انور دیودل روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این خانوارها در قالب ۶ هزار نفر به ییلاقهای خارج از استان از جمله ارتفاعات «مایین بلاغ» در آذربایجان شرقی و مناطق همجوار همچون «لندی شیخان»، «کوینه» و «گل سپی» کوچ میکنند.
وی با بیان اینکه کوچ عشایر تا ۲۰ خرداد ادامه دارد، افزود: خانوارهای عشایر پس از پشم چینی، احشام خود با پیمودن بیش از ۸۰ کیلومتر به مدت سه ماه در این مناطق مستقر میشوند و سپس به مناطق قشلاقی باز میگردند.
دیودل اضافه کرد: تمهیدات لازم در جهت تسهیل تردد و تامین امنیت و امکانات بهداشتی و درمانی عشایر در هنگام کوچ به مناطق ییلاقی و در محل استقرار آنان اندیشیده شده است.
مسؤول امور عشایری مهاباد اظهار داشت: در این کوچ خانوارهای عشایر ۱۳۵ هزار راس دام سبک و پنج هزار دام سنگین خود را نیز با خود به مناطق ییلاقی همراه دارند.
دیودل با بیان اینکه عشایر، تامین کننده ۸۵ درصد مواد پروتئینی و گوشتی این شهرستان هستند، گفت: سالانه بیش از ۹ هزار تن انواع مواد لبنی و گوشتی توسط عشایر مهاباد تولید و روانه بازار مصرف میشود که با توجه به بارشهای خوب امسال و افزایش چراگاه ها و مراتع پیش بینی میشود میزان تولیدات آنها ۱۵ درصد افزایش پیدا کند.
به گزارش ایرنا در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/۷۱۲۹
نظر شما