مسعود حميدي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: بايد در پايان برنامه ششم توسعه 50 درصد دانش آموزان در رشته هاي فني و حرفه اي و كاردانش و 50 درصد ديگر در رشته هاي نظري مشغول به تحصيل باشند.
وي اضافه كرد: براي رسيدن به شاخص 50 درصد بايد تمهيداتي از جمله ساخت هنرستان ها و تجهيز آن ها انجام شود كه در اين راستا براي سال تحصيلي آينده 2 هنرستان در قم به بهره برداري خواهد رسيد.
وي با بيان اين كه در قم 30 هنرستان شاخه فني و حرفه اي و 39 هنرستان كاردانش فعال است، گفت: اين هنرستان ها در 24 رشته فني و حرفه اي و 46 رشته كاردانش فعاليت مي كنند و حدود 15 هزار هنرجو در اين مدارس مشغول به تحصيل هستند.
حميدي ادامه داد: بيش از 80 درصد هنرجويان هنرستان ها پس از اتمام درس، در رشته خودشان مشغول به تحصيل مي شوند و دغدغه بيكاري ندارند.
به گفته وي، اكثر رشته هاي هنرستان ها از جمله شاخه هاي مختلف رشته برق بازار كار خوبي در قم دارد و دانش آموزان مي توانند با كسب مهارت هاي لازم درآمد مناسبي داشته باشند.
* مانتويي با نماد خليج فارس از سوي دانش آموز قمي طراحي شد
رئيس اداره فني و حرفه اي و كاردانش آموزش و پرورش قم در ادامه گفت: مانتويي با موضوع و نماد خليج فارس كه از سوي دانش آموز قمي طراح شده بود، دي ماه سال گذشته به ثبت بنياد ملي مد و لباس اسلامي ايراني رسيد.
وي افزود: اين لباس توسط «حانيه خوشبيان» هنرجوي رشته طراحي و دوخت طراحي شده است و توليدكنندگان براي توليد اين لباس بايد امتياز آن را از اين دانش آموز خريداري نمايند.
وي بيان كرد: هم اكنون حدود 385 تَن در هنرستان هاي فني و حرفه اي و 460 تَن در هنرستان هاي كاردانش در رشته خياطي مشغول به تحصيل هستند.
حميدي خاطرنشان كرد: توليدات و محصولات رشته خياطي ارزش افزوده قابل توجهي دارد، به طوري كه دانش آموزان در حين تحصيل با دوخت لباس هاي مختلف درآمد نيز كسب مي كنند.
جمعيت دانش آموزي استان قم در سال تحصيلي 98-97 حدود 255 هزار تن است كه 95 درصد در شهر و پنج درصد در مناطق روستايي مشغول به تحصيل هستند.
از كل جمعيت دانش آموزي، 89 درصد در مدارس دولتي و 11 درصد در مدارس غيردولتي حضور دارند كه حدود 122 هزار تن معادل بيش از 50 درصد از دانش آموزان در مقطع ابتدايي، حدود 50 هزار تن در متوسطه اول و 34 هزار تن در متوسطه دوم مشغول به تحصيل هستند.
/2085/ 1175
قم- ايرنا- رئيس اداره فني و حرفه اي و كاردانش آموزش و پرورش قم گفت: كمبود هنرستان و تجهيزات مورد نياز آن در قم باعث شده در حال حاضر 33.6 درصد دانش آموزان اين استان بتوانند در اين مراكز آموزشي تحصيل كنند.