به گزارش ایرنا، فرشاد خوشنویسان روز سهشنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در سالن جلسات منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم افزود: در بخش فعالیتهای مربوط به هیدروکربنها اختلافاتی بین محیطزیست و واحدهای تولیدی وجود داشته و باید کارگروه آمایش برای رفع بلاتکلیفی آنها تشکیل شود.
وی همچنین عنوان کرد: طبق قانون پسماند، واحدهایی که پسماندهای صنعتی تولید میکنند موظف به امحا و نابودی آنها نیز هستند بنابراین استقرار واحدهای فاقد آلایندگی در حوزه هیدروکربنها مشکلی برای محیطزیست ایجاد نخواهد کرد.
** محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم نیز در این جلسه تصریح کرد: از چند ماه گذشته دولت ثبت سفارش و انتقال ارز در مناطق ویژه اقتصادی سلفچگان را آزادکرده بود که در روزهای گذشته برخی محدودیتهای ثانوی بر آن وضع کرده است.
**همچنین محمود نوربخش رئیس سازمان برنامهوبودجه قم نیز گفت: سال ۹۵ کارگروه آمایش استان مصوبهای در ممنوعیت استقرار واحدهای مرتبط با هیدروکربنها داشته که در جلسات بعدی کمیته آمایش استان، ابعاد مختلف آن بررسی خواهد شد.
منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در ۵۰ کیلومتری شهر قم، بهعنوان مهمترین و نزدیکترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی - اقتصادی کشور، واقع در مسیر جاده ابریشم، راهآهن سراسری و بزرگراههای اصلی شمال - جنوب و شرق - غرب ایران است و برای برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیجفارس بهمنظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز دارد و قادر است نقش تعیینکنندهای در اقتصاد کلان منطقه و کشور ایفا کند.
۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد حدود ۹۰ درصد مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از ۵۳ هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت میکنند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامنالائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
استاندار قم پیش از ظهر امروز از یک واحد تولید تجهیزات میعانات نفتی، واحد تولیدکننده کامیونت و خودروهای سنگین و همچنین یک واحد تولید چسب در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان بازدید و بعدازآن در هشتمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در سالن جلسات دفتر منطقه ویژه اقتصادی شرکت کرد.
۷۴۰۳/ ۶۱۳۳
نظر شما