به گزارش ایرنا، قاسم جلیل نژاد روز دوشنبه در نشست بررسی مشکلات مخابراتی روستاهای مهاباد افزود: این میزان شامل ۲ هزار و ۲۴۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی است که هر سه مولفه ارتباطی از جمله تلفن ثابت، همراه اول و اینترنت را در اختیار دارند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون یکهزار و ۱۳۸ روستای استان از تکنولوژی اینترنت پرسرعت ۴G برخوردار است، ادامه داد: زیرساختهای ارتباطی و اینترنتی ارایه شده به روستاها و مناطق محروم استان از جمله خدمات ارزنده و دستاوردهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهت توسعه دولت الکترونیک و ایجاد تسهیلات ارتباطی برای مردم مناطق محروم است.
وی اضافه کرد: برای خدمات رسانی مناسب و تحقق دولت الکترونیک در دولت تدبیر و امید ۵۰ دستگاه خودپرداز (ATM) در روستاهای این استان نصب شده است که در مرحله دوم آن نیز با توجه به تعداد دریافتی ها از وزارتخانه، در بین شهرهای استان تقسیم می شوند.
مدیرعامل شرکت مخابرات آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه این استان دارای ۲۳۰ هزار مشترک اینترنت پرسرعت (ADSL) در سطح مراکز شهری و روستایی است، افزود: یکهزار و ۳۷۰ روستا در این استان هم اکنون زیر پوشش شبکه اینترنت قرار دارند و عملیات اجرایی توسعه شبکه اینترنت در ۶۵۰ روستای دیگر این استان نیز در حال انجام است.
چنگیز نوری گفت: فراهم کردن زیرساختهای ارتباطی و اینترنتی در مناطق روستایی و مناطق محروم استان از اولویتهای اصلی این وزارتخانه در سال جاری است.
وی درخصوص خدمات مخابراتی نیز اضافه کرد: هم اکنون این استان دارای یک میلیون و ۷۰ هزار شماره تلفن ثابت در بخش های روستایی و شهری است.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات مخابراتی در بخش روستاهای این شهرستان گفت: هم اکنون تنها ۲ خودپرداز در روستاهای بخش مرکزی مهاباد وجود دارد که برای سایر روستاهای دیگر نیز از جمله بخش خلیفان حداقل به پنج خودپرداز دیگر نیز نیاز است.
جلال محمودزاده افزود: ۲۳ روستای بخش مرکزی مهاباد با وجود ابلاغیه شرکتهای مخابراتی اکنون فاقد اینترنت است و دسترسی محدودی به آن وجود دارد.
وی در خصوص وضعیت آنتن دهی در راههای مواصلاتی مهاباد نیز بیان کرد: محورهای مهاباد به پیرانشهر، مهاباد به بوکان و مهاباد به سردشت به ترتیب دارای بیشترین نقاط کور و بدون شبکه است که باید در جهت رفع آن اقدام جدی انجام شود.
فرماندار مهاباد هم در این جلسه با اشاره به اهمیت موضوع خدمات مخابراتی و اینترنتی گفت: مهاباد از شهرهای گردشگری شمال غرب کشور است و بر این اساس موضوع پوشش مخابراتی در کلیه مسیر و جادههای مواصلاتی آن باید تحقق پیدا کند.
ایرج شجاعی اظهار داشت: سه منطقه گردشگری و پرتردد مهاباد همچون ترمینال، غار سهولان و بیمارستان هم اکنون دارای خدمات اینترنت عمومی هستند که برای سایر اماکن عمومی و مکانهای تاریخ نیز این امکانات باید فراهم شود.
وی اضافه کرد: احداث سایت جدید مخابراتی برای شهرک صنعتی کاوه که محلی برای اسکان مشاغل آلاینده و مزاحم در نظر گرفته شده از خواستههای اصلی بازاریان این شهرک است که تلاش میکنیم در کوتاهترین زمان ممکن تلفن ثابت برای این محل راه اندازی شود.
به گزارش ایرنا در ادامه این جلسه ضمن ارائه مشکلات مخابراتی توسط رئیس شوراهای بخش مرکزی و خلیفان صورتجلسه بندهای مصوب شده این جلسه قرائت و برای حل آنها مهلت زمانی تعیین شد.
توسعه زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی از جمله نیازهای مبرم عمران و آبادی آذربایجان غربی در دهههای گذشته محسوب میشد که از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، دستاوردهای زیادی در این بخش حاصل شده است.
شهرستان مهاباد با ۲۳۷ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی دارای ۱۹۷ روستا در ۲ بخش خلیفان و مرکزی است.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/۷۱۲۹
نظر شما