۴ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۲۶
کد خبر: 83326818
T T
۰ نفر
عشایر گلستان امسال 20 درصد بیشتر گوشت قرمز تولید می کنند

گنبدکاووس - ایرنا - مدیرکل امور عشایر گلستان گفت که امسال تولید گوشت قرمز عشایر کوچنده و بومی این استان درمقایسه با سال های قبل حداقل 20 درصد افزایش می یابد.

رضا علیپوری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عشایر گلستان سالانه ۶ هزار و ۴۲۵ تن گوشت قرمز تولید و روانه بازار می کنند که امسال این رقم با توجه به بارش های خوب سال آبی ۹۸ - ۹۷ و وضعیت مطلوب علوفه در مراتع استان، حداقل ۲۰ درصد افزایش می یابد.


وی اضافه کرد: عشایر کوچنده و بومی گلستان درمجموع ۷۶۳ هزار راس دام عموماً سبک دارند که معادل ۲۵ درصد تعداد دام این استان است.


علیپوری گفت: علاوه بر تولید گوشت قرمز، تولید سالانه ۱۴ هزار و ۵۶۲ تن شیر، ۳۸۰ تن کشک و ۱۱۲۵ تن پشم و مو از دیگر تولیدات عشایر استان گلستان است.


وی تصریح کرد: جامعه عشایری گلستان از دو تیپ عشایر کوچنده کرد خراسان شمالی و رضوی و نیز عشایر ترکمن تشکیل می شوند که قلمرو زیستی آنان حدود ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع سه شهرستان گنبدکاووس، مراوه تپه و کلاله درشرق استان می باشد.


مدیرکل امور عشایر گلستان ادامه داد: عشایر کرد خراسان های شمالی و رضوی با ۱۹۷۸ خانوار با جمعیت تقریبی ۱۱ هزار نفر، هر ساله به مدت پنج ماه در سطح ۱۲۰ هزار هکتار از مراتع قشلاقی این استان به تعلیف دام هایشان می پردازند.


به گفته وی، عشایر بومی و ترکمن گلستان نیز ۱۵۵۲ خانوار با جمعیت تقریبی ۱۰ هزار نفر هستند که کوچ های آنان درون استانی است.


علیپوری با اشاره به ارائه برخی خدمات و نهاده های دامی به عشایر گلستان افزود: درسال گذشته مقدار ۳۴۸۳ تن جو، ۷۵۰ تن سبوس، ۳۱۷۰ تن تفاله و ۵۰ تن کنسانتره با قیمت مصوب از طریق اتحادیه تعاونی های عشایری وحدت بین عشایر این استان توزیع و مقدار ۶۲ میلیارد ریال نیز تسهیلات جهت خرید علوفه به آنان پرداخت شد.


/ ‏۳۰۳۹/‏۱۸۶۰


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha