۸ خرداد ۱۳۹۸، ۲۳:۳۰
کد خبر: 83333337
T T
۰ نفر
 متراژ حفاری اکتشافی ایران سالانه 150 هزار متر است

اراک - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اراک: متراژ حفاری اکتشافی در ایران سالانه 150 هزار متر است در حالی که این رقم در استرالیا سالانه چهار تا هفت میلیون متر است.

به گزارش ایرنا، «محسن همتی چگینی» شامگاه چهارشنبه در همایش نقش معدن در رونق تولید در اراک، افزود: در سال ۲۰۱۸ میلادی بیشترین صادرات ماده معدنی غیرنفتی با ۶۶۳ میلیون تن مربوط به استرالیا بوده و جایگاه دوم نیز با ۶۴۰ میلیون تن در اختیار چین است و در این راستا ایران ۵۰ میلیون تن صادرات ماده معدنی غیرنفتی داشته است.


عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اراک بیان کرد: استرالیا بیشترین صادرات ماده معدنی غیرنفتی را در سال ۲۰۱۸ از آن خود کرده، اما بیشترین ارزش هر تن صادرات با ۵۶۳ دلار و ۴۳۷ دلار به ترتیب مربوط به کانادا و روسیه است و در حالی که ارزش هر تن صادرات ماده معدنی غیرنفتی توسط ایران نیز ۱۶۰ دلار بوده است.


همتی چگینی گفت: بخش معدن در کشور نیازمند بازنگری در اکتشاف ذخایر جدید معدنی و سرمایه گذاری نوین در تکنولوژی‌های جدید است.


وی افزود: تعدادی از کشورها تناژ صادراتی قابل قبولی دارند، اما ارزش صادرات آنها کم است چون بیشتر ماده معدنی سوختنی صادر می‌کنند.


استادیار گروه مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اراک تصریح کرد: مجموع ارزش ذخایر معدنی ثبت شده چین سه هزار میلیارد دلار است که سالانه ۱۷۷ میلیارد دلار صادرات دارد و ظرف ۱۷ سال آینده این ذخایر تمام می‌شود اما ارزش ذخایر معدنی ایران ۷۷۳ میلیارد دلار است که سالانه ۸ میلیارد دلار صادرات انجام می‌شود.


حدود ۶۰۰ معدن در نقاط مختلف استان مرکزی فعال است و ۴۷ ماده معدنی نیز در این استان کشف شده است.


۳۰۱۷/‏۳۰۷۵