۱۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۴۴
کد خبر: 83336147
T T
۰ نفر

فعالیت‌های پیشکسوت سینمای مستند ایران کتاب شد

۱۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۴۴
کد خبر: 83336147
فعالیت‌های پیشکسوت سینمای مستند ایران کتاب شد

تهران- ایرنا- «تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم» عنوان کتابی است که به شرح فعالیت‌های منوچهر طیاب یکی از پیشکسوتان و موسپیدان سینمای مستند ایران می‌پردازد.

همایون امامی نویسنده کتاب سعی داشته فعالیت های طیاب را در سه بخش از این کتاب تقسیم بندی کند. «زندگی و بیوگرافی طیاب»، «طیاب به روایت دیگران» و همچنین «فیلم شناسی طیاب» بخش هاییست که امامی بدان پرداخته است.
امروزه شیوه تاریخ شفاهی جایگاه مهم و اهمیت تردیدناپذیر خود را در پژوهش های تاریخی، ادبی و فرهنگی به ثبت رسانده است. این کتاب به مجموعه «پیشگامان سینمای مستند ایران» تعلق دارد که با عنایت به رویکرد تاریخ شفاهی و نقد هنری، می کوشد فیلم های مستند پیشگامان و بنیانگذاران سینمای مستند ایران را با تکیه بر بستر زمانی و موقعیت های اجتماعی، فرهنگی جامعه در آن دوران مورد بحث و نقد و بررسی قرار دهد.
این کتاب به تازگی توسط انتشارات ساقی در ۴۵۶ صفحه مصور به چاپ رسیده و راهی بازار نشر شده است.


منوچهر طیاب متولد ۱۳۱۶ تهران، مستندساز، نویسنده و منتقد ایرانی است. وی دانش آموخته رشته معماری از دانشگاه فنی وین و تحصیل کرده رشته کارگردانی سینما و تلویزیون و طراحی صحنه از دانشکده سینمایی آکادمی دولتی موسیقی و هنرهای نمایشی وین است.


طیاب فیلمسازی خود را با کارگردانی فیملی دربارهٔ سفال‌های قدیمی ایران آغاز کرد و تاکنون بیش از ۹۰ فیلم مستند و آموزشی ساخته است. وی استاد رشته سینما در دانشکده هنرهای دراماتیک و تلویزیون، سرپرست رشته سینماتوگرافی و عکاسی دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی تهران و عضو هیات داوران یونسکو در جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه لهستان بوده‌است.


تنها فیلم داستانی طیاب سوزنبان است که در سال ۱۳۵۰ آن را ساخت. فیلم «سفر در امتداد سرزمین کهن» مستندی است که به کارگردانی کاوه بهرامی مقدم و تهیه‌کنندگی رضا میرکریمی درباره منوچهر طیاب ساخته شده‌است.


 «سفال»، «سرامیک»، «اصفهان هندسه‌ای در مقیاس انسانی»، «سد راه شن»، «وانگه روان‌جهان گله کرد» و «زاگرس» از جمله آثار مستند و جایزهٔ سیمین دلفان از جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم‌های مستند و آموزشی تهران (سرامیک)، دیپلم افتخار جشنوارهٔ برلین (مسجد جامع اصفهان)، دیپلم افتخار جشنوارهٔ وین (ریتم، ایران سرزمین ادیان)، دیپلم افتخار جشنوارهٔ مسکو (اصفهان هندسه‌ای در مقیاس انسانی)، لوح سیمین بهترین فیلم‌نامه و کارگردانی از جشنوارهٔ تورنتو (همراه باد در دل تنهایی کویر)، فیلم برگزیدهٔ جشنوارهٔ لوکارنو (همراه باد در دل تنهایی کویر) و لوح زرین جایزهٔ شهید آوینی (دریای پارس) از جمله جوایز ملی و جهانی این هنرمند است.


فراهنگ**۳۰۰۹**۹۱۵۷

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha