« مختار آخوندی » با بیان این که صید ماهیان استخوانی از جمله ماهی سفید، کپور، کولی و کفال از ۱۵ مهر ۹۷ آغاز و تا اواخر فروردین ۹۸ ادامه داشته، افزود: مجموع صید انجام شده ۶۷ درصد مربوط به ماهی سفید، ۲۳ درصد کفال و ۱۰ درصد سایر گونه های اقتصادی بوده که صید ماهی سفید نسبت به سال ماقبل ۴۸ درصد و کفال ۵۶ درصد رشد نشان می دهد.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی ، وی اظهارداشت: مجموع صید انجام شده در فصل یاد شده، حدود ۵۸ درصد آن در استان مازندارن، ۳۷ درصد در استان گیلان و ۵ درصد در استان گلستان انجام شد.
وی مساعد بودن شرایط آب و هوایی در نواحی شمال کشور و اثرات تکثیر مصنوعی و طبیعی در سالهای گذشته با مشارکت تعاونی های صیادی در بازسازی ذخایر آبزی را از دلایل افزایش صید بیان کرد و گفت: هر سال نزدیک به ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون قطعه بچه ماهی استخوانی در دریای خزر رها سازی و ۲۵ تا ۳۰ میلیون قطعه بچه ماهی سفید نیز با کمک صیادان تکثیر مصنوعی می شود.
آخوندی تصریح کرد: تکثیر طبیعی از هشت سال پیش در استان های شمالی کشور با کمک تعاونی های صیادی آغاز شده و مشارکت آنها در این زمینه رو به افزایش است و سال گذشته ۴۰ شرکت تعاونی صیادی در تکثیر طبیعی ماهی سفید فعالیت داشتند.
وی با بیان این که در فصل صید سال گذشته ۱۲۱ شرکت تعاونی صیادی در صید ماهیان استخوانی دریای خزر فعالیت کردند، گفت: سرانه صید هشت شرکت تعاونی ۸۱ تن بوده و سهم صید استان مازندران بیشتر و گیلان در حد متوسط بود.
صید کیلکا ۱۵ درصد رشد پیدا کرد
آخوندی درباره صید کیلکا افزود: بر اساس آخرین گزارش ها، سال گذشته نزدیک به ۲۶ هزار و ۱۵۰ تن ماهی کیلکا در دریای خزر صید شد که ۱۵ درصد نسبت به سال 96 رشد نشان می دهد.
به گفته وی، سال گذشته ۷۴ شناور در دریای خزر ماهی کیلکا صید کردند که ۳۰ فروند آن مربوط به استان گیلان و بقیه در استان مازندران انجام شد.
این مقام مسئول، درباره صید غیر مجاز در فصل صید خاطر نشان کرد: براساس بررسی انجام شده از مجموع ۱۵ هزار و ۸۰۰ تن صید ماهیان استخوانی نزدیک به ۳۵ درصد آن صید غیر مجاز بوده که آسیب زننده به ذخایر دریایی است، زیرا صیادان غیر مجاز شرایط و دستورالعمل های مربوط به صید مجاز مانند زمان صید، سایز گونه و نوع گونه را رعایت نمی کنند.
مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران اظهار داشت: سازمان شیلات توسط یگان حفاظت از منابع آبزیان، کمیسیون تخلفات صیادی، نیروهای دریابانی و ناجا برای جلوگیری از صید غیر مجاز تلاش می کند، اما به علت نبود شغل کافی در نواحی ساحلی کشور، برخی برای تامین معیشت خود با حداقل امکانات در دریا صید غیر مجاز انجام می دهند.
اقتصام**۹۱۸۶ **1559
نظر شما