عرفان مومن پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مساحت تصرفات مربوط به حریم رودخانه های استان هم ۹۷ هزار و ۵۳۸ مترمربع است.
وی آمار کلی تصرفات حریم و بستر رودخانه ها را در کردستان ۶۳۵ مورد اعلام کرد و افزود: از این تعداد بخش های دولتی ۱۶ و غیردولتی ۶۱۹ مورد را به خود اختصاص داده اند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کردستان یادآور شد: ۲۰۹ مورد از اراضی متصرفی مسکونی و تجاری، ۳۹۳ مورد کشاورزی، پنج مورد تفریحی، ۱۱ فقره صنعتی و ۱۷ مورد نیز مربوط به دیگر بخش ها است.
مومن پور اضافه کرد: ۲۲۱ مورد از این تصرفات در مناطق دارای تمرکز جمعیتی شهری، ۱۵۸ فقره روستایی و ۲۵۶ مورد نیز خارج از محدوده شهر و روستا قرار گرفته است.
وی گفت: از ۶۳۵ مورد اراضی متصرفی بستر و حریم رودخانه های استان، ۴۶۵ فقره در مرحله شناسایی و تکمیل پرونده و ۱۷۰ مورد نیز در مرحله انجام فرایند فضایی قرار دارد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کردستان افزود: طبق برآوردهای انجام شده، برای آزادسازی کل اراضی متصرفی بستر و حریم رودخانه های استان ۲۱ میلیارد و ۱۲۰ میلیون ریال اعتبار نیاز است.
به گزارش ایرنا، کردستان استانی کوهستانی بوده و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانه ای است که موجب بارندگی هایی در بهار و ریزش برف در زمستان ها می شود.
از حوضه های آبریز اصلی این استان می توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه رود اشاره کرد.
تعداد دشت های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشت های قروه - دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت های ممنوعه (از نظر برداشت آب های زیرزمینی) محسوب می شوند.
استان کردستان ۹ سد در حال بهره برداری، ۱۲ سد در دست اجرا و ۱۵ مورد نیز در مرحله مطالعات دارد.
۷۳۵۵/۹۱۰۲
نظر شما