دبیر دومین دوره جایزه ارغوان در نشست خبری این جایزه گفت: هیات انتخاب از ۴۰۰ داستان رسیده به دبیرخانه ۳۰ اثر را بررسی و انتخاب کرده که قرار است اعضای هیات داوران در نهایت ۱۰ داستان را به عنوان برگزیدگان جایزه معرفی کنند. سال گذشته درباره نمرههای آثار تردیدی ایجاد شد؛ اما نمرههای آثار دست من است و ۲ هزار نمره را در فهرست وارد میکنم که در نهایت از آنها معدلگیری میشود. به دوستان اطمینان میدهم حتی یک نمره هم جابهجا نشود.
اوژن حقیقی در این نشست با حضور لیلی گلستان یکی از اعضای هیات داوران، افزود: نشر مرکز، امسال هم حامی جایزه است و کتاب ۱۰ نفر اول جایزه را چاپ خواهد کرد؛ برای این ۱۰ نفر کارگاره نویسندگی هم برگزار خواهد شد.
افزایش تعداد کارهای خوب نسبت به سال قبل
لیلی گلستان نیز اظهار داشت: از قصههایی که به دستم رسید، تعجب کردم. امسال کارهای خوب بیشتر از سال گذشته بود اما تعدادشان زیاد نیست. فضای قصهها من را شگفتزده کرد. طبیعتاً در قصهها تلخی و اشاره به سختیهای زندگی زیاد بوده و هست اما قصههایی که امسال دیدم، خیلی سوررئال و تخیلی بودند و الان که به آنها فکر میکنم، میگویم خب چرا نباشند؟ ما از صبح که از خواب بیدار میشویم، همهچیز را برای خود سوررئال میبینیم. این مساله وارد قصههای جوانان ما هم شده است.
مترجم کتاب «بیگانه» ادامه داد: تخیل و صحنههای عجیبی در داستانهای امسال جایزه ارغوان دیدم و برایم جالب بود؛ اما چیزی که امسال فقدانش را در داستانها احساس کردم، عشق بود. در هیچکدام از قصهها عشق و بارقهای از عشق وجود نداشت. این مساله هم باعث نگرانیام شد و هم متعجبم کرد. ۳۰ جوان داستان نوشتهاند اما هیچکدام از عشق ننوشتهاند. این داستاننویسها اصلاً خوبیها را ندیدهاند. من در این داستانها، حسادت، کینه و انتقام را دیدم.
وی افزود: از حضور تلخی و ناامیدی در قصه تعجب نمیکنم اما حضور زیاد عناصر حسادت، کینه و انتقام نشان از بیماری است. نمیدانم چرا نویسندههای جدید دوست دارند فقط نکتههای منفی را ببینند در حالیکه اینهمه موضوع مثبت دور و بر ما وجود دارد. من چنین چیزی را دوست ندارم. کمی آنطرفتر را هم نگاه کنید تا ببینید چیزهای خیلی قشنگی برای نوشتن وجود دارد.
گلستان درباره داستانهایی که انتخاب کرده، گفت: به نظرم فوقالعاده بودند. یعنی اگر نویسندگان جوانشان را در پناه بگیریم و به ناشران خوب معرفی کنیم، نویسندههای خوبی میشوند. من از سال ۶۷ که گالری گلستان را افتتاح کردم، سعی کردم از جوانها حمایت کنم. آدمهای معروف که نیازی به حمایت من ندارند. بهنظرم ناشرها هم باید از نویسندگان جوان و گمنام حمایت کنند. دیگر چقدر از معروفها بخوانیم؟ بهتر است جوانها کشف شوند. جایزههای ادبی دیگر هم، همین کار را میکنند، ما کشف میکنیم ناشران چاپ کنند.
مترجم کتاب «درباره رنگ ها» درباره داستانهای شرکتداده شده در این دوره جایزه ارغوان گفت: در داستانهای این دوره، از شهرستانها قصههای زیادی داریم. این را از گفت وگوها هم میشود فهمید، چون اصلاً جنس تهرانی نداشتند. فعالیت پررنگ داستاننویسان شهرستانی ما خیلی مهم است؛ چون آنها هیچ امکاناتی برای نویسندگی ندارند، شاید در شهری مثل اصفهان کلاس یا امکاناتی باشد اما دیگر شهرها چنین امکانی ندارند.
جایزه ارغوان
دومین دوره جایزه «ارغوان» از اول دیماه ۱۳۹۷ و با موضوع «شب» آغاز به کار کرده است و به آثار داستانی کوتاه نسل جوان تعلق می گیرد که کمتر از ۳۰ سال دارند، نویسندگانی در آن شرکت می کنند که تا کنون هیچ اثر ادبی منتشر نکرده باشند. فرهاد توحیدی، محمد چرمشیر، سپیده شاملو، فرشته احمدی و مهسا محبعلی اعضای هیات انتخاب و احمد پوری، حسین سناپور و لیلی گلستان اعضای هیات داوران این جایزه هستند. مراسم اختتامیه نیز بیست و سوم خرداد در خانه هنرمندان برگزار خواهد شد.
فراهنگ **۹۲۱۱**۹۱۵۷
نظر شما