۱۲ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۲۵
کد خبرنگار: 883
کد خبر: 83337513
T T
۰ نفر

بورس از قله تاریخی جا ماند

۱۲ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۲۵
کد خبر: 83337513
بورس از قله تاریخی جا ماند

تهران- ایرنا- بازار در اولین روز معاملاتی بورس تهران در این هفته متاثر از افت قیمت‌های جهان در نمادهای بزرگ با فشار فروش آغاز به کار کرد.

در حالی که در آخرین روز کاری هفته گذشته فقط ۱۱۳ واحد مانده بود تا نماگر اصلی بورس رکورد تاریخی جدیدی به ثبت برساند، اما روز گذشته این شاخص با کاهش مواجه شد و با قله تاریخی فاصله گرفت. هفته گذشته نسبت به هفته‌های عادی یک روز کاری کمتر داشت اما فعالان بازار سهام در چهار روز کاری آن، شاهد رشد بیش از چهار درصدی نماگر اصلی بودند و این اتفاق باعث شد این نماگر بار دیگر کانال ۲۲۴ هزار واحدی را باز پس گیرد و یک قدم بیشتر تا فتح قله تاریخی فاصله نداشته باشد.



اما در اولین روز معاملاتی بورس تهران در این هفته قیمت بیشتر سهم‌ها با افت مواجه شد و شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس تهران از ابتدای بازگشایی ساعت معاملات با شیب نسبتاً زیادی افت کرد و تقریباً در نیم ساعت ابتدای دادوستدها تقریباً تا تراز ۲۲۱ هزار و ۳۴۰ واحدی پایین آمد. در ادامه با رشد آرامی مواجه شد و در نهایت نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته گذشته ۲۰۸۹ واحد افت کرد و در تراز ۲۲۲ هزار و ۳۸۷ واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل هم‌وزن نیز با ۱۳۲ واحد افت تا رقم ۵۱ هزار و ۱۳۲ واحد پایین رفت. شاخص آزاد شناور نیز با ۲۸۲۱ واحد کاهش رقم ۲۵۱ هزار و ۳۶۱ واحد را تجربه کرد و شاخص‌های بازار اول و دوم هر کدام ۱۹۴۷ و ۲۲۶۴ واحد افت کردند. فولاد مبارکه اصفهان امروز نیز از شرکت‌هایی بود که در نوسانات شاخص کل بازار سهم زیادی داشت.



به طوری که معاملات سهام این شرکت به تنهایی ۳۷۵ واحد شاخص کل را کاهش داد. همچنین ملی صنایع مس ایران، معدنی و صنعتی گل‌گهر و سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین هر کدام به ترتیب ۳۵۴، ۱۵۹ و ۱۵۱ واحد تاثیر کاهشی روی بازار سهم داشت.



گروه خودرو


روز گذشته در گروه خودرو بر ساخت قطعاً حجم معاملات به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون سهم رسید و ارزش معاملات این گروه رقم ۲۳۰ میلیارد تومان را پشت سر گذاشت. در این گروه قیمت سهام تعدادی از شرکت‌ها بیش از چهار درصد افت و خیز داشت اما تعدادی دیگر کمتر از دو درصد نوسان کردند به طوری که خساپا رشد بیش از سه درصدی داشت. خودرو در محدوده صفر تابلو داد و ستد داشت. خپارس و خزامیا با افت نسبی تقاضا آغاز به کار کردند و در قطعه سازها خکمک، خلنت، خمهر و خموتور مورد توجه بودند. تشکیل صف خرید در نماد خساپا افزایش تقاضا در دیگر نمادهای گروه را نیز به دنبال داشت‌. در ادامه با عرضه صف خرید نماد خساپا شاهد عقب‌نشینی خریداران در اکثر نمادهای گروه بودیم.



بانکی‌ها نیز دیگر گروهی بودند که از ارزش معاملات بالایی برخوردار بودند به طوری که این گروه با حجم معاملات حدود دو میلیارد سهم ارزش ۱۳۸ میلیارد تومان را پشت سر گذاشت. در این گروه بیش از نیمی از سهم‌ها نوسان قیمت کاهشی از دو درصد را تجربه کردند و تعدادی نیز توانستند بیش از سه درصد رشد قیمت را تجربه و شاهد صف‌های خرید باشند.



محصولات شیمیایی


فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و سیمانی‌ها روز گذشته از جمله گروه‌هایی بودند که ارزش معاملات نسبتاً بالایی را تجربه کردند. در گروه فلزات اساسی محصولات شیمیایی و همچنین گروه سیمانی‌ها دیروز با افت قیمت مواجه بودند. در گروه فرآورده‌های نفتی که عمده نمادهای پالایشگاهی به دلیل شفاف‌سازی متوقف بودند، شبریز و شرانل در کف مجاز فشار فروش داشتند و ونفت و شسپا و شبهرن نیز افت قیمت را تجربه کردند.



در گروه محصولات شیمیایی معاملات منفی بود و عمده نمادهای بزرگ گروه با افت قیمت داد و ستد شدند. شاراک، زاگرس، تاپیکو، پترو، شیراز، شدوص، پارسان، مارون با عقب‌نشینی بیش از سه درصدی روبه‌رو بودند و شفارس و شسینا از معدود نمادهای مورد توجه گروه بودند. در گروه عرضه برق بفجر و دماوند و ونیرو روز گذشته صف با رشد قیمتی روبه‌رو بودند.


