به گزارش روز یکشنبه شبکه خبری سی ان ان، این دادگاه از مقام های روسیه خواست ملوانان اوکراینی را آزاد کند.
این ملوانان و سه شناور آنها نوامبر سال گذشته میلادی از سوی نیروی دریای روسیه بازداشت شدند و این امر تنش ها بین این دو جمهوری اتحادیه جماهیر شوروی را به اوج رساند.
در پی بروز این اتفاق، مقام های اوکراینی گفتند که یک قایق یدک کش و دو کشتی کوچک زرهی این کشور در مسیر حرکت به شهر بندری «ماریوپل» و بعد از ورود به تنگه کرچ مورد حمله قرار گرفته اند. مقامات روسیه گفته اند کشتی های اوکراینی به طور غیرقانونی وارد آب های سرزمینی روسیه شده و رزمایش های خطرناکی را انجام داده اند.
دیوان بین المللی سازمان ملل در حوزه قوانین دریایی اعلام کرده که روسیه باید فورا ملوانان اوکراینی را آزاد کند و از هر دو کشور خواست از تشدید درگیری ها خودداری کنند.
«جین هیون پیک» رئیس این دادگاه گفت: اقداماتی که فدراسیون روسیه انجام داده است می تواند به طرز قابل توجهی به حقوق ادعایی اوکراین در خصوص مصونیت شناورها و پرسنل نیروی دریای اوکراین آسیب برساند.
این دیوان اعلام کرد: اوکراین خواستار آزادی ملوانان این کشور شده بود اما روسیه توجهی به این درخواست ها یا برگزاری جلسات عمومی دادگاه برای بررسی این پرونده نداشت.
«اولنا زِرکال» معاون وزیر امور خارجه اوکراین گفته است انتظار دارد مقام های روسیه از این حکم دادگاه اطاعت کنند.
خبرگزاری دولتی اوکراین به نقل از این مقام زن اوکراینی گزارش داد: این دستور پیام روشنی برای روسیه است مبنی بر این که نمی تواند با مصونیت حقوق بین الملل را نقض کند.
سی ان ان به نقل از خبرگزاری دولتی تاس روسیه نوشت: مقامات روسیه از حضور در جلسات رسیدگی به این پرونده خودداری کردند و با ارسال یادداشتی از طریق سفارت روسیه در آلمان بیان کردند این کشور اعتقادی ندارد که این محکمه بین المللی از صلاحیت بررسی این موضوع برخوردار است.
تنگه کرچ یک گذرگاه باریک و کم عمق آبی است دریای آزوف را به دریای سیاه وصل می کند و در حد فاصل بین شبه جزیره کریمه و روسیه قرار دارد. این تنگه از نظر اقتصادی برای اوکراین ارزش حیاتی دارد و به این کشور اجازه عبور کشتی هایش برای دسترسی به دریای سیاه را می دهد.
این تنگه همچنین نزدیک ترین نقطه ارتباطی روسیه به کریمه است که مسکو در سال 2014 میلادی به خاک خود ملحق کرد.
سی ان ان نوشت: از زمان الحاق کریمه روابط روسیه و اوکراین به تنش گراییده است و درگیری ها در شرق اوکراین بین نیروهای دولتی و شورشیان که کی یف می گوید روسیه از آنها حمایت می کند بیش از 10 هزار کشته برجای گذاشته است. روسیه همچنین از جدایی طلبان در منطقه دونباس واقع در غرب اوکراین حمایت کرده است.
رئیس جمهوری اوکراین، توقیف شناورها و بازداشت ملوانان این کشور را اعلان جنگ این کشور علیه اوکراین خواند و برای مدتی حکومت نظامی اعلام کرد.
تنش در روابط اوکراین و روسیه تاکنون به تحریم دوجانبه دو کشور منجر شده است و آنها تاکنون در چند نوبت یکدیگر را تحریم کرده اند. آخرین بار روسیه واردات انواع کالاهای اوکراینی از جمله محصولات کشاورزی و غذیی را متوقف کرد.
در سال 97 بر اثر تحریم های متقابل، دو کشور صدها میلیون دلار از درامد خود را از دست دادند.
اروپام**9158**2040
نظر شما