عطوان در این مقاله که امروز (سه شنبه) در روزنامه رأی الیوم منتشر شد، می نویسد، این توصیف کاملا با پیام های ترامپ در روز گذشته در توییتر درباره هشدار به ایران مبنی براینکه هرگونه جنگی پایان رسمی ایران خواهد بود، هماهنگ است!؛ جنگ هایی ترامپ عموما فقط در شبکه های اجتماعی است و به مرحله واقعی نمی رسد.
'ترامپ جنگ نمی خواهد، چرا که می داند نتایج آن برای کشورش به لحاظ جانی و مالی بسیار پرهزینه است، حتی اگر متحدان آن در حاشیه خلیج فارس هزینه های مالی آن را بپردازند، اما هزینه های جانی آن یعنی تهدید نیروهای آمریکایی در پشت جنگنده ها، ناوهای جنگی و پایگاه های این کشور در عراق و سوریه، قطر، امارات، بحرین همچنان وجود دارد.'
وی افزود: رئیس جمهوری آمریکا بخش مقدماتی این جنگ را باخته و زمانی که متحدانش در منطقه هدف حمله قرار گرفتند، نتوانست به آنها پاسخ دهد؛ این حملات شامل سه حمله بودند:
نخست: حمله پهپادهای حامل بمب نیروهای انصارالله یمن به سه ایستگاه پمپاژ نفت عربستان بود که باعث آتش سوزی در آنها شد و «محمد علی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن نیز تهدید کرد که 300 هدف دیگر در امارات، یمن، عربستان در تیررس رادارهای این نیروها هستند که می توانند هرساعت آنها را مورد حمله قرار دهند، اگر ائتلاف عربی حملات خود را به یمن متوقف نکند.
دوم: حمله مبهم به چهار کشتی تجاری در ساحل الفجیره که تا این لحظه مشخص نیست که چه کسی پشت این حملات بوده و ممکن است همچنان ادامه داشته باشد.
سوم: پرتاب موشک به سمت سفارت آمریکا در منطقه الخضراء در بغداد پایتخت عراق بود؛ با وجود اینکه این منطقه امن ترین نقطه در این کشور است و با سلاح دفاعی پیشرفته آمریکا حمایت می شود.
وجه مشترک همه این حملات این است که در همه آنها میزان جدیت آمریکا برای جنگ مورد آزمایش قرار گرفته و به نظر می رسد که دولت آمریکا در این آزمایش ها شکست خورده و نتوانسته تهدیدات را از متحدان خود دفع کند.
سه حمله ای که صورت گرفت، باعث شد تا طرف آمریکایی مذاکره را خروجی امن تری بداند و چه بسا سفر «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان به تهران در راستای میانجی گری ها برای مذاکره میان ایران و آمریکا باشد.
عطوان نوشت: ایران هرگز آنطور که ترامپ تهدید می کند از روی نقشه حذف نخواهد شد، همانطور که عراق با تهدید بوش پدر و پسر از روی نقشه حذف نشده، همانطورکه این اتفاق برای افغانستان در سال 2001 و برای سوریه پس از هشت سال از توطئه که در اجرایی کردن آن 65 کشور با کمک های میلیاردها دلاری خود در کنار آمریکا بودند و نیز ژاپن پس از دو بمب هسته ای عظیم و آلمان پس از جنگ جهانی دوم حذف نشدند.
آنچه ترامپ نمی داند این است که ایران و متحدان آن برای این جنگ از روز نخست حمله آمریکا به عراق و اشغال آن در سال 2003 آماده شده اند و آمادگی آن از در پیشرفته سازی سلاح ها و تجهیزات نظامی خود بخصوص استقلال در تولید آنها و تجهیز متحدان خود به سامانه موشکی در یمن، لبنان، عراق و نوار غزه پیدا است. سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان پیش از این افشا کرد که مقاومت لبنان موشک های دریایی در اختیار دارد که سریعتر از صوت است و بسیار پیشرفته تر از موشک «لاخونت» سوریه است که ناوچه اسرائیلی را در سال 2006 منهدم کرد. بنابراین با موشک هایی که حزب الله در اختیار دارد سکوهای نفت و گاز اسرائیل در دریای مدیترانه می تواند در صورت جنگ هدف حمله قرار گیرند؛ همچنین دو کوه در جنوب لبنان بر بندر حیفا اشراف دارند و با سقوط سنگ و صخره تعطیل می شود و علاوه بر این موشک های حزب الله می توانند این بندر را هدف حمله قرار دهند.
در چهار حمله اخیر به کشتی ها در بندر الفجیره که کشتی های عربستان، امارات و نروژ هدف قرار گرفتند به طور تعمدی کشتی هایی که بار نفت نداشتند را هدف قرار دادند تا این پیام را برسانند که کسانی که پشت این حملات هستند به دنبال ایجاد بحران همانند آلودگی محیط زیست نیستند، اما اگر جنگ شروع شود دیگر این مسایل رعایت نمی شود، بنابراین فرماندهان نظامی آمریکا و دیگر مقامات آمریکایی مضمون این پیام را دریافته اند و چه بسا همین مساله باعث تغییر لهجه امارات و ابراز تمایل برای حفظ آرامش و دوری از افزایش تنش ها بود.
فراخوان سعودی ها برای برگزاری نشست فوری کشورهای اسلامی - عربی در 30 می در مکه مکرمه به این معنا است که جنگ پیش از این تاریخ رخ نخواهد داد و عربستان و امارات به خوبی درک کرده اند که نیازمند متحدان و کمک کشورهای عربی - اسلامی و کشورهای حوزه خلیج فارس هستند و نمی توانند همه تخم مرغ ها را در سبد ترامپ بگذارند.
خاورم**9366**1275
تهران-ایرنا- «عبدالباری عطوان» تحلیلگر مسایل منطقه در مقاله ای نوشت: هیچ کس در خاورمیانه و جهان تهدیدهای توییتری «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا را جدی نمی گیرد به این دلیل که او مرد جنگ نیست، بلکه او دلال معامله های تجاری است.