در معاملات فولاد و فملی افت بیش از دو درصدی را شاهد بودیم. فمراد، فولای و زنگان از معدود نمادهای مورد توجه گروه بودند و ذوب به محدوده ۱۷۰۰ ریالی بازگشت. محصولات غذایی در گروه محصولات غذایی نیز عمده نمادها روندی اصلاحی داشتند و غالبر، غپاک، غمارگ، غدام و غسالم از نمادهای همراه با نوسانات مثبت گروه بودند. ارزش معاملات بورس تهران امروز به رقم ۱.۳۱۶ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۵.۳ میلیارد سهم و اوراق مالی بود. همچنین تعداد معاملات این بازار به عدد ۳۲۲ هزار و ۸۸۶ نوبت رسید. آیفکس نیز دیروز با ۱۴.۷۶ واحد افت مواجه شد و به رقم ۲۷۸۵ واحدی رسید. همچنین ارزش معاملات فرابورس ایران رقم تقریبی ۷۵۶ میلیارد تومان را تجربه کرد و ارزش معاملات این بازار حجمی ۱.۳ میلیارد سهم و اوراق مالی رسید.



به وقایع سیاسی دقت کنید


در همین حال یک کارشناس بازار سرمایه توصیه می‌کند سهامدارانی که با منطق سهامداری و تحلیل‌های بنیادی و با پشتوانه آگاهی و دانش سهمی را خریداری کرده‌اند و وارد بازار سرمایه شده‌اند، مسیر سهامداران سفته‌باز را طی نکنند و در مجامع شرکت کنند. سید علی سجادی، تحلیگر بازار سرمایه در خصوص نزدیکی به فصل مجامع و تحلیل الگوی رفتاری سهامداران اظهار کرد: عمدتاً کسانی که مبنای سهامداری خود را بر اساس سفته‌بازی چیده‌اند، تمایلی به حضور در مجامع ندارند و کسانی که تحلیل‌های بنیادی را در سهامداری خود رعایت کردند وارد مجامع می‌شوند.



وی در این خصوص ادامه داد: سهام حاضر در بازار سرمایه که به فصل مجامع نزدیک می‌شوند همگی دارای ای‌پی‌اس مناسب هستند و سود تقسیمی خوبی نیز در مجامع به سهامداران اعلام می‌کنند و با توجه به نقدینگی مناسبی که دارند توانایی پرداخت این سودها را نیز دارند. لذا به سهامداران توصیه می‌شود با دقت بیشتری سهامداری کنند. سجادی در ادامه در خصوص ریسک‌های وارد بر بازار اظهار داشت: بحث ریسک سیاسی همیشه در کشور ما وجود داشته است اما مهم این است که چه برداشتی از این ریسک داشته باشیم. برخورد مناسب و به موقع، دوری از عکس‌العمل‌های بیش از اندازه و غیرواقع و تلقی درست از یک واقعه سیاسی می‌تواند ما را در یک سرمایه‌گذاری موفق یاری کند.



وی در این خصوص توضیح داد: اینکه ما یک عکس‌العمل غیرواقعی نسبت به ورود یک ناوجنگی به خلیج‌فارس داشته باشیم و به دنبال دیگر سهامداران در صف‌های خرید ایستاده و دارایی خود را به فروش برسانیم یک برخورد غیرواقعی با یک واقعه سیاسی است. نتیجه این الگوهای رفتاری غلط، ایجاد نوسان در بازار می‌شود. در حالی که هنگامی که سهم شما پس از گذشت از صف‌های خرید به حالت نرمال و معمولی بازمی‌گردد، می‌فهمید که تصمیم عجولانه شما منجر به ضرر شما خواهد شد.



دلایل بنیادی


سجادی ریسک‌های سیاسی را رو به کاهش اعلام کرد و عقیده دارد ریسک جنگ سیاسی تا حد زیادی برطرف شده است و عملاً رفتار بازیگران منطقه‌ای نشان می‌دهد که نه تنها درگیری‌های نظامی وجود نخواهد داشت بلکه گشایش‌های سیاسی و اقتصادی نیز در پیش است. این کارشناس بازار در ادامه با ارائه یک پیش‌بینی اجمالی نسبت به بازار سهام در فصل تابستان بیان داشت: دلایل بنیادی بسیاری برای روند صعودی بازار در فصل تابستان وجود دارد اما این روند صعودی، شیبی کاملاً منطقی خواهد داشت‌. به نظر می‌رسد در این میان بازارگردانان می‌توانند نقش بسیار موثری داشته باشند و نوسان‌های ناشی از سفته‌بازی را کاهش دهند. اما در کل، روند پیش روی بازار سرمایه در تابستان سال‌جاری، صعودی همراه با تثبیت خواهد بود.



سجادی در ادامه با اشاره به جنگ‌های تعرفه‌ای چین و آمریکا و تاثیر آن بر بازار کامودیتی گفت: این جنگ تعرفه‌ای با هدف مصالحه و تفاهم آغاز شده است و هر دو طرف قصد امتیازگیری دارند اما در این میان اشتهای سیری‌ناپذیر آمریکا از امتیازهای اخذ شده موجب شده است روند صلح به تعویق بیفتد. بنابراین با مصالحه بین دو طرف بازار کامودیتی نیز آرام می‌گیرد. وی در پایان خاطرنشان کرد: در اوج روزهای پرتنش جنگ تعرفه‌ای میان این دو ابرقدرت دیدیم که تاثیر شدیدی بر قیمت کامودیتی‌ها در جهان ایجاد نشد یعنی عملاً با این شرایط نیز قیمت‌ها برای بازار ما جذاب بوده است. در حالی که اگر این توافق اجرایی شود و بازار کامودیتی به تعادل برسد، در بازار سرمایه کشور رونق نسبی نصیب صنایعی خواهد شد که کامودیتی‌محور باشند.



منبع: روزنامه جهان صنعت؛ ۱۳۹۸،۰۳،۱۲


گروه اطلاع رسانی **۲۰۵۹**۲۰۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha