين جي (IgG) كه يك آنتيبادي انساني است، استفاده شده است. اين آنتيبادي با استفاده از روشهاي ويژهاي آمادهسازي و روي نانوزيستحسگر قرار داده شده است.
جوهرهاي IgG روي سطح كاغذ رزين چاپ شده و الكترودهاي مبتني بر گرافن نيز روي اين كاغذ وجود دارد، اين ساختار نسبت به فرآيندهاي فيزيكي و شيميايي چاپ و مراحل بعد از چاپ مقاوم است.
ادوات حسگر زيستي براي شناسايي بيماريها مورد استفاده قرار ميگيرند، آنچه در اين نانوزيستحسگر منحصربه فرد است، قطعات مورداستفاده در آن بوده كه روي يك حسگر كنار هم قرار گرفتهاند.
يكي از بزرگترين چالشها در حوزه زيستحسگرهاي چاپي، توليد انبوه و مقياسپذيري آنها است طوري كه بتوان بخشهاي مختلف را روي حسگر بهگونهاي كنار هم قرار داد كه امكان شناسايي بيماريهاي مختلف با يك نمونه انجامپذير باشد.
توسعه زيستحسگرهاي قابل چاپ تاثير قابل توجهي بر بخش سلامت انسان دارد و ميتواند تحولي در ادوات تشخيص پزشكي ايجاد نمايد.
محمد جوكار، مديرعامل شركت آرچر ميگويد: ما توانستيم جوهر فرمولهشده را با فرآيندي تركيب كنيم كه در آن زيستمواد به كار گرفته ميشود، اين كار با همكاري شركت آلماني بيوتك انجام شده است، اين تيم به ما كمك كرد تا قطعات مختلف زيستحسگر را چاپ كنيم. اين همكاري مشترك موجب شد تا بتوانيم به برخي چالشهاي حوزه زيستحسگر غلبه كنيم و زيستحسگرهاي رقابتپذير توليد كنيم، حسگرهايي كه ميتوانند چند عامل را با هم شناسايي كنند.
وي بيان كرد: نتايج اين همكاري از برخي ادعاهاي ما در پتنتمان پشتيباني ميكند و به ما كمك ميكند تا از مزاياي رقابتي خود بهصورت قانوني محافظت كنيم.
شركت آرچر پيش از اين پتنتي در دفتر اختراعات استراليا ثبت كرده كه در آن فناوري ساخت زيستحسگر تشريح شده است.
علمي ** 9340**1485
تهران- ايرنا- پژوهشگران يك شركت استراليايي موفق به چاپ آنتيبادي انساني روي سطح نانوزيستحسگر شده است، با اين كار عملكرد نانوزيستحسگر بهبود يافت كه در اين صورت ميتوان عوامل متعددي را با يك نمونه آزمايشي موردبررسي قرار داد.