ساناز عباس پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیش از آغاز طرح پالایش بیمه قالیبافان، ۶ هزار و ۷۸۲ نفر از فعالان این صنعت در استان، زیر پوشش بیمه اجتماعی بودند اما متاسفانه با اجرایی شدن طرح پالایش و انجام بازرسی ها، این رقم به سه هزار و ۷۷ نفر کاهش یافته است.
وی گفت: تاکنون ۲۵ هزار و ۹۶۰ نفر از قالیبافان استان موفق به دریافت کارت شناسایی قالیبافی شده اند که این کارت ها در حوزه های بافت، مرمت، رنگرزی، پرداخت و طراحی صادر شده است.
عباس پور با بیان اینکه ۵۰۶ نفر از قالیبافان استان پروانه صنفی را از طریق اتحادیه های صنفی دریافت کرده اند، افزود: ۱۶۷ فقره پروانه برای تولیدکنندگان استان صادر شده است ۱۰ هزار و ۶۵۸ نفر موفق به دریافت گواهینامه صلاحیه حرفه ای شده اند.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات مشاغل خرد و خانگی به بافندگان گفت: در این زمینه سه هزار و ۹۳۱ مجوز در زمینه فرش و صنایع مرتبط صادر شده و از این تعداد، یکهزار و ۳۰۹ نفر برای دریافت وام به بانک معرفی شده اند.
وی با بیان اینکه بافندگان برای دریافت تسهیلات با مشکل تامین ضامن روبه رو هستند خاطرنشان کرد: تنها ۷۷۴ نفر از این متقاضیان موفق به اخذ تسهیلات شده اند.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در باره پرداخت تسهیلات مشاغل روستایی و عشایری به بافندگان گفت: در این زمینه ۳۷۸ نفر به بانک معرفی شده است که ۳۶۱ نفر به مبلغ بیش از ۴۷ میلیارد ریال موفق به دریافت وام شده و ۱۷ نفر با مبلغ ۲۳ میلیارد ریال در در نوبت دریافت هستند.
مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی هم گفت: در این استان بر اساس آخرین آمار، سه هزار و ۷۷ نفر از قالیبافان، زیر پوشش بیمه اجتماعی قرار دارند و البته به علت کمبود اعتبار تاکنون هیچ ابلاغی مبنی بر افزایش سهمیه برای بیمه این تولیدکنندگان دریافت نشده است.
محمدعلی عباس زاده وحید اظهار داشت: امسال برای بیمه قالیبافان ۸۱۲ نفر از طرف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدام شده است که سهم استان از این تعداد ۴۰ نفر است.
در خراسان شمالی سالانه ۱۰۰ هزار مترمربع فرش تولید می شود.
۷۱۸۵/ ۶۰۴۲
نظر شما